Monday, August 25

lesson one


uzun süredir sosyalleşmekten bunalmış bünyem bugün sıkıntı konusunda tavan yapıyor. tatilinin bir kısmında antalya'da güneş alerjisiyle ve bbg evi formatında bi yazlıkla; diğer kısmındaysa istanbul'un nemli havası ve dangalak bir organizasyonun beceriksizlikleriyle boğuşmuş bir insan olarak takdir edersiniz ki önüne çıkan her iş arkadaşının yanık teniyle sorduğu "tatilin nasıl geçti?" sorusuna cevap vermek istemeyen bir yüz ifadesi ve beden diliyle dolanıyorum etrafta.

asıl eğitim ve öğretim yılı başlayana kadar hazırlık belasını başından savmak isteyen gençlere test çözdürmek gibi kutsal bir görev üstleneceğimiz bu birbuçuk haftayla ilgili en güzel haber ise "substitute" tabir edilen ve tercümesi işe gelmeme bahanesini bulmuş hocaların yerine derse giren hoca olan görevi uygun gördükleri kişilerin arasında olmam. eğer herkes sorumluluk sahibi idealist hoca görevini yerine getirirse, önümüzdeki cumaya kadar tam bir memur hayatı yaşayacağım.

işe dönüşün yüzüme tam bir back to reality tokadı indirmesinin şokunu atlatmaya çalıştığım "no smoking beyond this point" yazısı manzaralı masamdan tatili biten herkese geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. hala tatilde olanlarıysa gözüm görmesin.

No comments: