Sunday, July 4

atarlarımla üçlü çektiriyorum

atar 1: oldum olası 'ekmek yediği yere sıçan' insan tipinden haz etmem. bunların ilk örnekleri, üniversiteyi bitirene kadar ankara'da güzelce yaşamış, şehrin etinden sütünden faydalanmış insanlardır. bir yolunu bulup istanbul'a gittiklerinde, asmalı mescit'te takılırken kendilerini bohem hayatın kucağına bıraktıklarına inanır ve her fırsatta ankara'ya bok atarlar. herkes istediği şehri sevmekte ve seçmekte özgürdür elbette; benim katlanamadığım o 'bok atma' aşaması. sevmiyorum de geç. ama 23 seneni güzelce geçirdikten sonra istanbul'a taşındın diye "ankara sıkıcı, ankara'da hayat yok, ankara'da yaşanmaz" dersen; "sıkıcı olan sensin, gökkuşağı yolu da sana girsin" demekten alıkoyamayız kendimizi bilesin. bu ekmek yediğin yere sıçma durumunun bana göre bir diğer örneğini de az önce twitter'da paylaşılan link sayesinde okuduğum herbokubilenadam röportajında gördüm. kendisi "Biz blog’ların içinde alternatif kaldık. Bu çok acı bir şey. Ben blog’ların halini hiç iyi görmüyorum." buyurmuş. yok ya? kimse seni tanımazken, sen varlığını blog aracılığıyla ispat etmeye çalışırken bloglar iyiydi hoştu da şimdi mi bozuldu? eskiye oranla sana göre kötü blog sayısı artmış olabilir elbette, ama bunun bokunu "blogların halini hiç iyi görmüyorum" şeklinde sıvamak ne derece doğru? bu lafı "kendini çok önemseyenleri susturmaya gelmiş biri"nin etmesi de ironinin tanımı olsa gerek.

atar 2: malum dünya kupası'nda milli takımımızın olmayışı herkesin gönlündeki diğer aslanların dökülmesine yol açtı, turnuva boyunca kan bağımız olmayan takımları delicesine destekler bulduk kendimizi. yalnız maçlar esnasında ortaya çıkan bir tavır var twitter'dan takip ettiğim, "o takımı nasıl tutarsın" sendromu. sanki takım tutmanın bir açıklaması olması gerekiyormuş gibi, yok sırf mesut var diye almanya tutulur muymuş, yok italya defans futbolu oynayıp oyunu çirkinleştiriyormuş futbol aşığı bir insan onları nasıl desteklermiş. manyak mısınız arkadaşım? herkesin tuttuğu kendine değil mi nasıl kendinizde hesap sorma hakkını buluyorsunuz? ille sebepse al ben söylüyorum yarrağını yediğim ülkelerle gönül bağım olduğundan sırasıyla italya - portekiz - ingiltere benim gönlümün aslanları, oldu mu?

atar 3: bugün kentpark'ta sinemaya gittim, ekranda yer seçeceğiz kadın pembeler ve maviler boş dedi. pembeler kalp şeklinde, maviler normal. hiç de anlamadım ama sorma gereği de hissetmeden pembeli iki koltuk seçtim yan yana. salona girince ne görelim, koltukları 'love seat' hesabı yapmışlar, arada kol koyma yeri yok. bu nedir arkadaş? 2 saat film izlerken de sarmaş dolaş olmayıversin pıtırcıklar, dalga mı geçiyorsunuz? yoksa mesaj alenen "evi olmayan genç çiftlerimiz bizim sinemamızda rahatlıkla sevişebilirler" mi? ben aynı mantıkla saatlik oda kiralasam hapse atılırım ama. bu ülkede üstü kapaklı ne bok yersen ye zaten. göğsünü gere gere porno yayını yapan siteleri yasaklayıp seksi fotoğraflar için tıklayıncı siteleri haber sitesi ilan eden de aynı zihniyet. lafa gelince "en sevmediğim şey yalan, bence dürüstlük çok önemlidir" diyen de aynı yurdum insanı. sonra "beyin hücrelerinizi sikeyim" dediğimde ben küfürbaz oluyorum ama. amıklar.

36 comments:

Unknown said...

Amma pis ağzın varmış be midem bulandı.

Godsyndrome said...

gözümsün ;)

gp maksimov said...

amcik daa dooru bi kavram diil mi? amik nedir allaasen?

Leah said...

