Monday, June 22

erkek dediğim

1. beyaz pantolon, hele de keten olursa, giymez. hatta keten bence hiç giymesin. keten denilince gözümün önüne böyle kuşadası yazlık diskoya gitmiş alnında güneş gözlüğü boynunda ahşap kolyesi tipler geliyor, olmuyor.


2. sporcu sırtlı tshirtlerden giymez. çok kadınsı. hele de böyle vücut çalışmış, kaslı tipler daracık tshirtler giyerler ya, aman aman. siz erkekliğinizi kanıtlamak ve seksi olmak adına yapıyorsunuz ama olmuyor.


3. saçları kıvırcıksa, uzatmaz. normalde de uzatmasın diyeceğim ama jay kay bebeğim falan var şimdi tükürdüğünü yalatırlar adama, o yüzden kıvırcıklarla sınırlandırıyorum. direk kaniş gibi, en insana benzer halinizdeyse 80ler italyan futbolcuları gibi duruyorsunuz, olmuyor.


4. dansetmez. ha joaquin cortez abimiz gelir her türlü salyalar akıtarak izleriz ama böyle alelade erkekler mekanlarda falan deli deli dans figürleri yapınca olmuyor.


5. iki eli birden direksiyonda araba kullanmaz. formula 1 yarışı mı yapıyoruz atari mi oynuyoruz, hele böyle taksici modunda direksiyona yapışık makas atmalar falan hiç olmuyor.


6. çanta takmaz. takacaksa da kadim dostum ebruberrinin deyimiyle 'araştırmacı gözlüklü tiplerin taktığı türden dikdörtgen tepesi fermuarlı çantaları çapraz asmasın'. ya da böyle bel çantasından bozma küçük kare çantalar oluyor ya kemere falan takılabilen, onlar aslında olmuyor.


7. sakız çiğnemez. çok net, olmuyor.


8. şort giymez. tamam o kadar acımasız olmuyorum, şöyle diyelim, yazlık olmayan yerlerde hawaiiden dün geldim conceptli şortlar ve parmak arası terliklerle gezmesin, olmuyor.


9. beyaz gömlek giymez. işe giderken giysin de tabii, dışarı çıkarken beyaz gömlek siyah pantolon kombinasyonları yapan erkek mekanda garson zannedilince kızmasın bir zahmet, mantıklı olmuyor.


10. light sigara içmez. bunu hiç bir şekilde açıklayamam, tamamen şahsi takıntımdır. ne yapayım, benim gözümde hiç olmuyor.

33 comments:

Godsyndrome said...

10 da 10 müdür yaşasın, erkekim :D

Nikopol said...

ulan 4. ayakta yattım be.
dansetmem normalde aslında ama ver cin toniği, daya viskiyi, kolbastı bile yaparım.
dirty dancing.

deryik said...

'araştırmacı gözlüklü tiplerin taktığı türden dikdörtgen tepesi fermuarlı çantaları çapraz asmasın'.

işte yıllardır cümle haline getiremediğim hissiyat. alkış alkış!

La Santa Roja said...

Uff kadim dostum Barzo'ma okutturucam bunu. Keten pantalonları ve çapraz astığı 10 grostonluk çantasıyla, moonwalk yaparak ve cıvır cıvır dötüne kadar saçlarını savurarak uzaklaşırken ne der bilemem.

jelatin said...

1, 2, 3, 6'nın altına imzamı atıyorum.

i) Ne olur, yalvarıyorum, kolsuz herhangi bir şey giymesinler ya! Erkek omzunu, sadece, üstleri tamamen çıplakken görmeye tahammülüm var. Olmuyor yani. Çok apaçi oluyor.

ii) Sandalet... Parmak arası terliğe yazlık mekânda, plajda, efendime söyleyeyim turistik Avrupa gezilerinde varım! Fakat sandalet hiç bana göre değil. Yok. Giymesinler, lütfen. Mesela böyle Timberland stili ayakkabılar güzel oluyor böyle şortun, bermudanın altına. Keza spor ayakkabı sektörü de oldukça gelişti onların lisede giydiği kalın tabanlı basketbol ayakkabılarından sonra.

Aklıma geldikçe buraya kusmak istiyorum izninle.

Spicoli said...

Sakız çiğniyorum. Müptelayız, elde değil.

Ayberk said...

ok "olmuyor"lari anladik, bir de bu listenin "olur" versiyonlarini bekliyoruz...

Kenan said...

keten pantolon, atlet, light sigara, şort ve beyaz gömlek dışındaki tüm maddeler bende mevcut... Hala benle görüştüğüne göre bi hikmeti var bu işin ama... hayırlısı...

tubik said...

O sporcu sırtlı dar tshirtleri görünce Ahmet San gibi tikler basıyor.

Lisede kızlara yapılan arkadan sütyen lastiği çekme işini bunların sırtında yapasım geliyor.

Ama light sigara olayını hakkaten çözemedim, ayrı bir obsesyon olsa gerek :)

AbSurDMaN said...

Benim saçlar düz, kardeşiminki kıvırcık, ikimizin de saçlar uzun fakat ben hep onun saçları gibi saçlara özenmişimdir yani kıvırcık uzun. Ama tabi onunki böyle ne bilim Coverdale gibin hani 80'ler sıtayl. Burayı okuyunca üzülsem mi sevinsem mi bilemedim :) Neden uzun saç sevmiyorsunuz ey bağyanlar, yakışana çok güzel gidiyor oysa :|

shenem said...

