Wednesday, November 12

Gossip Girl - Recap


- buradan dizinin senaristlerine sesleniyorum: bugüne kadar karakterlerdeki tutarsızlıklarınızla, saçmalıklarınızla bizleri gizliden aptal yerine koydunuz, ses etmedik. ama bu bölümde artık alenen yaptınız bunu. ekranı flulaştırdığınızdan anlamıyormuşuz gibi, her flashback sahnesine "last year" yazmak nedir kardeşim? moron muyuz biz, görüyoruz işte.

- gavurların thanksgiving heyecanının da hastasıyım. ailecek toplandık, yemekler yiyor ve tanrı'ya şükrediyoruz, amen. ulan beğenmediğiniz müslümanlar ramazan'da 1 ay boyunca yapıyorlar onu.

- gözümüze gözümüze sokulan last year- thanksgiving görüntülerinden de pek bir çıkarsamada bulunamadım ben zaten. tamam, serena karakterinin aslında ne kadar da marissa'nın yandan yemişi olduğunu kanıtlamak için alkol problemi olduğunu gösterdiniz. tamam, modayı takip etmekte üzerine olmayan blair de bütün akranları gibi bulimikmiş. tamam, geçen sene dejenere ve mutluydunuz, bu sene allah belanızı verdi. bu mudur?

- 40 yaş grubu da beni benden aldı bu bölümde. 1000 yıl önceki olaylar için tribal enfeksiyon halleri, eski sevgiliyle kendisi arasında seçim yaptırma artistlikleri. ortaokulda mısınız be?!

- farkettiyseniz (farketmemek mümkün mü) bu bölümde chuck yine yoktu. ama ben çözdüm. aynı family guy'ın ve özellikle stewie karakterinin çok tutulmasını takiben çekilen bölümlerde stewie'nin böyle tadımlık, azcık gözükmesi, seyirciyi doyumsuz bırakarak "ask for more" moduna sokulması gibi. tasvip etmiyoruz. we want chuck.

- hayal edin, dünkü bölümün finalinde yine pek tabii herkes sorunlarını halletmişken mutluyken ve ideal aile tabloları çizerlerken, birden şarkı söylemeye başlasalar ve ayşecik'in "hayat sevince güzel" dansını icra etseler, cuk oturmaz mıydı? bu da benim senaristlere kıyağım olsun hadi.

5 comments:

cesetizleri said...

süper.. kesinlikle okumamalılar bu yazıyı..
yoksa başlamadan bitecek gossip girl saçmalığı..
allahtan esas kız güzel..

cız-bız-liz said...

asıl.
şimdi B'nin evinde mutlu günlerde annesi masaya bi tabak daha koydurur, der ki "ramon için", B'nin babası da "hmmmmm Ramon!" der. Annesi "please, not this one, we have to work with him." der.
bu cümle ne demektir? yani B'nin babasının gay olduğu o zamanlar da belli de ses çıkarılmamakta mıdır? Sizce de annesine süprik olmamış gibi değil midir?B'nin babası bunu hep mi yapmaktadır "not THIS one" dendiğine göre? öle olsa bile bu sadece bir cümleyle mi verilir, koskoca herif gay!!
böle aile mi olur sorarım size?

voodoo girl said...

senin söylediklerine ek olarak, bu ailede bir hülya avşar - kaya çilingiroğlu modu yok mudur öyleyse, adam önüne gelenle yatıp kalkarken ses çıkartmamıştır da anne, herif terkedip gidince mi ayrılık kaçınılmaz olmuştur? şimdi B'nin annesinden nazire şenlendirici modunda "bi emanetimiz vardı, gittik aldık" tavrı beklemek ne kadar yanlıştır öyleyse?

cız-bız-liz said...

tez yazarız be gossip girlden çıkışla. hatırlatırım voodoo hanım, bikaç güzel çözümleme yapmış idik, dawson's creek'ten gossip girl'e geçiş ve günümüz gençliğindeki değişim konulu.

farawaysoclose said...

zaten şu "gençlik dizileri"ndeki ebeveynlerin saçmalıkları saç baş yolduruyor. bakınız, zamanındaki dawsons creek, the oc filan.
senaryo epey dandik ama sırf ne giymişler ne takmışlar diye izlemesi süper dizi:)