Tuesday, September 20

kadınsın sen uslu kal

sahalarımızda görmek istediğimiz hareketler.
malum futbol dünyamızın yeni icadı seyircisiz oynanması gereken maçı "kadın taraftar"lara açmak. hürriyet'ten alıntılarsak "Türkiye bugün tarihinde bir ilke imza atacak. Tribünler adeta çiçek açacak ve Fenerbahçe-Manisaspor karşılaşmasını sadece kadın ve çocuk taraftarlar izleyebilecek". bir kere bu herhangi bir sıfatın başına "kadın" getirme işine ne kadar sinir olduğumu "kadın blogger" zamanlarından hatırlarsınız. dolayısıyla "kadınlara ve çocuklara futbolu sevdirme" motiviyle yapıldığı iddia edilen bu iş kadınların futbol taraftarlığı konusunda ilginç alt metinler içeriyor. yani TFF diyor ki "kadın dediğin sütten taraftar". yok ya? sen kadına stadları sevdirmek niyetindeysen önce o stadda kadın görünce salyası akan hanzoları bir temizle, kamerasını futbolcuların sümkürmesinden fırsat buldukça tribünde gördüğü kadınlara zoomlayan lig tv kameramanlarını bir eğit, stadlardaki tuvaletleri kullanılabilir bir hale getir; ondan sonra konuşalım. seyircisiz maça "yea bunlar zaten uslu uslu oturur küfür de etmez alsınlar bebelerini örgülerini otursunlar kenarda" mantığıyla kadınları çağırmakla olmuyor bu işler. gün gelir beşiktaş da seyircisiz oynama cezası alır da dişi kartallar tribünleri doldurursa uygulamalı da gösteririz kadın taraftar nasıl oluyormuş, sıkıntı yok. amına koduğumun yalandan pozitif ayrımcıları sizi.

4 comments:

varol döken said...

ulan şöyle yaz canımı ye! yok bira içtim, yok kilo aldım, yok paris jötem. berlin'e bir şey demiyorum ama onu hobi olarak yine yaz:)

bu dünyada ırkçılığın, ayrımcılığın, faşistliğin çiçek açtığı düşünce ama ben onu seviyorum, hakları veriyorumdur. eşcinselleri sevmek, zencileri sevmek, kadın haklarına inanmak gibi...

tüm bunlar mevcut düzenin kendini devam ettirmesi için yapılan saçmasapan, şakşakçısı bol, sempatik gözüken dandik fikirler ve hareketler.

içinde iyi niyet kırıntıları da vardır mutlaka ama ne demişler cehenneme giden yol cennet taşlarıyla bezelidir...

Godsyndrome said...

Kapıldın bi twitter rüzgarına buralarda çemkirmeyi unuttun bak ne güzel oldu, blog candır.

Sed. (weba) said...

Böyle ayarlı, atarlı yazılarını özlemişiz voodoo !!11

varol döken said...

bu arada olay çeşitli saçmalıklarla devam ediyor. yeterli sayıda polis olmadığı için üst tribünü açmıyorlarmış falan.

benim şöyle bir sorul olacak federasyona. hani maça gitmek isteyen ama şiddet ortamı nedeniyle gidemeyen kadınların ayaklarını maça ısındırıyorlar ya...

1- Bir kere futbol tutkunu kadın her istediği maça gider. Tutku korkudan büyüktür. Bu yüzden maça istediği halde gidemeyen kadın benim bildiğim kadarıyla az.

2- Eğer ortamdaki şiddet yüzünden maça gidemeyen kadın varsa, ortamlar değişmeyeceği için başka maça gitmeyeceği de aşikar.

Sonuçta nereden baksan saçmasapan, günü kurtarmaya yönelik, erkek iktidarından çıkma, göz boyama bir karar.

Bir de bitirirken kadının küfür etme özgürlüğü diye bir şey yoktur, insanın küfür etme özgürlüğür vardır!

Dişi Kartallar stadı yaksın biz dışardan benzin yetiştiririz:)