çok doğru:))helal voodoo

Anonymous said...

light sigara mı? hmm bilemedim..
neyse yazlık mekan demişsin alanyada parmak arasına laf yok.. optum vodooo

voodoo girl said...

ya kesinlikle kolsuz giymemeliler evet, sandalet için bir şey yazmadım çok bariz olduğunu düşündüğümden. erkek adam açık ayakkabı giyer mi be?! her an her türlü kusmalara açıktır müessesemiz bu arada.

isimsiz kahraman, alanyada senin hiç bir şeyine laf yok merak etme :)

bunların bir de karakterle ilgili olanlarını yazacağım, onları 'olur' formatında yazabilirim bak.

Serdarca said...

Sonuna kadar geldim geldim 10. madde olmadı =)

deryik said...

sandalet hoşgörüm var, bu sıcakta mantar daha fena; ama ayaklarına iyi baksınlar rica edicem.

Ortega said...

Sakala bıyığa bir şey dememişiz. Ben mi görmedim acep?

i am not your freud said...

bi sene öncesine kadar falan erkekte parmak arası terlik görünce böğürtüler başlıyodu bende ama burda göre göre gözüm alıştı sanırım. gene de spor ayakkabı en idealidir. ama düğüne gitme ve iş adamı olma durumları haricinde kösele ayakkabı giyiyosa parmak arası terlik giysindir daha iyidir.

bi kere burda kanadalı bi çocukla alışverişe gitmiştim, beyaz keten pantolonun altına kahverengi parmak arası terlik giyip bana fikrimi sormuştu. ebru gündeş abla gibi ben sustum gözlerim konuştu, niye öyle bakıyosun bence gayet de oldu dedi. işte o zaman ona dedim ki (baktım gözler yeterince dırdır edemiyo o durumda): sen bu kıyafeti her giydiğinde sokakta masum bir çocuk ölüyo. yapma.

Haykoliq said...

tüh gittik te beyaz gömlekte yattık...Acaba siyah kumaş yerine kot olsa kurtarırmı? =)

voodoo girl said...

ortega, onu yazsam türk erkeklerinin çoğu ilk ayaktan yatar diye yazmadım :) zira benim gözümde köselik makbul. hadi kirli sakalı falan geçtim de bıyık dediğin ibrahim tatlısesle cemil ipekçide olur, fazlası bizi bozar. özgürlüklerini ilan etmeye çalışan göğüs kıllarına ise hiç girmiyorum dikkat ettiysen.

Ortega said...

Hmm.. çok üstümüze gelmeyin, ben de kontrasını yazarım bak, ona göre :)

aycan said...

şu kadim dostluk olayını başka platformlarda bi tartışsak diorum..asıl bööle olmuyor!koca yazıda neye takmazsın sorusunun yanıtıyım..öperim baaaaaaaaaaa

jelatin said...

Aklıma bir şey daha geldi:

Erkekler lütfen şu Atlas Pasajı / İstiklal Caddesi stili kelime oyunlu, cinsel esprili komik tişörtlerden giymesinler. (National Pornographic, Vodka Connecting People, I'm Famous in Istanbul, Game Over...) O tişörtleri yaratan ve ilk kez giyen erkek komik ve zeki görünüyor olabilir. Fakat 5 kişiden 2'sinde görünce hiç komik ve zekice durmuyor. Gerçekten.

Redirection to Life said...

Maddelerin 9'una kesinlikle katılıyorum, 10. şahsi takıntın hariç

Anonymous said...

Bu kadar hikaye anlatmışsın da sen nasıl bi kadınsın acaba çok merak ediyorum... resmin var mı diye baktım profiline ama bulamadım.

siyahh said...

---Son yorum dünyadanmı gelmiş uzaydanmı bilemedim :).

Şort giyerim ama o boardshortların deniz kenarları hariç şehir içinde giyilmesine katii suretle karşıyım şort dediğim cargo olanlar işte.

O değilde neden bu kadar uzun bir açıklama yapma gereği hisettiğimide çözemedim. Birde erkeği kadını bilmemde şu sigarayı içmeyin.

zajebiście said...

eeeööö ali sami diyorum ama.
sakız - şort - çapraz asma (o çantalardan bende hiç olmasa da) nedeniyle.

boni said...

kıvırcıkların saç uzatması dışında hepsine katılıyor,imzamı atıyorum.
bir hector(eric bana) örneği varken nasılda uzatılmaz saç herkes apollo heykeli değil ama haklısın:D
***gerçi onunda saçlar dalgalı ya

obscure deity said...

dans haricinde katılmaktayım.

Flying Dutchman said...

bende 10 tanesi birden var...hepsini yapıyorum ve gurur duyuyorum

Adam gibi adam Flying Dutchman

Anonymous said...

Bence erkek dedigin bakım yapmali. Kesinlikle kremler falan kullanmali. Kendine bakmayan erkeklerden uzak dururum.

Sizde mi bakım yaparsınız sayın Dutchman?

Anonymous said...

Bu yazıyı nerden çaldın?

gibi said...

dostlar beyaz pantalon,beyaz gömlek,şort yasaklanmış.
halimiz nicedir..

Eğlenilecek Erkek said...

apachi gibi giyinmeye tamam da. erkek neden dans etmesin ?