Saturday, July 24

vücuduma küfreden 137-76-69 olsa

şimdi malum yaz geldiği için vücudumuzun normalde çok gün yüzü görme şansı bulamayan bölgeleri de insan içine çıkmaya başladı. pek çok blogda ya da twitter iletisinde gördüğüm bir tavır var, birtakım erkekler çıkmış yok şişmansınız bikini giymeyin yok selülitleriniz var etek giymeyin böyle serzenişlerde bulunuyorlar. kötü vücudun uygun olmayan kıyafetle ne kadar rahatsız edici göründüğü konusuna lafım yok, ben ki en büyük kompleksleri görüntüsüyle ilgili olan bir insanım ondan bundan çok kendim beynimi sikiyorum en ufak bir kıyafet rahatsızlığında. yalnız bana koyan bu görüntüsüyle etrafa verdiği rahatsızlık yüzünden özür dilemek durumunda kalan cinsin hep biz kadınlar olması. bilmesek ülkedeki tüm erkekler üçgen, hepsinin 6-packine dondurma dök yala, tamamı tek kollarıyla belimizden tuttuğu gibi yatağa fırlatacak güçte zannedeceğiz. "türk kası" dedikleri yağlı göbekleri ve bir adım sonrasında ayıya bağlayacak oranda kıllı göğüsleri -keşke sadece göğüs olsa bazen sırt ve omuzları- ile kadınlara vücutlarını düzeltme ve ona göre giyinme dersi vermeye çalışan erkeklere bir dur deme vakti geldi. hepimizin genetiği bozuk beyler; 'bikini sezonu' gelip çattığına göre siz de elinizi sikinizi taşağınızı kaşımakta kullanmak yerine bench pressin altına soksanız daha iyi edersiniz.

22 comments:

Öküzün Önde Gideni said...

İyi de;

a) Erkeklerin o dediğin şeyleri saklama lüksü yok(t-shirtle mi girsinler denize?)

b) Erkekler o göbeklerle, apoletlerle falan güzel olduklarını sanmıyor; ki asıl mesele de bu zaten(öküzün lafı, komik göründüğü halde 'güzelleştiğini' sanan hanımlara).

Pek çok erkek "ayı olmakla/overdoze göbeğiyle" falan gurur duyabilir.. Bu ayrı, boy+10kg vücuda bikini giyip güzel göründüğünü sanmak ayrı.. Bilmem anlatabliyor muyum?

c) İyilik yaramıyor size.. Daha güzel görünmeniz, dolayısıyla kendinizi iyi hissetmeniz için bu yazılanlar..

Nedir bu "ben mayo giymem!" saçmalığı, anlamıyorum.. Oysa 'boy-20kg/boy-10kg' aralığında olmayan bir kadın, doğru/kaliteli bir mayo tercihiyle çok daha albenili görünebilir.

voodoo girl said...

a) "biz kapatamıyoruz o yüzden iğrenç gözükmeye devam edebiliriz, siz sağlıksız bir biçimde kapatabiliyorsunuz o zaman kapatın" diye bir mantık var mı abi manyak mısın :)

b) güzel gözüktüğünü zanneden kadınlar mevzusuna bir şey diyemem, kendilerine sormak lazım

c) yazıya yorum yapıyormuş gibi gözüküp "benim de memelerim büyük" yazarak kendi reklamını yapan insan tipi değilim (sen alışkınsın ondan diyorum haha) ama ben zaten senin o yazını üzerime alınarak yazmadım bunu, allaha şükür bikinili ve güzeliz. benim lafım erkek milletinin gamsız hadsizliğine.

Öküzün Önde Gideni said...

a) Bir hanım arkadaşım "ıslak mayo/sağlık" olayına gülüp "halt etmiş onlar; cidden inanıyor musunuz buna?" demişti... Aynen ondan işte:)

Kendini kandırmanın kime ne faydası var; maksat güzel/kaliteli görünmekse, doğruca KALİTELİ/ŞIK mayo satan markalaşmış mağazalara(ve hayır; mayo imalatçısı/satıcısı falan değilim)

c) Ulan nasıl iştir bu; bahsi geçen "ince davetleri/pasları" herkes anlıyor(çok uyarıldım), bir ben anlamıyorum/kaçırıyorum...

voodoo girl said...

ben doktordan duyduğumu söylüyorum genç, bana 'hanım arkadaşım'larla gelme. elbette kaliteli mayolarda olmuyordur da sen böyle ulusa sesleniş tadında yazdığın için bahsi geçen her kadın o paraları verip öyle mayo alamıyor yani.

ve evet, direkt sana yönelik midir bilmem ama reklam kokan hareketlerdi bence onlar :)

merlin said...

valla annem en tas hallerinde bile mayo giyerdi, artik bikini giyiyor. demek ki hem moda hem de daha rahat. yoksa annemdeki o gobek huhuuuuuuuuu.

