Thursday, December 6

başıma gelenler

yaklaşık 10 sene önce karadeniz köklerimin mirası olan kemikli burnumu düzelttirmek için, "aslında nefes de alamıyordum" yalanından uzak tamamen estetik amaçlı bir burun ameliyatı olmuştum. 10 sene sonra deformasyonlar baş gösterip burnumun ucundaki kıkırdaklar yamulunca, ve daha da önemlisi nefes alma problemim günümü de etkilemeye başlayıp burun bantları olmadan uyuyamama durumu oluşunca artık yeni ameliyat vaktidir dedim. artık burun ameliyatlarının çok kolaylaşmış olması, nefes alamama problemimin büyük ihtimalle bağışıklık problemlerimi de tetiklediği ve ameliyattan sonra çok rahatlayacağım fikirleriyle kendimi iyice gaza getirip doktor arayışına başladım ve ameliyatı pazartesi günü oldum. kafamda aynı endoskopide olduğu gibi "ay burun ameliyatları çok kolaylaşmış dostlar hiç kaçmanıza gerek yok" modunda bir post atıp genç nesilleri rahatlatmak vardı vefakat tecrübesiz bir hemşire bütün iyileşme sürecimi sikti attı.

başından başlayalım; ben ameliyatla ilgili en çok genel anestezi kısmından tırsıyordum. bir nip/tuck çocuğu olarak anestezinin ortasında beyni uyanan ancak vücudu felç durumda olduğundan konuşamayan kadın karakteri kafamdan gitmiyordu. bir de hastanelerde bu sedyeye alıp yatar vaziyette ameliyathaneye indirme olayı var ya korkmayan da kalpten gidiyor arkadaş morg ışıkları gibi koridorlardan geçerken. ameliyat başlamadan doktor da kulağıma eğilip "annenin yanında soramadım hiç kokain kullandın mı?" deyince nip/tuck atmosferi tamamlanmış oldu ama neyse ki anestezide bir problem olmadı, uyanırken "üşüyorum" dediğimi ve burnumu tutmaya çalıştığımı hatırlıyorum daha büyük saçmalamalarım olduysa haberim yok. sonrası gece olup da hemşireler nöbet değişimi yapana kadar iyi sayılırdı, benim midem problemli olduğu için narkozun etkisinden çıkarken ilk 1 saat çok fazla mide bulantısı yaşadım o sıkıntı oldu sadece. hafif kanamam vardı, önce silikon tampon kullanmayı planlayan doktorum iyileşme sürecinde de kanallarda genişleme olsun diye normal tamponda karar kıldığı için ilk ameliyattaki gibi gece uyuyamama problemim oldu. işte bu uykusuz gecenin ortasında sızan kanı engellemek için burnumun ucuna takılıp 1-2 saatte bir değiştirilmesi gereken sargı beziyle ilgilenen hemşire yanlışlıkla doktorun taktığı plaster bandajları da çıkartınca olan oldu. kanama arttı, serumlar bağlandı, sabah gelip o halimi gören doktor o uyanık halimle burnumdaki tamponları çıkartıp şişmeyi kontrol almak üzere burnumu alçıya almak zorunda kaldı. normalde çarşamba tamponları çıkartıp hafif şişmeyle normal hayatıma devam edecekken kanı bloke eden bandajların çıkartılmasıyla burnumun ucuna oturan kan, burun içinde oluşan ödem, normalin 3 katı şişen burnum ve ben 20 gün raporla yatmak durumunda kalacağım. ve hepsi işini bilmeyen bir hemşire yüzünden. doktorum yeni hastanesine henüz geçmediği ve benim de hemen ameliyat olmam gerektiği için özel lokman hekim hastanesi'nde ameliyat olmak zorunda kalmamdan. demem o ki asla adımınızı atmayın bahsi geçen hastaneye. burun ameliyatından da korkmayın gerçekten kolaylaşmış olsa gerek de bana denk gelmedi.

6 comments:

Sed. (weba) said...

Çok çok geçmiş olsun vooodoo!

Culturella said...

geçmiş olsun voodoo. şimdi nasılsın peki? burnun ne durumda?

voodoo girl said...

şimdi işte 3. güne girdik burnumu günde 3 kez kulak çubuklarıyla temizlemem gerekiyor ödemi azaltmak için o canımı yakıyor biraz. cuma dikişler alınıp alçı küçültülecek haftaya da tamamen çıkartılır inşallah ama çok daha rahat bir iyileşme süreci beklediğim için biraz sıkıntılı ve sinirliyim :)

Ebrushka Blog said...

Cidden artık eskisi gibi değil millet çatır çatır estetik oluyo, şanssızlık olmuş o da gelip seni bulmuş...Geçmiş olsun.

Hich said...

geçmiş olsun şekerim: /

La Santa Roja said...

Çok geçmiş olsun. Ekim ortasında nefes alamama sebepli deviasyon, nefesi kolaylaştırmak için etleri küçültme sebepli konka, veledken kırılan çıkıntıyı düzeltmeli estetik olmak üzere üç operasyonu birden oldum; tamponsuz çıktım ameliyattan. ertesi gün azcık gözümün altına kan oturdu ama 3 günde geçti o da. 5 gün sonunda alçıyı, ondan 5 gün sonra da bantları çıkardım işe geldim. Demem o ki ameliyat hakikaten kolaylaştı ama seninki çok büyük şanssızlık olmuş :( Maslak Acıbadem, Prof.Dr.Ömer Faruk Ünal çok çok tavsiyemdir; twitter fenomeni olmadığımdan reklam amaçlı para almadığım konusunda emin olabilirsin :p Bu arada o hemşire hakkında güzel planlar yapmış olmalısın bence...