Tuesday, February 8

sıçıyorum sıçıyorum götüm temiz kalıyor


sırf sıçtıktan sonra götünü yıkıyor diye kendini dünyanın en temiz milleti ilan etme kafasının hastasıyım. toplu taşıma araçları ter kokusundan, sokakları pislikten geçilmeyen biz değiliz çünkü. haftada bir yıkanma alışkanlığına sahip olup her gün duş alan yabancıları sırf götlerini yıkamadı diye pislikle nitelendirmek gerçekten büyük özgüven. en sevdiğim insan tipleri 1. avrupa'ya gitmiş gezmiş gelmiş "abiee yane medeniyet falan ama taharet musluğu yok yeaa"cılar 2. avrupa'da yaşayıp türkiye özlemini dile getirirken mutlaka taharet musluğundan da bahsedenler. böyle bir bokmerkezcilik. türküz, doğruyuz, götümüzü yıkıyoruz, oley!

19 comments:

Zeynep Şeker said...

hahhah superr cok guldum :)

sıradan biri said...

çok doğru bir tespit olmuş tebrik ederim :)

derya h. said...

"bokmerkezcilik" :))) referans gösterip kullanırım ben bunu artık. bir de keşke daha çok yazsan.
sevgiler

Ayşegül said...

Yaptığımız şey sadece götümüzü yıkamak. Bunu da maharet sayıyoruz.

Anonymous said...

peki ya onu da yapmasaydık vudu :)

özlem hanım said...

iyi de hakkaten yıkamadan.. nası ya?

necronomicon said...

sanarsın italya'nın, ispanya'nın hatta sevdiceğinin memleketi ingiltere'nin sokakları çok temiz.git bakalım napoli'de garibaldi sokağına götünü kesmeden bırakıyorlar mı? londra'yı kensington high street'ten trafalgar meydanından ibaret sanan avrupa görmüş "turist" türklerin en büyük yanılgısı bu işte! valencia'da tren garının hemen yanındaki sokakta mariuhana satıcılarının, zenci orospuların köpek boklarının arasında satış yaptığını bilmeden konuş bizim otobüslerde ter kokusu var diye. Sanki london "tube" chanel no.5 kokuyor...avrupalılar götünü yıkamıyor deyip içi boş, boktan milliyetçilik yapılmaması gerektiği gibi; avrupa süper yeaa adamlar aşmış tipi aşağılık kompleksine de gerek yok bence.

voodoo girl said...

arkadaşım önce o elini bi indir. "avrupa süper yeaa adamlar aşmış tipi aşağılık kompleksi" sahibi olduğum fikri nasıl edinildi acaba? ben türkleri konuşuyorum, sırf taharet musluğunu referans gösterip en temiz biziz demek saçmalıktır diyorum. bana ne ulan avrupa pis mi temiz mi.

necronomicon said...

"toplu taşıma araçları ter kokusundan, sokakları pislikten geçilmeyen biz değiliz çünkü." bu cümleyi yazanı kastedmiştim, çok özür.

voodoo girl said...

ee? "toplu taşıma araçlarımız ter kokuyor, sokaklarımız pis" diyorum o cümlede. "halbuki avrupayı bir görseniz otobüsler lavanta kokuyor sokakları da bal dök yala" dediğimi nereden çıkarttık?

Anonymous said...

Cok haklisin vudu, hatta ve hatta bence tüm türkiye toplu halde bir ter kokusu icinde.

Anonymous said...

www.bluebidet.com
Gavuristan'da ısmarlayın rahatlayın

Takması kolay

Anonymous said...

Uzun bir aranın ardından kaleme alınmış boktan bir yazı.

Can said...

yok isin milliyetciliginde ya da "en temiz biziz" inde degilim de. gercekten taharet musluguna alisan adam icin aksi cok zorlayici. kimileri taharet muslugu kullanmamanin daha temiz oldugunu bile idiia ediyor. hakli olabilirler. ama aliskanlik isi bu. turkun ya da en azindan benim gotume su deymeden rahat etmiyorum. o yuzden kultur bakanligimizdan acilen bir "taharet muslugunu tanitma ve yayginlastirma komisyonu" talep ediyorum.

Gizem Mizem said...

Fransızın bok koktuğu için parfümü icat ettiği, Avrupa pislikten vebaya tutulup kırılırken Osmanlı'da misler gibi hamamlarda temizlenildiği de bu muhabbetin mütemmim cüzüdür.

Başak Ağın said...

öyle deme lan büyük mevzu bence.

Böcelek said...

şaka maka şu klozet iyi icat da biraz tazyik fazla gelse deler mazallah biyerleri:D

Anonymous said...

Yabancıların her gün duş aldığını düşünüyon, biliyon yani. Helal sana...

temizlik said...

çok doğru :)