Black Pearl said...

Sadece göbek değil resmen meme bile yapıyor bizim türk erkekleri, nereyse sütyen takmaları gerekecek.

laylaylom said...

nedense erkeklerde göbek büyüdükçe daha da havalı yürüme söz konusu(koca göbeklerini sevgiyle okşayarak yürümelerinden,şap şap göbeklerini tokatlamalarından hiç bahsetmiyorum) sanırım bu "allah seni inandırsın az yemek yiyorum, ama alemlere akmaktan alkol göbeği yaptım" gibi açıklamalarla eğlenceli ve zengin adam ayağı yapabilmelerinden kaynaklanıyor.
Çoğu kadın için erkeğin eğlenceli ve zengin olması yeterli olduğu için o devasa göbekler birden "çoook şirin" oluyor ve nedense bu şekilde düşünen kadınlar taş gibi oluyor.O yüzden adam kendi tipine bakmadan etrafındaki kadınların götü başı, yağı,selülitiyle uğraşmayı kendinde hak görüyor.

Mayo konusuna gelirsek; mayo sadece sağlıksız değil, iğrenç bir şekilde yanmaya neden olan bir giyecek.(mayokininin mantığı hala çözebilmiş değilim)
Ayrıca selülit denen musibet genelde bacakta çıkıyor,göz zevkini bozmamak için haşema mı giyilmesi gerekiyor bu durumda?
Benim tek rahatsız edici bulduğum şey ipli bikininin yaygınlığı.buradan seslenmek istiyorum: ipli bikiniler hakikaten sadece ince kadınlar için yapılmış,zorlamanın bir manası yok.

Ama en çok üzüldüğüm şey koca göbekli,küçük popolu,kıl yumağı cücük boylu adamlar sahilde gerinerek poz verirken, tanrının bir lütfu olan muhteşem vücuda sahip heyhüla gibi adamların, boyunları eğik dolaşmasıdır.Azınlık olmanın yarattığı bir özgüven sorunu mudur nedir?

Anonymous said...

Bu konuda kadın ve erkegin esit olabilecegini iddia etmek bence zorlama. En azından cogunluk için. Cogunluktan kastım durumun genellikle av-avcı ilişkisi ile acıklanmaya calısıldıgı bir ortam için konusacak olursak, avcının en ilgi ceken ozelliginin vucudu olması ona her zaman avantaj saglamıyor. Ama kadında her zaman saglar. Bunun boyle olması gerektigini savundugumdan degil de buna karsı cıkıp hayır esitiz demek iyimser bir tabirle esitligi yanlıs anlamak ile acıkılanabilir. Hakkını yanlıs bir konuda gereksizce arıyorsun gibi geldi bana.

NP. said...

yok arkadaşım eşitiz ya da değil eğer birbirimizin görüntüsü üstünde atıp tutacaksak en azından yüzümüz olmalı.sen 150 kilosun, göbeğin almış başını gidiyor, apoletler bütün o şanıyla dalgalanıyor, e bi de eğilip tesisatçı çatalını gösteriyorsun millete O zaman sen söyleme bana "selülitin var, bikini yakışmamış sana" falan diye.

aycan said...

aha kavga..

Anonymous said...

Normalde zaten soyleyemez sana "selülitin var, bikini yakışmamış" diye ama benden bir ustteki yazının ilk paragrafında cok guzel anlattıgı uzere adamın elinde anahtarı ustunde lacoste'u ve agzında kısa marlborosu olunca o gobek birden sirinleşebiliyor bazı kendini bilmez hemcinslerinizce. Ha zaten kendi bindiginiz dalı boylece kestiginizden haklı olarak daha secici olmak isteyenler marjinal kalıyor. Yani aslında haklısın ama bunun için reel anlamda ne istedigini bilen gercekten esit iki turun sozkonusu olması gerekiyor. Sen istedigin kadar elestirsen de adam haklı cunku algı bu.

Can said...

