Wednesday, April 1

me, myself and I

dünyanın en klişe başlığıyla yeni bir mime imza atıyorum sayın seyirciler. pek sevgili i'm not your freud mimlemiş, anladığım kadarıyla kendimi anlatıyorum. bayılırım. nasıl anlatsam nerden başlasam bilemediğim için bir kısmını mimciden esinlenerek yazdım.


- bakın yukarda başladım bile. kendimi anlatmaya bayılırım. tipik bir akrep yükselenli koç burcuyum, hep ben haklıyım, en süper benim. götüm kalkmaya müsaittir ancak bilmediğim mevzuda ahkam kesmem keseni sevmem.

- müthiş takıntılarım vardı eskiden, azaldı şimdi. bir şey dinlerken volume göstergesi tek sayıda durmalı gibi mesela. giyinirken üzerimdeki bir renkten mutlaka başka bir yerimde olacak öyle bir uyum takıntım vardır. donumun ipliği bile olsa yeter, alakasız tek kalan bir renk olmamalı.


- çok sinirliyim. bir anda patlarım noluyo lan dersiniz. sinirliyken gözüm kimseyi görmez. çok pis kalp kırabilirim ama sonra geçer.

- benliğimin parçası olan bazı konularda felaket faşistimdir. ankaraya, atatürk anadolu lisesine, hacettepe üniversitesine falan laf söyletmem.


- bazı konularda çok dar kafalıyım. emre aydın dinleyen insan yanıma yaklaşamaz. emoları odunla dövebilirim. ıssız adam seven insan sinemadan anlamıyordur benim gözümde. başka insanların 'zevkler ve renkler' diyebileceği bu gibi mevzularda bu tarz takıntılarım olabilir bazen.


- çok patavatsızımdır. düşüncelerimi hiç saklayamam. iş ortamında bile böyle olduğumdan bir gün başıma bir iş gelecek ama bakalım diyorum.


- arkadaşlığa çok önem veririm. beraber büyüdüğüm iki kadim dostumun yerini hiçbirşey tutamaz. o kadar sıkı fıkı olmasam da, arkadaş dediğim insanın, atıyorum sadece msnde konuştuğum biri bile olsa, asla arkasından konuşmam. dost kazığı atmam, hayatımda sadece bir kez yedim hiç bir zaman affetmedim.

- çok kinciyim. ne affederim ne unuturum. beddua ederim acımam.


- özünde iyi bir insanım, gerçekten bakın. haketmeyen kimsenin kötülüğünü istemem. hakedene elimden gelen her türlü kötülüğü bizzat yaparım ama.


- alışveriş esnasında bir şey görüp aşık olabilirim ve gözüm hiçbirşey görmez. onu aldım mı dünyanın en mutlu insanı olurum.


- makyaj yapmayı sevmem. özel günler dışında yapmam. kozmetik harcamam yok denecek kadar azdır ama saçıma hiçbir harcamadan kaçınmam.

- gürcülüğümden gelen renklerimi çok severim.

- duygularımla hareket ettiğim pek görülmez, mantıklıyım.


- çok sabırsızım. istediğim anda istediğim şeyi elde edemezsem hemen hevesim kaçar.


- şiddet yanlısıyım. özellikle trafikte sadece yaya ve co-pilot olarak bulunmama rağmen cinnetin eşiğinde gezerim. nefret ettiğim bir insan ölse üzülmem. tanımadığım insanlardan bile nefret etme potansiyelim olduğu düşünülünce biraz hayvanım.


- küfrederim. genelde 'sana yakışıyor' derler, hani kızlara yakışmaz ya. yakışmasa da sikimde olmaz, çok pis küfrederim.


- saygısız insana tahammülüm yok. görgü kurallarına önem veririm. toplu taşıma araçlarından inerken bayanlara yol vermeyen erkek gördüğümde falan kan beynime sıçrar.


- aptal insana hiç tahammülüm yok. herhangi bir dünya görüşü olmayan insanları yakmalıyız bence.


- yemediğim tek sebze bamyadır. abur cubura, hamur işine bayılırım. çin yemeğine taparım. deniz ürünlerini pek sevmem. yemeğimi paylaşmaktan nefret ederim. hele ilk ve son lokmalarımı kimseye vermem.


- lunaparklardan korkarım. uçan halı gibi sikko bir alette bile çığlık çığlığayımdır.

- objeler benim için önemlidir. sevdiğim bir şey kaybolsa biri ölmüş gibi üzlürüm, eşyalarımla duygusal bağ kurarım.

