Sunday, May 25

tense and aspect

present: hafta içi yazlık dolabından t-shirtleri çıkartmamıza sebep olan hava bugün birden ağzını bozdu ya, inanın zerre üzülmedim. ben her koşulda evimde oturup ödev yazmak durumunda olduğumdan, güneşin bana dışardan pis pis sırıtamaması pek hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim.

past: dün akşam türklük damarlarımın kabardığı ('limilimiley' şarkısıyla katıldığımız sene dışında) nadir olaylardan biri olan eurovision akşamıydı. sevdiceğimin arkadaşlarıyla toplandığımız evde kafa başı 5 liradan 'kim daha çok ülke tahmin edecek' kumarıyla oturduk televizyanın karşısına. yarı finallerde 7. sıraya gelinmiş ve hala türkiye'nin adı açıklanmamışken "ben şu an 7de 6yla gidiyorum sayın seyirciler" heyecanı yaşayan eurovision amcamız yine pek şenlikliydi. nihayetinde beni sevindiren olaylar
1- yunanistanın ağzını yaya yaya ingilizce konuşan aptal temsilcisinin kazanmaması
2- evgeni plushenkocuğumun gücüyle rusya'nın malı götürmesi.
şahsen harun'un deli deli gözlerini büyütmesi ve kameraya çapkın bakışlar atması hariç mor ve ötesi'nin şarkısını çok beğeniyor olmama rağmen türkiye'den ilk 5 gibi bir süpriz beklemediğim için şaşırmadım. ayrıca ilk 5'e giren ülkelerin 4'ünü, birinin de sırasını doğru tahmin ettiğim için ben kazandım yuppi yey.

present continuous:
bu aralar televizyonlarda bir reklama denk geliyorum. tepetaklak duran buzdolabı reklamı. buzdolabını öyle yapma fikrini geçtim de, reklama çok kılım. yani kendimi o kadının yerine koyuyorum; kocama hamile olduğumu benden önce söyleyen anneye bir, imalı imalı konuşmalar yapan kocaya iki.

present perfect continuous:

öyle güzel ölürüm ki sen bile kıskanırsın
sakin olmaya çalışan delirmiş yalnızlığım
kader bu pişkin utanmaz ki
zaman bu geçince geriye dönmez ki



future:


1 comment:

Kenan said...

Valla benim bu seneki favorim o ağzını hayra götünü bayıra açarak gevrek gevrek şarkı söyleyen Secret Combination kızından hemen sonra çıkıp, kızımızın ve grubunun yapaylığını kapak eden İspanya oldu. Adamlarla tanışıp onlarla çalışmak istiyorum, el chiki chiki :D