Wednesday, April 22

görmemişin tatili 1. sezon bölüm 1: ilk izlenimler

arkadaş amma işsiz güçsüz adam var bu izmirde. herkes gamsız herkes rahat. tunalıdaki cafelerde tek bir masa göremeyeceğin gün ve saatlerde kordondaki mekanlar full çekiyor. ilk şaşkınlığım budur izmirle ilgili.

ikinci şaşkınlığım: her saniye bir fashion crime yaşanıyor bu şehirde. abicim güzel diye nam salmışsınız ama kimse giyinmeyi öğretmedi mi size? sokağa bir çıktım 10 kızın 8i kısa şort üstü bol gömlek altına -wait for it- ugglarla geziyor ve hava 25 derece! manyak mısınız? yakında çıkar egeliler süreki zeytinyağı yediğinden kalpleri çok sağlam ama ayak pişiği hastalığına yakalandılar diye demedi demeyin. şimdi berrakcığımın neden ugglara sürekli çemkirdiğini anladım, bu kızlara giyinme işini öğretme görevini de eğer kabul ederse kendisine vermek istiyorum.

onun dışında gezdim tozdum çok yürüdüm çok içtim (çünkü burda herkes sürekli içiyor) bir de kitap fuarına gittim. çok manav var burda o dikkatimi çekti bir de sokaklarda sürekli kokular var çiçektir yemektir böyle de bir gözlemim olmadı değil.

12 comments:

Flying Dutchman said...

son paragrafınızda bir noktacık ile kitap sayfalarından zerzevat alemine geçişiniz beni benden almıştır vudu hanım...ilk okuduğumda noktayı görmedim "vay ulan izmirin manavına bak kitap fuarına gidiyor, işte hacı, batılı kent" diye böbürlenmiştim

ha izmir'li değilim niye böbürleniyorum o ayrı ama yine de için bir hoş oldu...

gerçi patlıcanda hep bir edebi hava sezmişimdir ama neyse

reo said...

evet izmir güzeldir, kızları eskisi kadar değil bence :) keza ankara daki kızlar daha bakımlı gelmişti bana :)

Scatterbrain said...

"izmirin kızları" tamamen şehir efsanesidir...

Scatterbrain said...

ve izmir insanının nekadar içtiğini bizzat görmen iyi olmuş. inanmıyor kimse. ama burada su gibi birşey, hele de yazın. o denizi görünce saatin falan önemi yok. ve sonra alkolik oluyorsun işte...

the fool said...

izmir'den nefret ediyorum abi, niye gittin ki, istanbul'a gelseydin keşke, bizim kızlarımız ugg giyiyorsa bile hava soğukken giyiyor. ayrıca o korkunç '' erkek arkadaşımın gömleğini giydim, sevimli ve kırılganım '' modası bitmedi mi. bitsin ki.

voodoo girl said...

the fool, ablam burda + ben istanbula bir süre tövbeliyim çok yoruyor beni :) sen o modayı yine masum açıklamışsın ben "az önce seviştik diye erkek arkadaşımın gömleğini giydim çünkü amerikan filmlerinde böyle gördüm ben" diyorum.

okhy, çok rahatsınız olum ya. telaş denen bir şeyin izi yok burada. bir sonraki yazımda derinlemesine inceleyeceğim izmir insanı psikolojisini de :)

bir de soru: yarın göztepe izmirspor maçı varmış gitsem sağ çıkar mıyım?

voodoo girl said...

dutchman, ben de tam bir beyaz türk edasıyla kitap fuarının kalabalık olmasına çok böbürlendim okuyoruz ulan falan dedim ama ulan kısmı beyaz türklüğüme pek yakışmamış olabilir.

hasiktirabi, bu genellemeyi de direk üzerime alınırım ve götüm kalkar zira bence de biz baya iyi giyiniyoruz hava şartlarımız daha az müsait olmasına rağmen hıh (saç savurma efekti)

Scatterbrain said...

bişey olmaz. karşıyaka - göztepe olsa sorun olabilirdi.

kenzavey said...
This comment has been removed by the author.
kenzavey said...

Hiçbir sorun olmaz.İzmirspor'un zaten 100 civarı taraftarı vardır.Rahat rahat gidebilirsin.

Bende iş için gideceğim o maça mecburiyetten , gözlerim seni arıcak (:

erbo said...

Şimdi sorun şu. Bir izmirli olarak istanbula geldiğimde fark ettiğim. İzmirin kızları gerçekten güzel. ama -gözlemle sabit- bakımlılıkları ve tarzları istanbullu kızlarla kıyaslanmaz. Bundan dolayıdır ki, bir izmirli kız istanbula geldiğinde ilahe tadına dönüşebiliyor. bir nevi avrupaya transfer olan futbolcu tadında + ha bi de içilir o ayrı ;)

sinem said...

çok koku var demişsin, süper tespit. :)