Wednesday, June 17

smoking kills but at least you look cool

- bence zaman içinde değerlendirme şekilleri en çok gerilemiş 3 meslekten birine sahibim. ilki postacılar. eskiden yolları gözlenirmiş, geldiklerinde mutlu olunurmuş, adlarına şarkılar yazılırmış falan. şimdi yazık fatura dışında bir şey taşımıyorlar. bilgisayarların güçlenip insanların yerini alması kurgusunun ilk örneğidir bence postacılar. ikincisi memurluk. gerçi şimdi kriz falan ayağına herkes yine devlet memuru olayım da garantim olsun diye bakıyor olaya ama eskiden kız isterken mesela memur olmak büyük forsmuş. şimdiyse memur denilince benim aklıma 7/24 solitaire oynayan bıyıklı amcalar geliyor. son olarak da biz eğitimciler. ne kadar el üstünde tutulurmuş öğretmenler eskiden. şimdi beyin fakiri gençlerimiz "hiç bir şey olamazsam öğretmen olurum" mantığıyla fakülte seçiyor. hani bir kelime öğretince kırk yıl köle olunuyordu? longman gibi kadınım daha bir faydasını göremedim.

- eskiden karışık cd diye bir olay vardı hani. hatta pasajdan murat abinin kulakları çınlasın. işte o cdlerin benim üzerimde koşullatma etkisi var. şarkıları o cdlerdeki sırasıyla yazıyorum beynime, dolayısıyla x şarkısından sonra hep y şarkısı gelmeliymiş gibi. şimdi internet ve ipod çıkıp mertlik bozulduğundan ve albümleri çatır çatır indirip yollarda o şekil dinlediğimizden bazen çok garipsiyorum. o şarkıdan sonra öbürünü bekliyorum, gelmiyor. moralim bozuluyor.

- dün kanal d'de telefona melodi/resimle alakalı bir altyazı gördüm. 'behlülün jokeri' kodadlı telefon resmi duyurusu, "JOKER yaz bilmemkaça gönder Behlül'ün telefonundaki joker resmi gelsin" şeklinde. allahtan korkun ulan. behlülün jokeriymiş. adamın mezarda kemikleri sızlar.



Bu e-posta ofisimdeki dandik hp bilgisayardan gönderilmiştir.

9 comments:

Sinan Kolat said...

herşey güzel de en çok dibindeki nota güldüm :)

bu arada karışık cd de baya teknolojikmiş, ben karışık kasetleri hatırlıyorum. Hatta mixtape diye ekol var. kasetlerin uclarındaki boşlukları teyplerdik fln hey gidi

scostar said...

blogdan kulak çınlatma, yeni bi'şey sanırım bu :D

AbSurDMaN said...

Eskiden Mötley Crüe - Dr. Feelgood'un ardından Metallica - Enter Sandman çalardı hep. Winamp'ta şarkı dinlerken Dr. Feelgood'a denk gelince shuffle'ı kapatıyorum, ardından Enter Sandman geliyor, cillop gibi oluyorum.

gülş said...

Sondaki notu bilekberiden post yazan biri olarak ustume alindim :) vallahi kendisi otomatik koyuyor benimle ilgisi yok.

sinem said...

behlülün amcası arayınca ekranda joker çıkıyor. ondan tuhafı bihter arayınca bob marley çıkıyor. bu ne sevgi ah bu ne ızdırap.

tabi bu allahtan korkmaları gerçeğini değiştirmez vuducum sana katılıyorum :)

voodoo girl said...

kaderdaşım gülş, haşa! otomatik konduğunu bilmiyor olsaydım da senin öyle bir görgüsüzlük yapacağını düşünmezdim zaten :)

gülş said...

Su kaderdasim hitabina rahat bi saat aglarim ben be voodoo..

pharaoh said...

"behlül'ün jokeri"ne koptum :D
sen hayvan gibi film yap, efsane ol, sonra elin ulkesinde seni behlül'ün jokeri diye tanimlasinlar.. :p

Bu sarki siralamasi cok fena bisey yahu.. Beyin hangi ara kayda aliyosa o siralamayi, gitmiyor da akildan.. Bir sarki bitince otomatikman hafizada yazili olan diger sarkinin ilk saniyelerini duymaya hazirliyosun kendini.. Hele ki o sarki gelmezse cok feci :P Garip!

Işınsu said...

sonundaki nota toplum içinde katıla katıla gülünce ananemler bana baktı. "delirdi bu iyice o(bilgisayar)nun başında bak" dediler.

"behlülün jokeriymiş. adamın mezarda kemikleri sızlar."

yarıldım yemin ederim. :D:D:D