Monday, June 15

let's talk about sex baby


geçenlerde newcastle'da arkadaşımın arkadaşı sıfatıyla aynı masada bulunduğum 26 yaşındaki bir karşı cinsle 'bakire kız' tartışmasına giriştik. sorun şu: tahsili tam, modern yetiştirilmiş bir insan olarak gördüğümüz bu arkadaş evleneceği kızın bakire olmasını talep ediyor; çünkü bu kızın kendinden önce bir erkeği 'o kadar çok' sevmiş olmasını kabullenemeyeceğini iddia ediyor. neresinden başlayayım bilemiyorum.

öncelikle şu aldatmacadan bi kurtulalım. bir erkeğin hayatındaki kadının kendinden önce birlikte olduğu erkekleri kıskanmasının, istememesinin en büyük sebebi "ya benden daha iyiyse?" kuşkusudur. cinsel performansından memnun olan erkek bile bu komplekse kapılabilir. bir erkek bir kadını aldattığında kadının aklına ilk gelen soru "benden güzel miydi? onu daha mı çok sevdin?" olurken bir erkekte bu soru "benden daha mı iyiydi?" olarak şekillenir. cinslerimizin en büyük ezikliklerinin özeti bu sorgulamada yatar. dolayısıyla bakire kız aramayı başka bahanelerin arkasına saklamanın manası yok, kendimizi kandırmayalım. kaldı ki karşısındaki kadının (bunu bana söyleyen arkadaşın kendi ifadesiyle) kendinden önce kimseyi o kadar sevmemiş olmasını dilemesi biraz sahtekarlık değil mi? kız da senin 'o kadar' sevdiklerini kıskanabilir pek tabii. işte bu noktada pijama partisi veren kızların birbirlerinin sütyenlerini denediğine kendini inandırmış erkeklerimizde "kız asla ve asla aşık olmadığı adamla seks yapmaz" düşüncesinin baskın olması durumu karıştırıyor. nasıl ki bir erkek sokakta yürürken bir kız görüp "ulan bu kızdan da hiç bir şey olmaz ama çatır çatır sikilir" diyebiliyorsa, bir kız da yolda yürürken bir erkek görüp "ulan bunu koluma ölsem takmam ama çatır çatır sikilir" diyebilir. şunu bir kabullenin önce. seks güdüsü denen şey sadece erkekte yok. ha, bunu deyip de hayata geçiren kız sayısı erkeklere oranla çok daha azdır belki ülkemizde ama kızların sekse böyle bir bakışı olabileceği ihtimalini göz ardı etmeyi meşru kılmaz bu. aksine ne oluyor, sekse böyle bir bakışı olan kıza kaşar deniyor. canının çektiği adamla yattı diye ayıplanıyor.

bu noktadaysa benim çözemediğim en büyük ironi, (benzer bir konudaki yazısını görüp bu yazıyı yazmama ilham kaynağı olan borsalino'da yorum olarak belirttiğim gibi) bu durumun aslında en çok erkeklere zararlı olması. yani erkek tarafı toplumun bu baskısının kızlarımızı 'temiz' bırakacağına inandığından çok memnun ama kazın ayağı öyle olmuyor. 'vermemenin' ne kadar büyük bir erdem olduğunu, fındık kadar organlarının onlara nasıl bir avantaj sağladığını gören kızlarımız kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor adamlarla. adamlar da sayısız maymunluklar yapıyor verilmeyeni 'alabilmek' için. almak zafer oluyor, vermeyip zorlayan kız baş tacı ediliyor. şimdi böyle bir saçmalığı bana kim mantıklı bir açıklamaya savunur merak ediyorum. kendi özgür iradesiyle evlenene kadar beklemek isteyen, bunun çok özel bir tecrübe olacağına inanan kızlara değil isyanım; ki bence samantha'nın bir bölümde dediği gibi arabayı bile test edip alırken seks yapmadığın biriyle evlenmek için delirmiş olmak gerekir; benim sinirim yapmak isteyip de sırf farklı etiket peşinde olanların ikiyüzlülüğü.

bu bakire arayışının ikinci bir sonucu ise "iffetli orospu" ya da "götten veren bakire" tabir ettiğimiz kızlardaki artış. delinmemiş, namusu bozulmamış kızlar prim yaptığından, iş oraya gelene kadar her boku gizliden gizliye yiyen kızlarımız revaçta. seksi içinden geldiği gibi yaşayanlarsa kevaşe. seksi yaşayanları geçtim, üzerine bu ihtimal kondurulanlar bile kafası kesilerek öldürüldüğünde "haketmiştir" damgası yiyor, 5. kattan aşağıya atılıp üzerine bir de bıçaklanıyor.

