Thursday, April 9

dejenere diş fırçaları

işbu resmini görmekte olduğunuz colgate 360 diş fırçası reklamı bu aralar anlamlandıramadığım reklamlar listemin üst sıralarında. reklamda bu yeni moda diş fırçası aynanın önünde kasım kasım kasılırken iki adet ezik eski diş fırçası muhabbet halinde. erkek anlatıyor işte göte bak başa bak kıvamında kıllara bak dil temizleyicisine bak falan. yanındaki de dinliyor. saçmalık şurda: yanındaki ekürisi dişi. dinliyor dinliyor sonra birebir "oh, stop it!"ten çevrilmiş "ah, kes şunu" repliğini bir batıkent gülü edasıyla söylüyor, herifi çapkınca aşağıya itiyor ve reklam bitiyor. şimdi anlayamadığım bu dişi diş fırçası bu repliği söylerken niye kırıtıyor? yanında kız varken başka hatuna salyası akan godoş erkek diş fırçası çok mu sempatik? bu diş fırçası pornosu tipli reklam niye içimizde satın alma duygusu oluştursun? süreniz başladı.

9 comments:

sinem said...

reklamı seyretmedim ama cevap veriyorum: kırıtırken erkek diş fırçasının (bu ne iğrenç bi oluşumdur) kendisinden bahsettiğini zannediyor olabilir. bence süper bildim, bana 100 puan herkese 0 puan :)

taksim said...

Klasik bir diş fırçasından en fazla ne kadar yaratıcı bir reklam üretilebilir acaba. Bugüne kadar, "çamaşır makinası-kireçli rezistans gösteren teknik servis" klişesi gibi bir ilişki de, "dişi çürük hasta-diş doktoru" arasında geçmekte.
Yine ya doktor anlatımlı, ya da dişi iyileşen hasta anlatımlı reklamlar görmekteyiz. Bu kadar farklı çeşit, bu kadar büyük markalar, bugüne kadar adından söz ettirecek derecede farklı bir reklam yaratmayı başaramadılar ise, fazlasını kastırmaya gerek yoktur bence..

Diğer yandan, diş fırçalarını canlandırma olayı aslında değişik bir fikir olarak gelebilir ama sanırım dialoglarla "sıçık reklam" olmaya hak kazanmışlar, izlemedim daha.

Ayrıca, bu serinin devam etmesi halinde, dominant bayan diş fırçası tv seyrederken, evde bulaşıkları yıkayan kılıbık diş fırçası, adab bilen iyi giyimli Jön diş fırçası ile barda karşılaştığı kırmızı elbiseli dişi-diş fırçası -kırmızı özeldir :)-, paspal genç kız görünümlü diş fırçası ile arkasını toparlayan anne diş fırçası şeklinde profiller ile de karşılaşılması olası olabilir.

Yaradılış mümkünatı pek olmayan bu "tipler" hakkında konuşmak için ise, Voodoo'dan "modern diş fırçaları" postunu atmasını bekliyorum.
saygılar :)

kenzavey said...

Oldum olası bu diş fırçası reklamlarından haz etmemişimdir.Olması gerekenden daha mantıksız ve kötü yapıyorlar .Ha dersen diş fırçası için diş gösterip yumurtaya vurmaktan başka ne yapacaklar ki, heralde buna kafa patlatıp üstüne para alacak olsam sağlam şeyler çıkarırdım.

Dizzy MissZee said...

Diş fırçası deyip de geçme, o da can, zaaflarıyla kusurlarıyla aramızdan biri - anafikir budur, malesef sempati duyup o diş fırçasında kendini görecek milyonlarca da kişi mevcuttur - dedim ben.

£f£ said...

isveçli bilim adamları onaylamış mı acaba bu ürünü?

Scatterbrain said...

en afacan halimle komment'e tıklayıp heyecanla yazacaktım ki, aklıma hiçbirşey gelmedi. benim bile beynim durdu bir an reklamı aklımdan geçirince. neden alayım ki lan?

o değil de, fırçanın tipi de çok yavşakmış ha...

voodoo girl said...

sinem dediğin çok mantıklı yaa bir dahaki sefere o gözle bir izleyeyim bakalım doğruysa cumhuriyeti emanet ettiğimiz diş fırçalarından özür dileyeceğim bu platformda.

sinem said...

yok ya niye özür dileyecekmişsin? onlar dilesin asıl bu reklamlara maruz kaldığımız için :)

Yağız Gönüler said...

mach 3 jiletlerinin neden bu kadar pahalı olduğunu ve neden hiç kampanyaya gidilmediğini de araştırmanı istiyorum.