Hacı biz de bayılmıyoruz kıla da ne yapayım yani, Peder bunu bırakmış miras olarak. Ayrıca ne kadar güzel görünürse gözüksün, egzersiz bırakıldığında görücem ben 6-pack leri. üstte memeler ayrık, altta kocaman göbekle benim ufak, kıllı balkonumdan daha rezil gözükecekler. Ha o zaman bizim dişimiz kesmeyecek belki ama olsun. Önemli olan gönüllerin bir olması. Kıllı diye kenara atılanlar kaçan büyük fırsatlar olabilir.(aha burada da kendimi övmüş gibi göründüm)

NP. said...

haklısın zaten biri gelip suratına böyle birşeyi söyleyemez.biz burda rahat rahat konuşuyoruz diye bu kadar uzatabiliyoruz konuyu.iki taraf için de geçerli ne istediğini biliyorsan problem yok.diosun ki o göbek şirinleşebiliyor bunun nedeni de zaten çok açık kadınların dış görünüşten çok daha fazla şeyle ilgilenmesi.bunun da genellemesinin yapılması yanlış orası ayrı.ama bunu fiziksel özellik açısından düşünme.birinin sana laf ederken seni kötü yönde eleştirirken kendine de bi bakması daha doğru olmaz mı?

Anonymous said...

Ha olay sozum meclisten dısarı "cemkirme" hakkıysa buyurun tabi=) Ya şoyle ki he ne kadar bu genellemeyi bu kadar genel yapmak yanlıs olsa da en azından erkege o guveni verebildigi için etkisini tartısmak yersiz. Adam sana laf ederken kendine bakmaz, utanmaz cunku onu oyle isteyen her cesidinden cok kişi var. Bu durumda daha dogru olur dememiz kendimizi ayrı tutmaktan baska bi işe yaramıyor.

Bi de dip not olarak vucut kılı ayrı da, apoletleri sirin gosterebilecek bir banknot surusu olabilecegini zannetmiyorum.

NP. said...

yok amacım çemkirmek diildi biraz öyle dursa da:)bnm demeye çalıştığım şey de o işte.adam laf ederken keşke biraz baksa da öyle söylese ama yapmıyor işte.bu konuştuğumuz fiziksel özellikleri bi kenara koy mutlaka kendine güveni olmayan, azıcık ilgi gösterince kendini bulunmaz hint kumaşı sanacak bir dengesizi isteme durumu olabiliyor bazı bayanlarda.(şu an çemkiresim geldi, konudan bağımsız bir şekilde yazıyorum bunu:))

Buro said...

Mankenleri falan hariç tutup halka inersek; bikiniyle gördüğümüzde "taş gibiymiş" diyebileceğimiz kadınlar çok büyük oranda genetiği sebebiyle öyle görünen insanlar. Yani çok yese de pek kilo almayan, doğuştan uzun boylu, düzgün fizikli olan insanlar bence. Gidip de spor salonunda saatler harcamıyor, bilmem ne diyetiyle ömürlerini geçirmiyorlar. (Sibel Can için taş dediğimiz gün bu önermemi çürütebilirsiniz)

Ancak erkekler için six pack sahibi olmak, omuz kası yapmak falan ekstra bir efor/zaman/özen gerektiriyor. (Göbekli ve post sahibi erkekler için diyecek bir şeyim yok tabi)

Sorun biraz burdan kaynaklanıyorken biraz da kadının kim ne derse desin daha estetik bir varlık olması, dolayısıyla kadından estetik anlamdaki beklentilerin de daha fazla olmasından kaynaklanıyor.

Fazla kilosuz/kılsız ancak six pack'siz bir erkeğin bıngın bıngıl yağlarıyla bikini giyen bir kadını beğenmeme hakkı saklıdır.

Anonymous said...

voodoo haklı beyler

varol döken said...

bikini ne arar la pazarda?

Kartal Bafiler said...

Hiç üstüme almıyorum :P

sinem said...

erkekler ahkam kesmek için yaratılmış ya. valla bak.

- zayıflayın biraz, görsel eziyet (arkadaş brad pitt)
- kızlar bloglarına seksi erkek koymasın (kendisi adriana lima koysun ama)
- kürtaj yaptırmayın sakın çok günah (doğurandan değilsin büyütenden değilsin)
- futbol yazmayın hep bize yaranmak için yazıyorsunuz (bu yorumu da pique yazıyor)
- aayy seks yazmış kıza bak püü orospuu (bugüne kadar kadınlar evlenmeden sevişmemiş zannediyor)
- şöyle giyinin böyle giyinin göze hitap edin (bunun için yaşıyoruz biz, padişahım çok yaşa)

bikbikbik bi susun lan. erkekler daha geveze yemin ediyorum.

Unknown said...

Alkali özelliği olan sular kandaki asit seviyesini dengeleyerek kilo vermenize yardımcı oluyormuş. Burdan öğrendim : http://www.facebook.com/photo.php?pid=302061&id=126331737386311&comments&ref=mf

Anonymous said...

Olayı net özet geçmişsin. Anlamayan maldır. Bu kadar