Tuesday, May 11

ne seksmiş arkadaş

yazıma "kim bilebilirdi ki baykal iktidara gelemediği için değil geldiği için istifa edecek" cümlesiyle başlayabilir, son günlerin modası olan baykal - seks kasedi - iktidar şakalarına bir yenisini ekleyebilirdim bittabi fakat benim başlıktaki serzenişim bu olaydan ziyade blog dünyasıyla alakalı, uzun zamandır kafamı kurcalayan bir rahatsızlık. ne bu insanlardaki "seks yazan kadın blogu" takıntısı çözemiyorum. benim için de deniliyor, şaşkınlıkla izliyorum zira seks hakkında yazıyorum fakat burası başka bir konu içermeyen, sadece seks hayatım üzerine kurulu bir blog değil zannımca. kaldı ki kurulu olsa ne olur, nedir bu "seks hayatını yazan şıllıklar" kompleksi? biri de çıksın açık açık rahatsızlık yaratan nedir söylesin be kardeşim, gıcığınız a) yazmamızı geçtim daha baştan seks yapmamıza mı , b) kız başımıza utanmadan sizden daha aktif bir seks hayatımız olmasına mı, c) ona buna verip size vermememize mi, d) yüksek ihtimalle sizinkinden iyi olan performanslar anlatarak hemcinslerimizin gözünü açmamıza mı? hayır şunu bir bilelim, ona göre gereken tedaviyi önereceğim ben.

16 comments:

varol döken said...

kapoera varken sekse gerek yok...

onur said...

Niye kafanı takıyorsun ki? Ne demiş atalarımız: "yarası olan gocunur". Bırak takılsınlar kendi hallerine...

bonaventure said...

e)hepsi desem klişe olacak.
f)hiçbiri desem tatmin edici bir cevap olmayacak.
g şıkkını işaretlenmek istiyorum. "gey olabilirler". seni kendilerine rakip olarak görüyor olabilirler. yoksa heteroseksüel bir erkek hiç bir şey bilmiyorsa bile iki kelime öğreneyim, ne düşünüyormuşlar benim hakkımda der efendi gibi okur. neden rahatsız olasın ki yatağını anlatan bir kadından. hayır istesen yapmaz bir durum var ortada.

şıllık kısmı içinde "senden önce bir kişi olmuştu onu da çok sevmiştim" diyen kadından tiksinmeyip varını yoğunu anlatanın nesi şıllık olacak yahu?

pink said...

c) ona buna verip size vermememize mi

Tuncay said...

ne yazdigina karisip kil olan varsa a ile c'nin ayni anda dogru olusunu kendine yediremedigindendir heralde.

kendilerine tek bi mesajim var.. 31 diye bisi var gencler. sikmayin caninizi kimin ne yaptigiyla..

Erdal Güngör said...

http://images.teamsugar.com/files/upl1/1/15259/30_2008/snickers_0.jpg

miracsaral said...

Erkeklerde tabirimi mazur gör ama "am kıskançlığı" diye bir şey feci şekilde vardır.

Biz kıskanırız bizden aktif olanları, koyar içimize, özgüvenimizi düşürür. Özgüveni düşen her erkek de doğal olarak kişiye hakaret ederek onu ve eylemini küçülterek alçaltmaya çalışır.

Tuhaftır ama ben ve benden sonraki nesil fena şekilde "am kıskancı" şekilde yetişiyor. Eskisi gibi birbirlerine kız paslama, ara yapma, kız arkadaşın kuzenini önerme falan kalmadı. Herkes kuyu kayıcı, herkes bencil. İş biraz kadın-erkek arası karşılıklı yarışmaya dönünce, erkeklerin üstün alanı ellerinden alınmaya başlanınca şartlar fena şekilde değişti.

Çünkü bu dünyada seks yapmayı isteyen güzel bir kadınla "miktar" ve "kalite" açısından yarışacak bir erkek ya Engin Altan Düzyatan'dır ya da "fayktir feyk".

Ben yönteme değil de, rahatsızlıklarına hak veriyorum arkadaşların. Çünkü bu haksız rekabet biraz.

Kıskanç adam da saldırgan adamdır. Kafana takma yani...

sy said...

sadece blog'da degil ki; turkiye'de ne zaman bir kadin seksten bahsetse ona bakis birden degisiyor. neredeyse "sex and the city" izleyen kadin ayrimi bile var.

ote yandan "sadece seks hayatım üzerine kurulu bir blog değil" demissin ama son 10 post'ta icinde seks kelimesi gecmeyen yok gibi gibi be vdgrl.

voodoo girl said...

kimse bana bir şey demedi yahu, birine sinirlenip de yazdığım bir post değil. genel olarak bu algı hoşuma gitmediği için yazdım.

ayrıca lütfen şunun ayrımına varalım. ben "sex yazmıyorum" demiyorum; blog seks hayatıM üzerine değil diyorum. zaman zaman seks üzerinden insan ilişkileri üzerine çıkarsamalar yapıyor, kendimden de örnek veriyorum fakat bahsi geçen insanların genel iddiasının aksine her postumda "seks yaptım ve şöyleydi" demiyorum. hayır keşke her gün seks yapsam da yazsam yani, olsa dükkan sizin.

