Sunday, January 21

infected body organs: 2

bilmemkaç zaman önce eternal sunshine of the spotless mind'ı izlemiş ve bugün bilgisayarıma format at(tır)mış [many thanks to tyra] olmak aklıma beynimize format atabilseydik nasıl olurdu sorusunu getirdi. işlem çok basit. aynı bilgisayara format atarken yaptığımız gibi saklamak istediğimiz bilgileri yedeklesek ve kalanını bir hamlede silebilsek. sonra kalbimizden temiz bembeyaz bir sayfa ayırsak kendimize ve herşeye baştan başlasak. böylece geçmişimizde sıkıntı yaratmış olan, unutmak istediğimiz, bünyeye virüs bulaştırmış olan her şeyden bir anda kurtulabilirdik.

ne var ki, teoride güzel gözüken bu uygulamanın pratikte sorunlu olacağına inanıyorum. silinmek istenmeyen şeylerin yanlışlıkla silinmesi, ve hatta bazen mecburen silinmesi bir yana; aynı bilgisayarda olduğu gibi beynimizin de bir süre sonra eski haline dönme ihtimali var. hem zemin aynı olduktan sonra, açılan sayfa nekadar temiz olabilir ki? ve en önemlisi, beynimizden sildiğimiz şeylerin etkisi/izleri otomatik olarak kalbimizden de silinecek mi?

bu kalpteki etkileri silecek kadar güçlü olabilecek bir format var mı, ya da hangi virüs koruma yazılımı bu kalbi dış saldırılardan koruyabilir bilemiyorum. belki elimizdeki en güçlü firewallu kurduktan sonra, artık bunu da aşmayı başaran olduysa helal olsun diyerek bize yapacaklarına boyun eğmeliyiz.

ve dua etmeliyiz ki bu program geçersiz bir işlem yürütüp kapatılmasın.

2 comments:

Tyra DeSalvo said...

tum sorulara verilebilecek tek cevap Hayir ne yazik ki :/
Keske silinen her seyin yerine yenileri indirilebilse, hic kullanilmamis gibi olsa, huzurlara bulanilsa...

wishlisti burada sonlandirmak zorundayim..ama bir sey daha var;

I wish I was an alien at home behind the sun!.

budur.

Yağız Gönüler said...

Bilgisayarin format mantiginda herseyi yakip yikmak defetmek yoktur, isim degistirmek vardir. Bu durumda beynimizde de ayni islemi gerceklestirebiliriz. Silmek yerine degistirmek. Kötü günler degil iyi günler, kötü iliskiler degil iyi iliskiler. Sag tik, rename, okey.

Grazie.