- saçma sosyal normlarla işim olmaz. çok marjinalim manasında demiyorum da 'desinler'ci yapım yoktur. ama yanlış anlaşılmayı hiç sevmem.


- portekizi çok severim. lizbon dünyanın en güzel şehirlerinden biri bence.


- hayatta en çok öğrenmek istediğim dil italyancadır.


- iyi giyinmeyen insan sevmem. hele erkekte ayakkabı en çok dikkat ettiğim şeydir.


- futbolu çok severim. beşiktaşa aşığım.


oha çok uzun yazmışım. baştan uyardım ama. sonuna kadar gelmiş herkesi öperim.

22 comments:

Scatterbrain said...

burç özellikleri, benliğimin parçası olan bazı konular, deniz ürünleri, portekiz,italyanca ve beşiktaş haricinde aynı ben. e bide gürcülük de yok tabi.

tanışabilir miyiz? msn'i versene...

ahahahha, patavatsızım işte.

(şaka şaka, enişteye hörmetler!)

aslında "hangi bloggerla sevişmek istersiniz" den çok bu tarz, sürekli okuduğun yazarın kişiliği ve görüntüsü hakkında fikir verebilcek mimler olmalı. bu şekilde olursa destekleyebilirim mim olayını. hatta ilk defa mim denen şey zevkli geldi...

Ömer said...

cok guzel, akici bir mim cevabi olmus.

son maddenin son cumlesi mukemmel. ben de asigim ona, taparcasina.

voodoo girl said...

"hatta ilk defa mim denen şey zevkli geldi..."

elim sende o zaman =)

Sinan Kolat said...

sormasi ayip bu mim olayi nedir? biri seni mimleyince yaziyi okumadiysan nerden anliyosun?
kendimi cok naif hissettim :)

sinem said...

"emre aydın dinleyen insan yanıma yaklaşamaz. emoları odunla dövebilirim. ıssız adam seven insan sinemadan anlamıyordur benim gözümde. "

hell yeah :) ayrıca yazı komple süper.

SİYAH ULAN! said...

tribünlere daha çok bayan taraftar gelsin o zaman küfür olayı azalır klişesinin ne kadar yanlış olduğunu gösteren bir mim :)

voodoo girl said...

mim olayı biraz forward mail hesabı biri bir konu başlatıyor ve şu şu şu bloggerlar da aynı konuyu yazıp başkasına paslasın diyor. mimden vebaymış gibi kaçan bazı bloggerlar olduğundan ve bazı konularda insanın söyleyecek hiçbirşeyi olmadığından ben artık hedef göstermekten kaçınıyorum, isteyen yazsın diyorum. kendini tanıtmak istiyorsan sen de yazabilirsin yani sinancım, bekareti bozalım malum beşiktaşlıyız alışkınız hehehe.

küfürsüz tribün tribün değildir bu arada başlarım bayanına duymak istemeyen maça gitmez çok net.

Scatterbrain said...

valla seve seve üstlenirdim mimi ama, blog mevzusunu bıraktım bi süre. yeni blog açar yada devam edersem bu mimle bir giriş yaparım artık, eheh...

Hich said...

hmmm...hmmmm...hmmmm... a-haa... hmm...mmmm.. diye okuduğum yazınızın psikaniliz sonuçlarını açıklıyorum:
1- biraz nevrotik bir imaj çizilmeye çalışılmış, neden? halbuseki tatlı bir kızısınız vuducum...
2- "-duygularımla hareket ettiğim pek görülmez, mantıklıyım." bu ifadeniz yazınızın geri kalanıyla tamamen çelişiyor zira siz "bir şey görüp aşık olabilirsiniz ve gözünüz hiçbirşey görmez", "istediğiniz anda istediğiniz şeyi elde edemezseniz hemen hevesiniz kaçar" ve şayet "felaket faşist", "çok kinci", "şiddet yanlısı" "tahammülsüz", "kalp kıran" ... vs..vs iseniz nasıl mantıklı hareket eder duygularınıza yenik düşmemeyi becerirsiniz? o kadar çok duygularınızdan bahsetmişsiniz ki, mantık sözcüğü sadece onu kullandığınızı iddia ederken telaffuz edilmiş...Sayın vudu, saklamayın duygusalsınızzz :)
3-ilk maddenize göre ben şimdi zaten haksızım. o yüzden gelmiş kızcağız oyalanmış burada deyip geçin yeter :)
öperim... >:>
PS: güzel yazı gerçekten, akıyo.. :P

voodoo girl said...