Doğru söze ne denir yahu. Bütün atarlarını kendi atarlarımmışçasına sineme çekiyorum voodoo girl!

Küfretmek güzeldir bu arada. :D

Daçe said...

son atara katılmıyorum bence love seat yüzyılın on icadı arasına girer onun dışında ilk iki atarda sonuna kadar haklısın :)

margot and the wooden finger said...

ooley ooley ooooley!

witchesbutter said...

tebrik ederim cok guzel yazmıssın

gia said...

amık dedi yaa ahahah. ben sadece biz kullanıyoruz sanıyodum. vudu cansın.

Prometheus said...

bu işler böyle malesef, insan zaman geçtikçe böyle abukluklara alışıyor ama, bu kadar da sinirlenmemek lazım sanki.

Liverbird said...

Benim anlamadigim bu love seat Istanbul'daki bircok sinemada yillardan beri var, Ankara'da yeni bir sey mi ki acep?

frodo555 said...

Diyecek pek birşey yok da atar 2 için vudugörle bir önerim olsun bare...

Bundan sonraki dünya kupalarının sonuna kadar gönlünün aslanlarını seyredebilmek istiyorsan sana alaman - ispanyol ve dutch çükleri tavsiye edelim... Uruguay'a gerek yok bir dahakine buralara gelemezler (yoksa en kolayı da o, gidersin dereağzına alırsın luganonunkini olur biter... Ghana da her an 1/2 final yapabilirse de tavsiye etmem, şanzıman için zararlıdır sanırsam...

Flying Dutchman said...

@Leah

Sinem'den ne istiyorsun?

smoorhead said...

sana iki taşşak siparişi verdim gmail'ine yollucam. bohemi de ırgatlığı da tek hayatta birleştiren arkadaşlara da selam ederim.

NoktasizvirguL said...

Bir kızdan "amık" okudum. Budur dedim. Takım tutmak için süper sebeplerin varmış. Love Seat erkek tarafı için tam bir eziyet. Kendimi koltuk gibi hissettiğim olmuştur.

Leah said...

@Fyling Dutchman

Duymaz olaydım böyle bir espri.

Duymadım sayıyorum. Valla bak.

Tuncay said...

1. atarda çok eğlendim ben, hassiktir ya bi de kendilerini ciddiye almamışlar mı ona baya yarıldım..

üçüne de söyleyecek bi lafım var: internette iki kelime yazdınız bi sürü boş adam da sizi takip etti diye adam mı oldunuz lan, herkes girmiş eğleniyo bundan kendinize pay çıkarıyosunuz ahaha

bi de her boku bilen adam denen eleman şöyle dememiş mi:

"Çok farklı insan tipleri arasında büyüdüm. Benim sayemde bir araya geliyorlarmış gibiydi, hepsinden bir şeyler aldım. Kemeraltı’ndaki ayakkabıcı dükkanından, mimarlık bürosundaki entel muhabbetin içine geçince, ertesi gün sokak çocuklarıyla futbol oynayınca, ondan sonra anneannen sana börek açıp Sivas şivesiyle konuşunca her yerden bir şeyler almaya başlıyorsun ve her boku bilen adam oluyorsun. "

çok duygulandım yahu zaten biz hepimiz grand duke'üz, annanelerimiz de grand duchess, soyluluğumuza zarar gelmesin diye sokakta top da oynamadık, anca polo falan işte.. börek zaten yemeyiz o ne öyle.. senin mimarlık bürondaki entel muhabbete sokiyim ben..

2 şişe votka içip sevişin rahatlarsınız gençler..

Daçe said...

vay arkadaş ne yorum gelmiş.. atar'a atar denir buna. :D karşı-atar bekliyorum. counterattarck. öegh.

Anonymous said...

ya her boku bilen adam kadar kendini önemsemekten ölecek biri daha görmedim ben bu net ortamında. bunu benden başka görebilen birinin olmasına da sevindim açıkçası. bi de her konuyu kendi işine geldiği tarzda eğip bükmesi, sündürmesi var ki bu çok başka bir konu.

Anonymous said...

ya her boku bilen adam kadar kendini önemsemekten ölecek biri daha görmedim ben bu net ortamında. bunu benden başka görebilen birinin olmasına da sevindim açıkçası. bi de her konuyu kendi işine geldiği tarzda eğip bükmesi, sündürmesi var ki bu çok başka bir konu.

her boku bilen adam said...

bu röportaj olayına blogda ve diğer yerlerde açıklama yaptım ama burda da yapmam gerekiyor sanırım.

