Saturday, November 27

kalmadı

sene 1999, biz sweet 16 yaşlarımızda iken mustafa sandal "araba" isimli albümünü çıkartmış ve altıncı sıraya "kalmadı" isimli şarkısını yerleştirmişti. o nakaratında "benim aşka inancım kalmadı hiç" derken kim bilir takıntı haline getirdiğimiz hangi bebeyi düşünerek içlenir eşlik ederdik. şimdi ise hayatımın tam orta yerinde duran bir his olarak karşıma çıkıyor bu 'aşka inanmama' durumu. ne "aradığın zaman bulamazsın, ne zaman ki artık aşkı beklememeye başlarsın o gelir seni bulur" saçmalıklarına inanıp sinsice rol kesmeye çalıştığımdan, ne "yapmaya çalıştım ama olmadı" hissini yaşatacak bir ilişki denemesinden yeni çıktığımdan, ne bunalımda olduğumdan, ne birilerine sinirlendiğimden. çok sakin ve net bir biçimde; benim aşka inancım kalmadı. aşık insanların gözünde beliren o ışıktan içimde bir yerlerde olduğuna, onu çıkartabilecek bir erkeğin varlığına, öyle bir erkek varsa bile benim onu bulabileceğime inancım kalmadı. senelerdir içten içe buna inanırken karşıma çıkan her erkeğe umutla yaklaşma gerizekalılığımdan da bıktım artık, kendimi sorguladım ve verdiği ifadenin altına imzamı atıp hayatımı bu kabullenmişlikle geçirmeye karar verdim. oh be.

9 comments:

MERY DAIMON said...

Ne şarkılar geldi geçti.. diyorum :)

Lalehan said...

şarkılar gelir, geçer.. şarkılar eşliğinde hayaller gelir geçer.. ardından hayal kırıklıkları gelir, o da geçer. iyi ihtimalle hayaller gerçek olur ama o da hayallerimizdeki gibi olmadığı için o da biter.. ardından yeni bir şarkı.. böyle bir döngü =)

merve said...

beni şurdan gönderdiler, ödülünüz varmış =) http://zirvasapanseyler.blogspot.com/2010/11/odul-seysi_28.html

Sam Scarlet said...

Böyle olursun uzun süre böyle hissedersin.Birkaç kez o adamın varlığına inanma aşamasına gelirsin ama hayal kırıklıklarıyla sonuçlanır.Sonra bi gün gelir, öyle bi yakalanırsın ki kurtulamazsın.

Canlı örnek karşında. O yüzden düşünme boşver hayat güzel olacak en nihayetinde :)

athırsızı said...

2 gun sonra gene asık olursun

voodoo girl said...

amin.

09090 said...

Inancim kalmadigi gibi,her gelen kendinden once gideni daha cok arattiriyor..acimadi ki diye diye morarmadik bir yerimiz kalmayacak yakinda...

Zeynep Şeker said...

bende de oyle yahu , yanı mıllete bakıyorum aman bır asıklar falanlar fılanlar ben nıye boyle hıssedemıyorum dıyorum , oyuzden asla evlenmeyecekmısım gıbı gelıyor :)

Blogunuz gercekten cok guzel , bende sızı ıngılız edebıyatı ve gundelık yasamla ılgılı eglencelı yazılar ıcın kendı bloguma beklerım :)
http://zeynepsek.blogspot.com

Sevgıler
Zeynep

natura horror vacui said...

Aşka inancı yitirmek mi, yoksa Mustafa Sandal'a hak vermek zorunda kalmak mı daha acıklı bilemiyorum...