Tuesday, January 8

bitiş


yurtkurdan an itibariyle aldığım son haberlere göre kendilerine 2009'a kadar yaklaşık 5 milyarlık bir geri ödeme yapmam gerekiyor. kendileri sağolsun evime bir haber göndermeden aralıkta ödememi başlatıp habersiz olduğum için ödememi yapmayınca da faizi geçirmişler ve 31 aralıktan beri her gün geçirmeye devam ediyorlar. şimdi nedir, 3 ayda bir 800 liraya yakın para ödemem gerekiyor. zamanında bu alınan paralar nereye gitti diye kendime sorduğumda dolabımda kimisi bir kez bile giyilmemiş eşyalar geliyor gözümün önüne, bu da işin acı ve "gençtik, hovardaydık" kısmı. bununla birlikte ağzımdan düşmeyen süt dişlerim ve gerilerden atak yapmayan gömülü dişlerimin tedavisi için harcamam gereken parayı da düşününce, hesaplamalar başlıyor; alınan maaş eksi kredi borcu taksidi artı yurtkur taksidi artı telefon ve digiturk faturaları artı kredi kartlarına ödenecek para eşittir voodoogirl işe gidiyor, voodoogirl eve dönüyor. hayatımda geldiğim nokta budur.
the end.

8 comments:

cogito said...

tırstırıyor artık beni böyle fasiliteler.

ikinci bir ayça vakası yaşamayalım , yussuflattırma insanı.ben de samanyolu tv "boşanmak istemiyorum" hakimi gibi oldum bugün , tez vakte kaçı gözükür.

Ortega said...

Yurtkur'un kapisinin onunden gecmedim egitim hayatim boyunca. Bir kez daha hakli olmanin hakli gururunu yasiyorum bu yaziyi okuyunca. (hakli olmanin hakli gururu da nasil oluyorsa artik)

Başak Ağın said...

yapmayin kuzum o pek nefret ettiginiz komsu kapisindan girisimi kutlayacaktik daha!

cız-bız-liz said...

kay voodoo kay..yanına uzancam..

of of.

dide said...

bu da kredi almak isteyenlere ibret olsun. katiyen düşünmüyorum.

gkhngnyhn said...

kredi olarak alınan para cuma akşamı gidilen barda bira yanına çerez, cumartesi evde rakı yanına meze olarak değil de 3 mislini getirecek şekilde kullanılıyorsa kredi alımı bitmeden ödemesini tamamlarsınız efendim. yurtkurun ilk ve muhtemelen tek golünü ben atmış olayım. sevinçten tişörtümü çıkartıp sarı kart yiyeyim, anneannem gelsin ateş mi bastı oğlum desin.

Deniz Ural said...

İkincisini de ödedik, üçüncüsünü bilemiyorum artık :(
Her 3 ayda bir ödenen bu para için her ay 250 lira kenara koyayım diyorum. İkinci ayda bu plan suya düşüyor. O arada ne olur, neden bir 250 daha çıkışmıyor acaba? İlk ayın eksik 250'sini kredi kartı, borç harç ve benzeri şeylerle kapattığımdan mı ki? :)

(Yepisyeni keşfettim bloğunu, Wykka'nın son yazısından yönlendim. Okurken okurken bu müthiş içgörülü -en azından benim için- yazıyı görünce yorum yazmadan edemedim. Yazılarınız çok lezzetli efendim, aboneyim.)

voodoo girl said...

deniz -> aman efendim, geç olsun güç olmasın - tabi bunu blogumu keşfin açısından söyledim, yoksa kredi ödemeleri hem geç hem güç oluyor anlattığın gibi =)