hahahaha efendim nevrotikliğimi size yansıtmamış olabilirim bugüne kadar. ikinci yorumla alakalı olarak da cümlenin başına "önemli kararlar alırken" eklemeliyiz tam olarak kesdettiğim şey için, eksik yazmışım. ama yine de duygusal olduğuma katılmıyorum :)

Yağız Gönüler said...

sen ne burcuydun madam? ben de aşırı kinciyim. hiç de gocunmam. bamya yerim de pırasa fena yapıyor. italyanca yarım yamalak bildiğim bi dil ama profesyonelleşmeye başlayacak yakında umarım. ayakkabı manyaklığım sanal alemde hudutları aştı. küfrederim ama bırakmak istiyorum çünkü kendime hakim olamıyorum. 1.5-2 yıl öncesine kadar sabırsızdım. tasavvuf kendime gelmemi sağladı. makyaj yapan kızlardan nefret ederim. bu kendine güvensizlik belirtisidir. patavatsız değil açıksözlüyüm. babamın oğlunu tanımam. zate o benim.

voodoo girl said...

madde 1: "tipik bir akrep yükselenli koç burcuyum"

biraz daha dikkat vinçenço, diğer voodoo girlleri satır satır okumasını biliyorsun ama :P

Sinan Kolat said...

guzel mimlenmis bulunduk da ben ingilizce yaziyorum onu napicaz?

Sinan Kolat said...

aslinda bak spor bloguna yazabilirim
ezeliebedi.blogspot.com
olabulu, dur bakalim

Unknown said...

Bu ne yaman celiski

voodoo girl said...

hangisi?

i am not your freud said...

oley lunaparktan korkan biri daha

miracsaral said...

Lizbon'daki metro kartı uygulaması müthiş bir şey bu arada, bayıldım.

Portekiz erkekleri çok piç.

Lizbon'da her erkeğin kız arkadaşı var. Hepsinin ama. Kızlar da çirkin.

Ama buradan Gonçalo ve Tiago dostlara selam ederim.

Yaprak'la geçirdiğim Bairro Alto gecelerini özledim ya :(

Neyse. Yazdıklarınızdan sezebildiğim kadarıyla sizin hakkınızda birkaç eklemede ben yapayım.

- Bence göründüğünüzden de zekisiniz. Bilerek mi 'az zeki' davranıyorsunuz, bilinmez.

- Bazı 'erkeksel' tavırlarınız(küfür etme, kadın resmi koyma, maça gitme) abartılı olduğunda zaman biraz itici. Dengeli olduğunda çekici.

- Okuduğum en gerçekçi kadınsınız. Realist kelimesinin canlı anlamısınız benim için.

- Hoşuma gitmiyor evet ama kesinlikle bir yaşam 'tarzınız' var.

- Kültürel Feminist mi yoksa Post Moderni bilemiyorum ama feministsiniz.

- İyisin işte üstat.

Ama,işin sıçtığı yer; eğer ortalanın üstünde sarışın bir kadın değil de 'çirkin' bir kadın olsaydınız, bu kadar kişi sizi izlermiydi merakıdır.

Güzel kadınlara dair en büyük merakım budur. Bu psikolojiyi nasıl aşarlar...

Sükut.

voodoo girl said...

sevgili meriç,

erkeksel tavırların nasıl itici hale gelebileceği konusunda hemfikiriz, ben de ara ara öyle bir izlenim yaratıyor muyum bilemiyorum onu çevreme sormak lazım.
'az zeki' davrandığım nerden çıktı onu anlayamadım ama. bir de güzel olduğum? izleyicilerden maksimum 5i beni gerçek hayatta da tanıyan, görmüş kişiler. dolayısıyla güzel olduğum fikrinin izleyiciler üzerindeki etkisini, ya da o fikrin nasıl oluştuğunu anlayamadım. son olarak ille de bir şey olacaksam 'varoluşçu' diyelim :)

bu mimi senin yazmanı çok isterim bu arada.

miracsaral said...

Hüzün: -Neredeyse- yarım sayfa yorum yazdığın blog yazarının senin adını bilmemesini öğrendiğin sırada hissettiğin duyguların bütününe verilen isim.

Benim adım Miraç.

Ama Meriç'i görürsem ona söylerim mim dileğinizi. Çok sevineceğine eminim.

voodoo girl said...

tam bir ayıyım. daha kişisel özrüm mailboxında.

Yağız Gönüler said...

vuduş akrep olduğun belli. o yüzden huylarımda benzerlik gördüm. hakkaten burçlar tuhaf şeyler el azim.