Hand Solo said...

Belli ki birisi sana bir şeyler demiş ondan bu yazıyı yazmışsın.
Algon'un ağzına sağlık, blogda başka yazı mı var
Tabii bir insanın sosyal hayatının eczanelerdeki kondom reyonunun önünde geçmesi kötü
Ne yaparsın herkesin bir hayat tarzı var
Bu arada Ay'a ayak bastık haberin yoktur, yatakta olduğunda, söyleyeyim

SSAY

GK said...

Rahatsız olmaktan ziyade tırmalanmak-kaşınmak gibi bişey.Sen "seks" dediğinde herif sırtında kaşınan kör noktada bi tırnak hissediyor ve "kaşı lan kaşı kaşı kaşı!" diyor.Normal.Kaşınmak güzeldir.

Acme said...

peki bu algılar niye sevilmez? çünkü kadın acizdir, zayıfdır sadece mutfakta bi de yatakta işe yarar diye anlatılır erkeğin fantazisi diye sunulan bu olay aslında bize de dayatılan bişey malum. ama özellikle de kadınların dayattığı bişeydir. çünkü kadınlar güçlü, akıllı ve çalışkan erkeğe erkek dersiniz. ya da onlarla beraber olursunuz. merak ediyorum mesela beraber olduğun erkeklerin burdakilerle bi alakası var mı bi düşün. modern dediğimiz kadın figürü ya da erkek figürü neden peki yatak odasında hayvana dönüşüyo. ya da en azından öyle bi mesaj veriyo. kadın müdür deyince benim aklıma neden porno film senaryosu geliyo, ya da kel kafalı iş adamlarıyla anılan rus kızlar? hatta baykal ya da tersinden düşünürsek, pedofiliyle anılan vatikan.


bu noktada kapitalizme bağla
rsak yalan olmaz. bütün bu kalıpları kırıp değiştirebilirsiniz ama bunu kapitalizmin devrimci gücünden ayıramazsınız. her kurum ona göre şekillenir cinsiyet de dahil. insanlar daha kolay yaşamak için evleniyo mesela. kadın ya da erkek olarak değil de maaşınla varsın dimi her boku bi tarafa at.
bunu söyleyince amaaaan gene mi kapitalizm yeaa diyolar ben de bunu anlamıyorum. bunu yaşıyoruz ulan gerçek ilişkilerimizi belirleyen toıplum sistemi değil mi bu.

inançları sisteme dönüştürünce sorun başlıyo.
neyse karıştır ama anladın umarım. eski düzen aslında kadın erkek ilişkilerinin gerçekten varolabildiği bi uzam ama işte baskı şiddet vs diye beğenmiyoruz ilkel olan bu gerçekliği yüzünden güzel. ne biliyim kız arkadaşımla sevişirken saçına asılıp kafa derisini çekmeye çalışırken ben kendimi erkek gibi görüyorum galiba o da bundan hoşlanıyo (baya despot biri olmasına rağmen) ya da ağır yük taşırken ya da gülhanede ağaca tırmanırken. ama bunu dışarda da yaşamak istiyorum. yoga yapar gibi değil yani diğer türlü sapkınlık gibi yatak odasında aslan dışarda sümsük gibi değil.
çünkü o zaman seks yapmanın anlamı kalmıyo. dışarının bütün yüküyle hesaplaşmak için girilen yatak olmasın. o zaman da seks yapmak için değil de terapi olsun diye yapmak gibi. ya da bi role bürünmek gibi.

velhasıl diğer bütün abidik gubidik modern ya da post modern dedikleri dünyada pokemon gibi hissediyorum kendimi.

ki sizde bunu istemiyosunuz. çok anlayışlı bi erkek ister miydin? ya da senden daha çok alışverişe çıkan? ya da "ilaçla ayakta duran"? ya da yatakta sen dururken god of war ı tercih eden?
eskinin tek bi doğrusu var, yeni düzeninde milyon tane faydası var demin salladığıma bakma daha rahat ve kaliteli yaşam gibi. ama tek bi yanlışı var işte içinde yersizyurtsuz (hatta zizekin dediği gibi toplama kampları terkedilince tellere yaslanan insanlar gibi yaşayıp duruyoruz. kimliğimiz olmuyo kadın ya da erkek miyiz ayıredilemiyoruz. saçma olucak ama apaçi denilen arkadaşların renkli giyinmesi de saçma geliyo bana. madem piçsin neden kadın gibi görünüyosunki.

ben bunu manhattandan filan yazmıyorum o şekilde isyan eder gibi olmak istemem. gelenekçi bi yerde doğdum büyüdüm büyükbabam türkmendi çepniydi taaaaaaa taklamakan dan bu yana gelip fatihin alın burda oturun demesine rağmen hala yaylak kışlak gezerdi. babama gelene kadar tabi. o da naptı. karadeniz sahil yolu projesi ihalesiyle çok daha büyük adam oldu.

sen haklısın tabi. ama inan o değişirse her şey çok daha güzel olmıycak.

