Saturday, July 11

bu köşe kış köşesi


kışın lapa lapa karın altında sigara içmeye çalışırken bile "ah ulan bir yaz gelse" diyen insanlardan olmadığımdan şu anda şu sıcaklara istediğim kadar küfretme hakkını kendimde buluyorum. çünkü kaypak değilim, ben her zaman kışı sevdim. yazı seven insanları da hiç anlayamadım.

kış niye sevilmez, neymiş efendim soğukmuş. arkadaş soğuktan korunmanın yolu basit. giyinirsin kazağını gocuğunu çizmeni, mis gibi takılırsın. hatta giyersin t-shirtün üzerine kalın bir hırka, iç mekanda terledin mi çıkartırsın. her türlü ısı ayarını yapmak senin elinde yani. halbuki yaz öyle mi? en fazla nereye kadar soyunabilirsin? (bu soruyu gogo cevaplamasın) kaldı ki kıyafet çıkartmak klima etkisi yaratmadığından insan yine terliyor. bunun sonunda ne oluyor, kalabalık mekanlar leş gibi ter kokuyor. her yerleri havalandı ayakları eksik kalmasın diye tüm sene herhangi bir bakım ürünü ya da en basitinden ponza taşı kullanmamış insanlar kadın-erkek demeden açık ayakkabılarla iğrenç ayaklarını burnumuza sokuyor ve bittabi sokaklar fashion crime dediğimiz şeyden geçilmiyor.

neymiş efendim yaz tatil demekmiş. çünkü hepimiz haziran 1 dedi mi teknemizi kaptığımız gibi akdenizin serin sularına bırakıyoruz kendimizi, bodrum sahillerinde boncuklu mayo koleksiyonumuzla pozlar veriyoruz, 3 ay boyunca güneş kumsal deniz gelsin bikinili kızlar jetskili erkekler değil mi? normal bir işi olan her insan evladının ortalama 1 hafta tatili var. onun dışındaki zamandaysa o yılın geri kalanında dört gözle beklenen yaz sıcaklarında bütün gün ofiste oturup bilgisayarlarındaki dandik beyaz kumsal mavi deniz masaüstü fotoğrafına bakmaktan ne zevk alıyor insanlar anlamıyorum.

vıcık vıcık, laubali, nefes aldırmayan yazınız sizin olsun. biz sıcacık kahvemizi, çizmelerimizi, bembeyaz karı özledik.

kışseverler derneği adına
voodoo girl

16 comments:

ziggytheking said...

Kışın kardan adam bile var, yazın ne var?






Doğru yanıt ikoncan Eda Taşpınar olacaktı! Ya da öyle birşeydi

Fabio Luciano said...

katılıyorum efendim.hatta abartıp dünyaya bir daha gelecek olsam kutup ayısı olarak gelmeyi tercih edeceğimide ahmet çakar tırnağı içinde belirtmek istiyorum.bakın kutup ayısıyım demiyorum kutup ayısı olarak gelmek isterdim diyorum.

kışı herşeyiyle seviyorum.yazdan ise nefret etmek ne kelime iğreniyorum.bizim için 4 büyük pardon 4 mevsim yok tek mevsim var.o da kış...

Black Pearl said...

vıcık vıcık, laubali, nefes aldırmayan yazınız sizin olsun. biz sıcacık kahvemizi, çizmelerimizi, bembeyaz karı özledik.

İskandinavya tam size göre o zaman sayın voodoo. Bilmem anlatabildim mi?

pink plastic jesus said...

kesinlikle katılıyorum ya.hatta kışı özleyen insanları görünce içimden sıcak çikolatamı kapıp yanına gitmek geliyor.kış gelsin artık berelerimi özledim hem ben.

Unknown said...

ya yazı sevip bayıldıkları yetmezmiş gibi birde klima görgüsüzlüğü yapar bunlar. klimayı son ses açar anam anam
soğuk desen değil serin desen değil böyle skimtırak bir halde ne olduğunu anlamazsın.
havadan bu kadar korkan bir millet daha görmedim ben

Muratonovic said...

Ben global isinmayi destekliyorum.. Sicak olsun, kemiklerimiz isinsin.. Usunmesin..

Unknown said...

yaşa be vudu!

+sinek, sivrisinek, kırımkongokanamalıateşi, çöpkokusu, parktaçocukcığırtıları, içtiğinsigaradantiksinme, pishava, vs.vs.vs. bunların hepsi de yazın yaşanan bokumsu şeyler

Anonymous said...

ve hatta

ter kokulu otobus, minibus
çeşit çeşit alerjiler
manyak manyak bocek ısırmaları
sidik kokan Ankara sokakları
ayakları parmakları beş karış dışarda teyzeler
...

deryik said...

bence ara mevsimler iyidir. kar dediğin şey de edebiyle yağmıyo. donuyo, kahverengi çamurlu bi buz yığını üstünde kayıyosun, icabında düşüyosun, ayaklar ne yapsan ısınmaz, southpark karakteri gibi gez gez nereye kadar, dudaklar çatlar filan. ilkbahar sonbahar öyle mi, mis. gerekirse "nihayet güneş açtı" sevinci, gerekirse "ah pastırma yazı, son güneş" sevinci filan. ağaçlar çiçekli ya da sarı sarı. yaz-kış çok uç tercihler der, ortayolcu karakterimle selam ederim.

Anonymous said...

Karsta askerlik yapsaydın görürdün ....... :)

ahmet said...

Sacma sapan fikirler bunlar beya, sanki kar alplere yagiyoda kayaklarla kizaklarla ise gidiyosunuz. Bildigin camur pislik iste. Ayrica sabah kalk karanlik isten cik karanlik iyyygh. Halbuki kalk balkonda ic sigarni kahveni mis gibi, cik isten 2 buz gibi aksamüstü birasi yap, haftasonlari cimmeye kac, dipetn kum cikar. Yaz olmasa bikini olmaz ayrica, bu bile yeter en süper mevsim olmasina.

AbSurDMaN said...

Mevsimler ikiye ayrılır, ilkbahar ve diğerleri. Yağmur-çamur olmayacak, güneş seni yakmayacak ama üşütmeyecek de, ooohh en kralı valla.

GoGo said...

Anonymous lar bile dilediği gibi yorum yazarken ben yazamıyorum, adaletin bu mu örtmenim?

dea said...

aynen katılıyorum, bas bas da bağırıyorum kış gelsin artık diye.
insanlar mazoşist olsa gerek yazı severek
hem kışın daha dinç olmaz mı insan, yüzüne o buz gibi rüzgar çarptığında bi kendine gelmez mi?
nedir bu yaz çılgınlığı anlayamadım hiç bi zaman

Yağız Gönüler said...

Hay ağzını yırtayım. Yazdan nefret ederim. Forza kış! Kışkış cinler.

Anonymous said...

valla kış gibisi yok gerçekten yazdan nefret ediyorum sıcaktan götümüz pişiyor!