Sunday, August 15

seni çözmek için altyazı lazım


hep söylerim, her türlü kadın - erkek ilişkisinde sorunlar oluşmasının en büyük sebebi kanımca iletişim problemleridir. ilginçtir, "bir insanda aradığım en büyük özellik dürüst olması" ekolü bir milletin çocukları olmamıza rağmen böyle ikili ilişkilerde dürüstlük pek sık başvurduğumuz bir yöntem olmuyor. bunun en büyük sebeplerinden biri hemcinslerimin adının 'oyun ve hesap peşinde'ye çıkmış olması, ki elbette bu imajın oluşmasına yardımcı pek çok hemcinsim var kabul etmek lazım. yalnız bana göre o hiç oyun yapmadığı, net olduğu iddia edilen erkek cinsinin de birinci vazifesi o tip kızlarla gerçekten kağıtlarını masaya koymasını bilen kızları ayırt etmeleri ve ona göre davranmaları.

ortalama kız tipinden yola çıkarak hal-tavır kararı veren erkeklerin bana sıkıntı vermesindeki sebep, default bir davranma biçimi geliştirip her türlü kıza aynı muameleyi yapmaları. bana göre artık bazı şeyleri aşıp rahat yaşama noktasına gelindiyse -toplumca olmasa da en azından ikili düzlemde- erkekteki "ben seni tek gecelik bir ilişki olarak görmüyorum" mesajı veren hareketler oldukça kolpa ve sinir bozucu. görüyorsun, ve ben de seni öyle görüyorum, o zaman neden "bir kızı yatağa atmanın tek yolu onunla bir ilişki düşündüğün izlenimini vermek ama yattığınız geceden sonra onu hiç aramamak" öğretisinin köpeği oluyorsun be adam? inanın belli ölçüde kaşarlanmış olduğundan bu numaraları yemeyen kadınlar bu muameleyi gördüklerinde sinirlendikleri şey bir ilişki yaşamamak değil aptal yerine konmak oluyor, o her şeyin farkında olmasına rağmen karşısındaki erkeğin kendisini kandırarak yatağa attığını düşünmesi belli bir sosyal zeka seviyesinin üzerindeki kadında sinir bozukluğu yaratıyor, kendimden biliyorum. kadınların sürekli bir iş çevirme modunda olması, söyledikleriyle aslında söylemek istediklerinin hiç aynı olmaması, her hareketlerinin çok hesaplı olması gibi şikayetler hemen her erkeğin diline pelesenk olmuşken kendilerinin seks yolunda her türlü karaktersizliği mübah görmelerini ben şahsen anlamıyorum.

bu tip mevzuları konuştuğum arkadaşlarımdan bazıları bu sıkıntımı dile getirdiğimde özetle benim insanları kategorize etmeyi çok seven bir yapım olduğu için herkesten bunu beklediğimi ama insanların robot olmadığını, bir erkek bir kızla tanıştığında 'tek gecelik kız davranışı' ya da 'uzun ilişki kızı davranışı' şeklinde bir chipi vücuduna yerleştiremeyeceği için aslen nasıl bir insansa karşısına çıkan kadına da o tavırla davrandığı ve kadının hangi statüye koyulacağını da zamanın gösterdiğini falan söylediler. düşündüm biraz, haklı olabilirler. yalnız ben erkeklerin çoğunun o kadar masum olduğuna inanamıyor, o hareketlerin altında "ben buyum, böyle davranayım bakalım nereye gidecek" zihniyetinden ziyade o gecenin skorunu garantiye alma zihniyetinin yattığını sanıyorum. gol olduktan sonra topun elle kazanılmış olması futbolcunun şerefsizliğini gören taraftarın nefreti dışında bir sonuç yaratmıyor malum, gol yine gol. dolayısıyla ben hala dürüstlüğünden ödün vermeyip o gece elini sikme riskini göze almaktansa karakterinden ödün verip her koşulda karı kaldırmaya çalışan erkeklerin sikinin kalkmadığı bir dünyada yaşamayı hayal ediyorum. allah büyük.

17 comments:

skywalkertrance said...

Arkadaşlarının tespiti bardağın dolu, seninkiler ise bardağın boş tarafından bakılarak düşünülmüş. Kadın ya da erkek negatif örneklerin çokluğunu, dolayısıyla hiç de homojen olmayan bir dağılımın olduğunu varsayacak olursak gayet haklısın.

