Thursday, May 28

30 olmadan 40ımda mıyım?

aslında bu kendini yaşlı hissetme postunu, baktığınızda "manyaq eğlendik olm o gece" hissi yaratan ama aslen hiç de öyle olmayan -çünkü bloglarda nedense normal günleri bile öyle bir yazıyoruz ki zannedersiniz eğlenceden öldük- bir fotoğrafla süslemeyi düşünüyordum ancak son zamanlarda öyle bir fotoğrafım bile olmadığını farkettim. ki ben özellikle çalışmaya başladıktan sonra şöyle bir tribe girdim: yorgun olsam, ertesi gün işe falan gidecek olsam bile gece çıkma planı yapıldıysa ertesi günün kabusa dönüşeceğini biliyor olmama rağmen gidiyorum. "mal mısın, kime neyi ispat ediyorsun?" diyenlere cevabım "evet malım, kendime yaşlanmadığımı ispat etmeye çalışıyorum" olacaktır. evden işe - işten eve bir yaşam tarzına geçmek için çok erken olduğunu düşünüyorum zira. ha böyle düşünüyorum da ne oluyor, salı gecesi ankara'nın güzide gitaristlerinden alper arkadaşımızın başı çektiği bir grubun 'canlı karaoke'sine gitmek üzere plan yapıp (evet müthiş fikir, onlar sahnede çalıyor sen çıkıp söylüyorsun, tam da şu postta bahsi geçen hazları yaşatacak cinsten ama tek falsosu overall denen denyo mekanda olması) kendimi pijamalarımla kadim dostum aycan'ın evinde family guy izlerken buluyorum. nedir bunun sebebi, öldük de ağlayanımız mı yok diye düşünürken cevap dışarda sigara içerken kulak misafiri olduğum öğrencilerimden geldi. emre isimli bir arkadaşlarından bahsederken şöyle bir cümle kurdular: "emre büyük bir de oğlum, 86lı mı 87li mi ne". şunu duyup da yapılabilecek tek şey, an itibariyle bilgi üniversitesinde çalışan bir meslekdaşımın tömerhanede çalışırken kendisine "biz burada ingiliz ingilizcesi öğreniyoruz ama siz amerikan kültürü ve edebiyatı mezunusunuz hocam?" diyen öğrencisine attığı "oh my god" bakışını atmak ve koşarak ortamdan uzaklaşmak sanıyorum. arz ederim.

13 comments:

Unknown said...

en son hatırladığım bir bad boya aşık olup onunla evlendiğimdi.
bu adam ne zaman family guy'a bağladı, ben ne zaman içimdeki özgür kızı sıçıp, üstüne sifonu çekip çalışan ev kadınına döndüm hiç hatırlamıyorum.
çok sinsi çok pis dikkatli ol!!

AbSurDMaN said...

Ben bu blogu yeni keşfettiğime hayıflanıyorum, arz ederim :)

La Santa Roja said...

Emre de baya baya yaşlıymış cağnım. Uuu 22 mi 23 mü ne yaşında.
Okulla alakası olmayan bir işin varsa hala ortamdaki gençlerden oluyorsun, iyi hissettiriyor insana. ha bu arada bu hissin devamı için yolda sokakta gördüğün veledleri de katletmen gerekebilir ama olsun.

Scatterbrain said...

rahat ol voodoo, en güzel yaşlardayız. ne 40 yaşındakilere sübyanız, ne de 18liklere kart. her türlü giderimiz mevcut.

kendini evde pijamalarla family guy seyrediyo bulmanın da ölmekle alakası yok. tercihlerin, zevklerin değişmesiyle alakalı. yoksa gidemen mi o karaokeye? zorla mı tuttular seni?

mesela ben de ne plan yaparsam yapayım kendimi bira içerken buluyorum...

Volkan said...

83lülerin bir ayağı çukurda oluyor o zaman he, vay anasını :(((

Sinan Kolat said...

herkes yaştan gelmiş de ben şunu diyecektim, yaptığım nadir ankara seyahatlerinden birinde overall'a gitmiştim, alt katı fena diildi
ne biliim belki bi kere gittiğimdendi.

erbo said...

bugün "sen kaçlısın", diye sordu biri "83"'lüyüm deyince, "aa hadi be olduğundan bayağı genç gösteriyomuşsun" tepkisini aldım.

sonra da koşarak eve geldim bilgisayarıma ve digiturk'üme sığındım, bi sigara yaktım(ki içmem), blogla erbocum dedim kendi kendime. öyle söyleyeyim

i am not your freud said...

19 yaşında arkadaşım var benim burda. bi kısım kız arkadaşlar "ama adam 30 yaşındaymış ya çok büyük" dedikleri zaman ne var canım hiç büyük diil diye düşünüp sonra onlar için büyük olduğunu farkederek bunalıma giriyorum.

19 ne lan??

emre de karta kaçmış artık ama çüş :P

sinem said...

87li büyük mü? bir 88li olarak vasiyetimi yazıyorum o zaman: blogum vuduya. feysbuk hesabım da obamaya. hayret bişi ya :D

Eliza Doolittle said...

Vay halimize! Yasliyim yaslisin yasli...Allah Emre'nin arkadaslarina akil fikir, egitim neferi Vodoo'ya sabir, hepimize de 30umuzda 20 enerjisi ihsan eylesin, rica ederim!
Bi de feci komiksin, arz ederim.

jelatin said...

Aktiviteye ihtiyaç duyduğunda beni aramazsan böyle olur. HAH!

cız-bız-liz said...

ya bi sittirsinler ya..
yok onlar zaten.

Başak Ağın said...

87 diye doğum tarihi mi olur lan? okula başlama tarihidir o, nüfus memuru yanlış yazmıştır.