Acme said...

ben daha önce bunu açıklamaya çalıştım sana ama sen bana kızdın.

standart psikanalitik kuram ya da freudla açıklamaya kalkarsak olmaz bu. zaten bunları herkes ebelek gübelek yeaa diye günlük hayatında az çok analist kesildiği için güme gider.
o yüzden lacancı teoriyle açıklanabilir.

birincisi, sen ya da bahsettiğin türden blog yazarları cinsel fantazilerini büyük ötekine (Autre) toplum, devlet, aile vs açıyolar. büyük öteki her zaman az bilmelidir ya da fantaziyi olumlu kılan çekirdek deniyo.

ikincisi, sen bi kadınsın. kadın olman için fiziksel yeterlilikten ziyade ona göre davranman gerekir. kadın algısı dediğimiz şeyden bahsediyorum. ama biz modern ya da postmodern maymunlar olarak genelde suçlyoruz bu algıyı. ama unutuyoruz işte bu kaka algı insanın ilk ortaya çıkışından sanayi devrimine kadr olan zamana kadar oluştu. eh buna "doğal" diye kılıf uyduramayız elbette ama devrim gibi cinnet durumu olup değiştirilmedikçe onun dışına çıkmak sadece kişiyi tatmin eder. yani bu bi gerçek eylem olmaz cinnet durumu olur herşey askıya alınır sana yapılan kadın olma baskısı da askıda oluğundan rahat rahat gezersin.

ben de suçlarım böyle "geri" zihniyeti bi erkek olarak ama onu yıktığın zaman işte o kapitone noktası (algılamamız için gereken sabit. her şeyin bi sabiti vardır.yoksa boşlukta sallanır.) yokolur bahsettiğim cinnet durumu yani. fransız ihtilali gibi bi şey düşün. memesi açıkta hatun var mesela.kim görüyo memeyi o durumda.

bu durumda yani toplumsal bi cinsiyet devrimi yoksa yani bireysel bi karşı duruş ise
dolaayısıyle sadece bireysel tatmin olur diğer herkes normal yaşamda olduğundan cinsiyet olarak kadın olursun ama dışarda kalıp kadın algımıza oturmadığın için armut gibi algılanırsın. tıpkı her yani kıllı kadın düşün, ya da gerçekten sürtük gibi davranan kadın düşün. biz onları kadın olarak görmeyiz karşı tarafın yerine utanma ya da acıma olur genelde.

ilk gıcık olma burda başlıyo.

senin durumun aslında bireysel bi tavır alış. AMA sen bunu bilerek yapmıyosun yani düşünerek hmmm hadi toplumun kalıplarını kırayım değil zaten kendiliğinden oluyo. hatta senin bu olaya şaşırman bile buna en güzel örnek. sanki bilerek yıkmaya çalışıyomuşsun gibi. bu durumda sinik o... diyolar muhtemelen. (kızma ama)

ama asıl kıllanma mevzusunu anlaman için önce bu kadın, kız vs bu algının erkeğin gözündeki durumunu ve işleyişini bilmen lazım.
kadın dediğimiz şey bize göre hiiçte öyle nefes alsın yeter durumunda değil aslında. yukarda demiştim. kıllı mıllı, geveze, pis bi kadın bize göre kadın olmaz. aynı durumlar size göre de var ağlak, zayıf, şapsal bi erkek size de erkek gibi gelmez.
burası en nihayetinde türkiye. kaçımız kentsoylu? klasik batı medeniyetine dönüşmemeyi şans olarak görüyorum. bütün iyi nimetlerine rağmen.
ama arada kalınca böyle abuk bi toplum oluyoruz işte.
kimisi eskiyi suçlar kimisi yeniyi.

Acme said...

yani kıskançlık değil bu. ben de o meseleye takıldığım için söyledim. eğer öyle olsaydı gay olmamız lazımdı. ...

Başak Ağın said...

öncelikle C ama aynı zamanda D de.

Anonymous said...

Bilader yazmışsın yazmışsın da o içecekli resim yanda çıkınca üniversteden kız kaldırmak için ders vermeye başlayan andropoz amcalar gibi gözükmüş benden sölemesi