-istek üzerine son cümle editi-
Bense pulları zarları sallayıp ağız tadıyla sevişenlerin ülkeye egemen olduğu günleri görmeye yetecek mi yaşım onun merakıyla yaşıyorum.

22 comments:

Ortega said...

"...işte bu noktada pijama partisi veren kızların birbirlerinin sütyenlerini denediğine kendini inandırmış erkeklerimizde.."

Yıllarca kendimizi kandırmışız :p

Joujou said...

Bir erkek arkadaşım, "Erkeklerin bekaret peşinde koşmalarının tek nedeni kıyaslanma korkusudur" demişti. Yani senin yazdıklarınla aynı. :) Erkeklerin ayrıldıkları sevgilileri hakkında akla ziyan yatak hikayeleri uydurmaları da aynı nedenledir. Onlar için 'yeterlilik' ve 'performans' meselesi, nedense?! Zihinsel cehaletten kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Eğitilmiş olmaları önemli değil. Düşünce bazında çok cahiller yazık ki... Yazdıkların çok doğru, fikrine sağlık.

Eliza Doolittle said...
This comment has been removed by the author.
Eliza Doolittle said...

Oh no no no! Let's not talk about sex at all...Someone might think that we love to talk about it, or, God forbid, that we enjoy doing it!!

La havle...
Bok yiyelim hesabi odemeden kacalim, karda yuruyelim izimiz kalmasin, "everything but" girl olalim...Falan filan...
Yani Joujou'ya katiliyorum zihinsel cehalet mutlaka mevcut ama, biraz da yumurta-tavuktan yollu, bu kutsal bekaret degerlemesini severek tepe tepe kullanan hatun kismi da mevcut ki hem de nasil...

sedürt said...

şahane bir yazı olmuş, ayağa kalkıp alkışlayasım geldi:)

Unknown said...

bunların bir de marjinal olucam diye önüne gelen herifle yatan cinsleri var.

ondan önce yattığın herifleri, senden önce yattığı karıları kıskandığın kadar kıskanan adamlar çok yaşasın.

miracsaral said...

Bu konudaki düşüncelerimin ne olduğunu aşağı yukarı biliyorsunuz, bu yüzden ben açıkçası yazıya cidden eridim, bittim, mahvoldum...

- Ya, bence "benden iyidir" endişesini sadece cinsel performansa bağlamak o kadar da doğru bir düşünce olmayabilir üstat. Evet, inkar edemem ben de bu düşünceye zaman zaman düşmüşümdür, hele ki dün 'arkadaşın' eski erkek arkadaşıyla tanışıp, çocuğun sporcu olduğunu öğrenince bu olasılığı bir türlü kafamdan atamıyorum ama bu daha çok genel bir "iyilik" tanımının içinde önemli bir parça oluyor, tamamı değil. Erkekler o kadar 'abazan' değil maalesef.

- Bakire bir kızla ben evlenmem yani. Açık ve net. O tavırdaki kızlara da kıl olurum, Adriana Lima'yı o yüzden sevmem zaten. Ulan evlenene kadar 'neyi' bekliyorsun işte, evlendiğin adam aynı adam, aynı vücut, aynı beyin..evlenmek neden bu kadar mühim yani?

- Son paragraf bence biraz yazının güzelliğini baltalamış, onu sıradan ve banal bir hale, uyduruk haber sitelerindeki 'papatya88' nickli kişinin atabileceği yorumlara benzetmiş. Herhangi bir blogda bu tür bir yazıyı okuyup anlayabilen her insan zaten bu ülkede temizliğin 'zarla' ölçüldüğünü zaten biliyordur, bence ne bileyim yani yazılmasa da olurmuş gibi.

Ama gerçekten tebrik ederim, yazılarınızın tonunu, tarzını ve devinimini bazen 'sinir' olsam da daima sevdim, beğendim.

Ghetto said...

bu konuda erkek gözüyle bir bilog yayınlayacağım, pek yakında.

erbo said...

Eline sağlık voodoo, nefis bir yazı olmuş.