öncelikle akıl var mantık var ben kendi bindiğim dalı niye keseyim. orda burda "bloglar basının yerini alacak akıllı olun" tarzı çıkışlar yaparken niye yediğim kaba sıçayım ?

o röportajın yapıldığı gün cidden hem bedenen hem de ruhen çok kötü bir gün hatta kötü bir ay geçiriyordum ki hala öyle. tabi bu kısmı sizi ilgilendirmiyor.

diyeceğim şu ki o röportajda bu bahsi geçen lafları ettim evet ama o lafların öncesi ve sonrasında da bir sürü şey söyledim.

artık basından daha çok bloglar önem kazanıyor, gazeteler bloglardan haber çalıyor, bloglar yakında tamamen basının yerini alacak gibi cümleler kurdum. ama blogların da kendi içinde artık basınlaşan bir kesimin olduğunu ve bu işi samimi yapan blogların artık blogların içinde alternatife dönüştüğünü söyledim.

keza gazetelerden daha çok spor bloglarını okuduğumu söylememe ve onların çok daha iyi yazdığını söylememe rağmen sonrasında söylediğim "spor blogları da çoğaldıkça basınlaştı, hatta en dandik maça bile yazı yazar olup sırf yazmak için yazan fotomaçlaşan bir kitle var" diye bir cümle kurdum.


burda röportajı yapan arkadaşı suçlamıyorum çünkü aşağı yukarı 2 saat konuştuk ve o röportajı çözümlemek de kolay değildi. o da bu lafları seçmiş.

ben bu lafları söylemedim demiyorum. ama yukarıda söylediklerimi de söyledim.

hem yazıda hem de yorumlarda bahsediliği gibi varlığı bloglar sayesinde farkedilmiş olan ben niye bindiğim dalı keseyim.

ben bugün oraya buraya röportaj veriyorsam, fikirlerim kaale alınıyorsa bu blog okumaya başlamam ve o blogların etkisiyle blog yazmaya başlamamla olmuştur.

ben bu kadar mal mıyım sizce ?


son yazımda buna biraz daha açıklık getirmeye çalıştım.

http://bit.ly/b4thlB

isterseniz "siktir lan ne okuycam seni" der kaale almazsınız ama olaya bir de bu açıdan yaklaşırsanız sevinirim.

voodoo girl,

son bir laf da sana söylemek istiyorum. sende msnim var konuşuyoruz arada, hatta bana çok kıl olduğun bir yazı yazdığımda mesaj bile atar ağzıma sıçarsın. ben de haklısın ya da hadi ordan derim.

şu olayı da önce bana sorsan olmaz mıydı ?

in vodoo we trust said...

senin ingiliz elemanın ahı tuttu galiba.. gitti gül gibi kupon alacağın olsun vodoo:p

Meltem said...

böyle agzından kufur dusmeyen kadınları anlamıyorum siz nasıl kadınsınız acaba ,ucübeden baska bır sey deılsın

gp maksimov said...

meltem seviselim mi? kirbacli falan?

serkan said...

maksıomov once su vuduyu sklım knka blog orspusu vudu senın ben mnı yıyım mnı

muaaa said...

vudu amına bı kere caksam ananıda babam sker babanda bızı ızler muaa

ercan said...

vudu senın yenı dogmus yıgenını bıle skerım super olur sende ızlersın bızı muaa

Anonymous said...

bu nedir ya

şaşkın said...

yazanlara ayrı hayret ettim
bu yazılanları yayınlayan vdgrl e de.
nasıl insanlarsınız siz hepiniz ya biri küfür ederek tatmin oluyor biri yiyerek. Allah bildiği gibi yapsın

voodoo girl said...

ben internette isteyen herkesin okuyabileceği bir şey yazıyorsam, "oo voodoo süpersin en güzel sen yazmışsın" diyen yorumları kabul edip "sen nasıl bir karısın voodoo seni götten sikeyim" diyen yorumları etmezsem bu benim gözümde kolpalığın önde gidenidir ve ben o insan değilim.

ha buradaki küfürlerin konuyla alakasızlığı ve seviyesizliği de küfrü eden kişiyi bağlar, beni değil.

