Monday, December 3

need for update: part 1

ilk olarak anketimiz update edildi. bir önceki ankette aldığı 5 oyla rakiplerini mağlup eden emre aydın birinci olurken, benim de oyumu almış olan sarp, zakkum ve haluk levent 3er oyla birbirleriyle yenişemediler. madem bukadar seveni var emre aydın'ın, ağaçkakan woody saçlarıyla çektiği yeni klibini herkese armağan ediyorum burdan. parçanın adı "belki bir gün özlersin", voodoo'nun tepkisi "hey emo, go kill yourself". gördüğünüz üzere yeni anketimiz ne yapılırsa yapılsın başarılı olamayacağına bizi inandıran reklamlar. ilk sıradaki şampuan reklamları için özellikle az önce izlediğim "dolgun saçlı kız arkadaşının her dediğini yapan can" konseptli reklamı örnek gösteriyorum. ikinci sıradaki iş bankası reklamlarından kastım pek tabii yıllardır değiştirmedikleri "atlılar geliyor ve bizim faizimiz en az" konulu reklamlar. (en son çektikleri atatürklü reklam bu imajı sildi belki de pek çok insanın gözünde, ama ben unutamıyorum) üçüncü sırada özellikle revise edilmiş haliyle ayşe teyze reklamları, son sırada ise bir gün bebek bezi reklamlarında kullanılan "bebeği alıp pede oturtma ve nekadar emici olduğunu gösterme" görüntüsünün bir benzerinin kullanılıp kullanılamayacağını merakla beklediğim hijyenik ped reklamları var.

ikinci olarak da 'who let the dogs out' listemiz update edildi. yeni isimler var; çünkü yeni keşifler var. bazı eski isimler yok; çünkü küstüm, oynamıyorum ve to whom it may concern (a.k.a anlayan anlar), still waiting for an apology.

küçük hanım, korkarım güzel olduğunuz kadar kaprislisiniz de.

3 comments:

cogito said...

ace reklamına oy vermeye elim gitmiyor , lakin beni en mutlu eden 2.şeydi süper fare çizgifilminden sonra.gözlerim dolardı ayşe teyzeyi gördüğümde , dönüp de anneme bakmazdım o vakitten sonra.şimdi yıllar geçti ve sanırım vefanın semt adı olmadığını kanıtlamam gereken platform burası.time has come.çok heyecanlıyım.şu aşamada tek dileğim ayşe teyze ve recisinin o ankette son sırada yer almasıdır.

eefenim ayrıca çok teşekkür ederim size hanımefendi beni ve sevgili yoldaşım jay'i diğer homo sapiens'lerle blog'unuz üzerinden paylaştığınız içün.ben mesut oldum , jay ne olmuştur onu bilemem artık.

cogito said...

ayrıca oyum "bakın ben roger federer'im , siz niye hülya avşar'sınız?" konseptli reklamlarıyla hijyenik ped reklamları şıkkına.evet,jimnastikçi ismi bilmiyorum.

yasuyaksu said...

ön plan: teşekkürü borç bilmek cümlesi üzerine düşünürken aslında nezaketine nasıl teşekkür etsem diye düşündüğümü farkettim. sonra cümle içinde "bitttabii" kelime öbeğini kullanmak istedim ama sonra dedim ki insanın her istediği olamıyor ne yazık ki.ama oluyor da bir yandan.karışık.

yan plan: ahoy! beni güldürdünüz tanrı da sizi güldürsün: keza bu aşamada da "su gelir güldür güldür.." bestesi ve güftesi uyuyana kadar misafirim olacakmış. öyle dedi.

öbür yan plan: onore oldum, şeref duydum, teşekkür ederim.

arka plan: padişahım çok yaşa! padişahım çok yaşa!