O kadar çok sevmesini kabullenemiyormuş - "benim kökenim iran, seçimlere de ayrı seviniyoruz" demiyor da. 2009'da olup 1620 model motor taşıyan ne kadar erkek - kız varsa hepsine selamlarımı gönderiyorum.

kendinize gelin diyeceğim sizin gelecek bir kendiniz yok ancak buraya kadar gelirisiniz, burdan geri dönersiniz.

tabi ki nasıl düşünüyorsan öyle yaşayacaksın falan da - o senin düşüncen değil o senin örümcek ağlarıyla etrafını sardıkları sınırlı yaşam alanın.

- şimdi ben izmiri övünce olay oluyo da - şu tartışmaların en az olduğu yer. gözünü seviyim ne güzel demiş şair. Kurtarılmış olmak demektir izmirli olmak.

felsefe yaparak yazıyı noktalamak: kendin ol ne hissediyorsan onu yaşa.

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Volkan said...

it is all about love... demişti bi yazar.

öyle bakirelik peşinde koşan erkek ya hayatında aşık olmamıştır ya bamyasına güvenemiyordur. Öyle bir erkekle evlenecek kadın düşünmeli gerisini. aşk bu; insana genelevden bile gelin aldırır yani. çok yeşilçam vari oldu efet :)

Alp said...

10 erkeğe yorumlatsak 9'u "eheh süfer yazı olmuş yeeaa erkek egemen toplum sucks bence de =))))" şeklinde olumlu bir feedback verecekken, kadınlarda bu oran yüzde 42,3'ü geçmeyecektir. (küsürat verip inandırıcı olmak geyiği yapmak istedim birden) reality bites.

kim feedback'inde daha samimi bilmiyoruz tabi.

ne ben olabildim ne de başkası said...

tamamen katılıyorum:)

Unknown said...

öğlen yazıyı okuduğumdan beri başlıktaki şarkı aklımda. naptın sen vudu. dıt dırıdıt dıt dıııt dıt. neyse bişey daha dicektim sana şu ingilizce mingilizce hakkında bişe danışmam lazım da insan bloguna şikayet kutusu gibisinden mail adresini yazar yauu
bana bi mail atar mısın (blogumda yazıyo) rica etsem. tenks. gud bay.

deryik said...

belinde kırmızı kurdele takılı bakire gelin imajı yok mu, damada ve hatta düğündeki herkese baktıkça aklıma açılışa katılan devlet erkanı geliyo. törenlerle kurdeleyi kesiyoruz.

hoş bu tartışmanın sonu yok. "kadınlık" bir cinsiyet adı bile olamadı. bir koca üniversite dolusu kadın öğrenci "ay ben kadın diilim, kızııımm" demişti bizim okulda yapılan bi ankette. kızsın anacım, kıpkızsın.

ay neyse, sinir yapıyo bende. "evlenilecek kız olarak görülmek istiyorum" diyen insanlarla 4 yıl: paha biçilemez.

Muratonovic said...

Bir erkegin bakire olmayan biriyle evlenmemesi ne kadar sacmaysa, bir kizin erkek arkadasina "evlenmeden" vermemesi de o kadar sacma..

Kalten said...
This comment has been removed by the author.
Kalten said...

Voodoo girl selamlar!

Kişisel olarak yazının ve düşüncelerinin ana temasına katılıyor olsam da bir tespitine ufak bir itirazım olacak.

Özellikle kendi çevremden takip edebildiğim kadarıyla bu olay "önceki erkek benden iyi olmasın sakın" endişesinden daha çok "çocuklarımın annesi başka bir adamla bunu nasıl yapmış olabilir"de takılıp düğümleniyor.

Yani "evlenilecek kadın"ın başka bir adamla seks yapmış olması, "zar" vs. değil de, herhangi bir şekilde Türk toplumunca "utanılacak" kabul edilen bir hareket yapmış olması (ha diyorsanız ki bunun nesinden utanılır, o tartışma zaten apayrı).

Buraya kadar sabredip okuduysanız bir örnek vermek isterim: Yukarıda bir arkadaş Adriana Lima'dan bahsetmiş mesela, benim iddiam, bekareti zorunlu gören zihniyete göre Adriana Lima'nın evlenene kadar seks yapmamış olması onu evlilik için "Check - OK" kılmaz mesela --çünkü çıplak fotoğraflarıdır, osudur, şusudur diyerek zaten onların isteyeceği "çocuklarının annesi"nin yapmayacağı "edepsizlikler" yapmıştır halihazırda.