Yalnız Türkiyede ve dünyanın hemen her ülkesinde bir erkeğin direk niyetini belli edecek şekilde bir kadına yaklaştığını varsayalım. Skor elde etme şansı sence kaçtır? Aynı örnekten yola çıkacak olursak eğer bir kadın bunu yapsa alacağı tepki ne olur? Ortada bariz bir eşitsizlik söz konusu. Nasıl ki Trabzon - Liverpool eşleşmesinde Şenol Güneş Roy Hodgson'a "Olum siz çok güçlü oldunuz! Ver Torresi al Umutu!" diyemeyecekse bizimde durumumuz biraz o.

Birbirlerine deli gibi aşık, büyük şehirde yaşayan, üniversite okumuş, hatta nişanlı iki gencin bile seks yapamadığı bir ülkede yaşıyoruz, hatırlatırım. Sen şartları iyice zorlaştırmış ve kabağı toplumdaki "öcü seks anlayışı" değil yine bizim başımıza patlatmışsın. Bu anlayışın mimarları aynı zamanda çocuklarına "aman kızım" hatta bazen "aman oğlum" diyen o çok sayın annelerdir. Bütün bunların sonucunda da kızlar hesap peşinde, erkekler ise öküz oluyor.

Makyavelist bir yaklaşımla ve yaratılış sonucunda, erkeklerin kişiliklerinden taviz göstermelerini de normal karşılamak lazım sanki.

Çok mu maganda pragmatizmi oldu? Yine daldan dala atladım gibi. Bilemedim, ah bilemedim...

voodoo girl said...

haklısın da abi ben sokakta "bana versene" diye gezin demiyorum; diyorum ki karşısındaki kıza göre davransın erkekler. misal ben böyle bir olay yaşadığımda çocuk mekana girişinin 10. dakikasında bakışmalarımız sonucu masama gelmiş ve öyle tanışmıştık, sohbetin 10. dakikasında da boş bir ev olduğu bilgisi bir şekilde geçmişti. e şimdi ne kasıyorsun ki hala yok numaranı ver yok araşalım. ben buna kızıyorum, erkeklerin kime nasıl davranacaklarını bilmemelerine kızıyorum.

Anonymous said...

Erkeğin skora giderken yaptığı saptırmalardan bahsediyoruz ama olaya iki yönlü bakmak lazım. Biraz alakasız gelebilir ama amiyane tabirle ayak takımına mensup kızların da çekici ve aynı zamanda kendisi hakkında fikir sahibi olmayan erkekleri kaptırmamak için zor kız numarasına yattıkları çokça görülmüştür. Yani mevzu farklı olabilir ama bu amaç için manevra yapabilme arzusu sadece erkek için kadınlar için de geçerli bir olay.

skywalkertrance said...

İyi hoşta ortalama çok altta. Senin istediğin kalite ortamına daha nerden baksan 150 yıl var. Kimin ne bok olduğunu bilmeden bir erkeğin gerçek niyetini belli etmesi, kime nasıl davranacağını az çok bilmesi mümkün değil. Dolayısıyla bunu gerizekalı küçük oyunlarla ya da kızım sana söylüyorum gelinim sen anlalarla anlatması doğaldır. Çünkü karşısındakinin hep bir hesap peşinde koştuğunu ve çok bilinmeyenli bir denklem içerisinde olduğunu düşünüyor erkek.

İşerken klozet kapağını kaldırmayı bilmeyen/düşünemeyen adamlara "şu durumda kadınları nasıl çözemiyorsunuz hayret" demeni aynı şekilde hayretle karşılıyorum. Nefret ettiğim bir anlayış olan "ona gelene kadar ohooo..." ile cevap vermem gerekirse; "Her kuşu siktin, gözünü devekuşuna diktin." derim.
_________________________________

Sığır seven kadınlara tokat gibi bir cevap niteliğinde hayatımın sonunda "Ofsaytta Yaşamak" adlı bir kitap yazacağım! Düzgün olmaya çalışan, bunun için çabalayan bir erkek içinde bu hayat en az bir kadının ki kadar zor.

moonchile said...

vaay ikili duzlem

October Swimmer said...

Aslında en güzeli insiyatif almamak, bir erkek olarak söylediğin her sözün bazen mimiklerin dahi ileride aleyhine delil olarak kullanılabileceğini biliyorum.

korkarım burada the boat that rocked'tan alıntı yaparak sığlaşacağım :)

Dave: So tell us Mark, now at the very end - what was your secret? How did you get all them girls?
Mark: Simple. Don't say anything at all.
'Young' Carl: Nothing?
Mark: Nothing. Then, when the tension becomes too much to bear, you finally, finally, you just say: "How about it, then?"

deniz said...

erkekler böyle evet, kimimiz salağız yiyoruz, kimimiz tecrübeliyiz yemiyoruz. bar ortamında tanışılan ve onuncu dakikada boş evden bahseden yiğidime de kusura bakmasın ama zaten hiçbir kız ilişki başlangıcı yorumuyla yaklaşmaz, boşuna kasmasın, bu onun salaklığı tartışmayalım boşuna.