şaşkın said...

evet minicik yeğenin duru üzerinde fantazi kurmalarına izin vermen için süper geçerli neden. bravo.mükemmel kızsın sen ha valla bak. kolpa değilmiş. seni kim ne yaparsa yapsın kimsenin uımrunda değil. ayrıca kötü eleştirileri sil demedim ben sana tartışan insanları görmezden gel demedim de ana avrat düz gideni, yetmeyip bir de ufacık bebekle fantazi kuran adamı burada at koşturtmak kişilikse ve sen o insansan konuşma burada bitmiştir çoktan.

voodoo girl said...

küfür konusunda anlayamadığınız şey şu: bir insan buraya "yeğenini sikeyim" yazdığında yeğenimi sikmiş olmuyor, sadece kendi seviyesini ortaya koymuş oluyor. bu yüzden ben o kadar ciddiye alıp da önlem alma moduna geçmiyorum bu blogda bana ya da etrafımdakilere yazılanlara.

Anonymous said...

Adamlar liseli beyler

şaşkın said...

anlayamadığımı nerden çıkarıyorsun:) sen harbi komik kızmışsın ya. elbette ki bunu en geri zekalı insan da biliyordur sanırım biri sana -yeğenini sikeyim- dediğinde bunu yapmış olmuyor. Kalmışki bende tr nin en iyi üniversitelernden birinde eğitim almış biriyim hacettepe dersem sen daha iyi anlarsın. yani senin bu konuşmadan rahatsız olman için bu şerefsiz adamın gelip illa yeğenini sikmesi gerekiyorsa gerçekten yapacak birşey yok senin için. hı sen bu kadar ileri gittiği için bir yayınlamazsın iki yayınlamazsın adam da vazgeçer bu kadar basit yani ama vvazgeçsin istemiyorsan bence de an itibariyle sorun yok:)

voodoo girl said...

şu alınganlık da çok manasız (aslında manalı da girmiyorum o konulara şimdi) "anlamadığınız şey" derken arkasından gelen şeyi anlamadığınızı kastetmiyorum; benim o yorumu rahatlıkla kabul etme sebebimi anlamıyorsunuz diyorum ki haklı olduğum hala "vazgeçsin istemiyorsan yayınla tabi" demenizden belli.

ben burada ne şekilde olursa olsun köpük saçan insanları umursamıyorum, umursamadığım için de dediklerinden rahatsız olmuyorum. bundan daha net bir açıklama da yapamam artık.

şaşkın said...

bence de girme o konulara hiç zira ergenlik krizlerini atlatamamış biri var karşımda. sizin o yorumu rahatlıkla yayınlama sebebini anlamıyoruz sizi anlamıyoruz siz çok farklısınız hatta herkes sizi izliyor hayali seyircileriniz var. şimdi yorumlara bi daha baktım da şöyle yok yok siz haklısınız gerçekten. adam -voodoo girl,

son bir laf da sana söylemek istiyorum. sende msnim var konuşuyoruz arada, hatta bana çok kıl olduğun bir yazı yazdığımda mesaj bile atar ağzıma sıçarsın. ben de haklısın ya da hadi ordan derim.

şu olayı da önce bana sorsan olmaz mıydı ?-
şunu bile dedikten sonra ortada ciddi bir denge problemi var. nasıl bir travma sonucu acaba. şimdi ben ne kadar mesaj yazarsam siz o kadar cevap vereceksiniz. o nedenle bu benim son yorumumdur. siz kafanıza göre istediğiniz gibi atıp tutun. çünkü 10 yıldır psikologluk yapan biri olarak çok iyi anlıyorumki siz mutlaka son sözü söylemelisiniz.;)

voodoo girl said...

ben karşımdakini aklı çalışan insan yerine koyup açıklamalı cevaplar yazarken şöyle bir yorum geliyor ya işte o zaman sinirim tepeme çıkıyor.

ergenlik krizimi atlatamadığımı hangi tavrımdan çıkarttınız? madem beni anladınız neden bütün düzgün açıklamalarım sonunda hala aynı şeyi tekrar ediyorsunuz? adam onu dedikten sonra ne olmuş ben ne demişim ki denge problemi diyorsunuz? bir -ki ekini bile ayıramadıktan ve argüman bulamadığınız yerde "tamam tamam sen haklısın" çocukluğunu yaptıktan sonra bana gelip de 10 yıllık psikoloğum falan demeyin, komik duruma düşüyorsunuz.

ve evet, ağanın bokunun üzerine sıçılamadığı gibi voodoo'nun sözü üzerine de söz söylenmiyor burada. işinize gelirse.