Daha da rahatsız bir örnek verip iyice sadeleştirecek olursak: "Bekaret şart" diyen adama "tamam, bu kız bakire ama on kere ağzına almış; hiç zevk almamış ve seni karşılaştıracak kimsesi de yok, OK mi yo?" deseniz de adam olmaz der, Lima örneğindeki gibi "tamam, bu kız hiç kimseyle sexual bir temas dahi yaşamamış, ancak tüm dünya erkekleri vücudunun detaylarına hakim, OK mi bro?" deseniz de.

Bence tabii --haklı/haksız tespitine ucundan-kıyısından bulaşmak istemem, sadece bir düşünce belirteyim dedim.

Severek okuyoruz diyip küçük eleştirimin dozajını hafifleterek bitireyim :)

Hich said...

evlenmeden vermeyen kızların zarları evlendikten sonra 1-1 gelince nereye başvuruyorlar? tüketici haklarına mı? Madem bu tabu sosyal bir baskı, o zaman bir kurum kursun devlet; "bakireydim, ilk kez kocama verdim, ama fos çıktı, derdime bir çare" diye başvurabilsin zavallılar... Salak erkekler için de geçerli olsun bu. ALO CİNS-İ HÜSRAN, kutudan çıkanı beğenmediniz mi bizi arayın, sizi uygun eşle sikertelim. :)

voodoo girl said...

sevgili kalten,

erkekler evlenmeden önce birine zarını deldirmemiş ama bir sürü başka bok yemiş bir kız hakkındaki gerçekleri bilseler verdiğin örnekte olduğu gibi, tabii ki kabul etmezler bu durumu o konuda seninle hemfikirim. ancak aynı tip erkeklerin karşılarındaki kadının herhangi bir bok yemediğinin somut tek kanıtı o zar olduğundan, onun sağlamlığını görüp gerisini düşünmeden kandırılmayı gönüllü bir şekilde kabullendikleri de bir gerçek. yoksa zar diktirme diye bir operasyon da olmazdı zaten kanımca.

Can said...

şahane bi yazı olmuş klavyene sağlık. emeğe saygı teraziye tık =) =)

Dünya çapında mevzunun nasıl yürüdüğünü bilmediğim için sadece türkiye örneği üzerinden konuşacağım. (avrupada kızlar teklif ediyomuş o ayrı =)

Bence bizdeki durum biraz yumurta tavuk olmuş durumda. Şöyle ki: Erkek egemen toplum namusun zarla korunacağını söylüyor, kızlarımızın çoğunluğu kendileri de buna inanıyor, senin de bahsettiğin gibi zarı hali hazırda yerinde bulunan kızlar kıymete biniyor, kıymetli olmanın forsuyla erkeklere binbir ızdırap yaşatıyor, 20 yaşına gelmiş erkekler kızların bu ruh hali yüzünden cinselliği pornolarla keşfediyor, bu durum bu arkadaşların gözünde tüm dişi varlıkları insan olmaktan çıkartıp yürüyen sex objelerine dönüştürüyor, ve yine bu yüzden onlarca taciz-tecavüz-namus davası yaşanıyor, ve sonuç olarak ortaya çıkan tablo erkek egemen toplumun dayattığı namus kavramını destekleyen bir gerekçeye dönüşüyor.

bu cümleden herhangi biri herhangi bir şey anlayabilir mi bilmiyorum ama daha derli toplu anlatamadım derdimi.

öyle işte...

Anonymous said...

lan ne çok almaya vermeye meraklı var aranızda

siz bırakın blog yazmayı falan iyisi mi siz gidip sabah akşam köpekler gibi sikişin!

Sex and The City dizisinin çıkartılan kısımlarısınız, yaz tatilinde akdeniz sahillerine vuran kulağı küpeli piçlerin ibnelerin sizin gibileri sikerek yarattığı enfeksiyon gibi yayılan "orospuzm" akımının temsilcileri; am sikebilmek için her şeyi yapan hayatta seksten daha önemli şeylerin olduğunu anlayamamış hiç bir zaman da anlayamayacak olan mahluklarsınız. Seks meraklısı erkeklerimize de yardırmadan geçemedim!

Unutmayın sizler de ana baba evladısınız ve sizin anneleriniz babalarınız evlenirken toplumda sizin yaptığınız namussuzlukları sadece fahişeler yapardı!