efendim konuyla alakalı konulan fotoğrafa bittim ben, onu demeden geçemeyeceğim.

bir de voodoo ya senin ağzın fena bozuldu, erkek jargonundan anlıyorsun inci sözlükten haberin var tamam da sürekli sikiş sokuş am göt meme yazar oldun (kelime olarak) buna bir son ver ya, acayip itici görünüyor.

some kind of monster said...

ilginç?
acaba neden?
ya da bu bahsedilen adamların kaç tanesi gerçekten kendine güvenen bir kadından bunun dersini almıştır ya da kaç tanesi 1 gecelik zevkinin piç edilmesi sonucu eline bakarak "sana haksızlık ettim elizabeth taylor" demiştir?
herkes çok olgun zaten, bir tek barda 10. dakikada evinin boş olduğunu yumurtlamaya çalışan geri zekalı henüz bebe :)
böyle başlayan ilişkinin % kaç ihtimalle nereye yürümesi bekleniyorda kandırılmışlık hissi sinir bozucu oluyor?
adam zaten kandıracak, sen zaten kandırılmak istiyorsun.
bunun muhasebesini yapıp olayı toplumsal bir soruna eklemenin manası yok.
ama 2 posta arasında burada oluş amacımızı açık bir şekilde konuşmak etkileyici olurdu dersen, (ya da teorik fizik üzerine bir şeyler) hayır kendini kandırıyorsun derim.
ne kadar verirsen o kadar alırsın.
10.000 TL ye ferrarri alamayacağını bilip ama bu yine ve neden şahin çıktı anlamıyorum gerginliği ironik.
biraz. belki de değil. en azından koltukları deri olsaydı :)

Muratonovic said...

ureme icgudusu yuzunden bunlar iste hep..

erkek, garibim, karsikoyulamaz bir ureme icgudusuyle ne yapacagini bilemiyor iste.. evinin bos oldugunu mu ima etsin, duygusal mi yaklassin, cool mu olsun, ne gerekiyorsa yapmaya hazir.. Ama ne yapsak yaranamiyoruz siz kizlara ve annelik icgudulerinize...

birak adam duygusal yaklassin, sonucta iki tarafta istedigini aldiktan sonra yalan olmus gercek olmus ne farkeder...

voodoo girl said...

deniz, fotoğrafa ben de bittim yaa bu konuyu yazmak ne zamandır aklımdaydı da bir moda blogunda fotoyu görmem resmen hızlandırdı süreci :)

zlatan, bana fark ediyor be abi. kolpalığa tahammülüm yok benim.

onur said...

Her halükarda sevişemeyince suç karşı tarafa atılıyor :)

SokoPrens said...

@onur konuyu iyi özetlemişsin eywallah
@voodo şöyle bi durum da vardır asla ama asla bi kadına vahişe gibi davranmıycaksın. o kendi istiyosa sorun yok tabi

voodoo girl said...

tek gecelik ilişki yaşadı diye kendini fahişe gibi hissediyorsa hiç yapmasın abi zaten. hatta bence sekse bakışı o kadar sığ olan insanlara yasak olmalı seks yapmak kanunen.

Anonymous said...

vermek, gol, skor... çözülmeye değecek bir tarafınız kalmamış sizin

Anonymous said...

Türkiye olacakken olamamış insanların ülkesi olduğu kadar yaparmış gibi gözüküp yapamayanların ve yapmıyomuş gibi gözüküp inceden yapanların ülkesi olmaya da devam edecektir nitekim (i.e. yakışıklı değilim sempatiğim ve kadınların ruhundan anlarım, hmm çok da yumuşak değilim -sonuçta kadınlar sert erkek severdi di mi-, öte yandan feminizme ufaktan geçirir, net kızı görünce net olmaya çalışırım. Alternatif barda takılıp c00L hareketler yapar, bir yandan da ayarımı kaçırıp "ev boş" yaparım)

İnsanları ikiye ayırıp bir kısmında biz duracak ve çizginin öte yanında kalanları suçlayacak isek bunu kadın-erkek olarak değil de, geleneksel Türk-new age Türk olarak yapmalıyız derim naçizane.

voodoo girl said...

haşa, kadın-erkek diye ayırmak değil benimkisi. ben ilişkinin tek gecelik olacağını bile bile erkeklerden değilmişcesine hareketler bekleyip o geceki seksi meşrulaştırmaya çalışan kadına da kılım ama onu ben değil çeken yazsın, ben kendi çektiğimi yazıyorum.

varol döken said...

herkes dağıldıysa söyleyebilirim...

vdgrl taş olmuş:)