Thursday, May 21

ölüsünden bile korkmak

abdullah gül cumhurbaşkanı adayı olduğunda "Doğrusunu isterseniz 'Göbeğini kaşıyan adam'ın zaferidir bu. Taa genel seçimlerde kararı o verdi. Çocukları için aydınlık Türkiye isteyenler meydanlara dökülürken, o uzakta bıyık altından güldü, göbeğini kaşıdı ve dinci devletin yolunu açtı... Abdullah Gül tam ona göredir. Zaten onun cumhurbaşkanı olacaktır. Benim değil..." demişti bekir coşkun. gül, kimlerin cumhurbaşkanı olduğunu, kimlerin olmadığını türkan saylan'ın cenazesindeki korkak tavrıyla bir kez daha belli etti. atatürk'ün adından bile korktukları ankaradaki atatürk kültür merkezi metro durağının ismini 'kültür merkezi' yapıp, aldıkları tepkiler sonucunda 'atatürk'ü eklemelerinden belliydi; ancak diyelim ki onu yapan bir belediye başkanıydı ve politik duruşunu bu kadar net belli etmesi, hele de söz konusu insancık i.melih olunca, beklenebilirdi. peki toplumun her kesimini 'kucaklama' sözleriyle gelen bir cumhurbaşkanı neye güvenerek bu kadar net bir duruş sergiliyor, işte onu bilemiyoruz. biliyoruz da bilemiyoruz. burası türkiye.

11 comments:

Sinan Kolat said...

Tayyip ne demişti seçildiğinde, bize oy vermeyenleri kucaklayacağız. Eh "kucaklıyorlar" maşallah. Sözünün eri adammış helal olsun, biz anlamamışız sadece

lyktm said...

daha sabaha çok var, sabaha kadar kucaklar bizi bu arap romeoları

alperensaylar said...

i.melih gökçek için havada durdu diyorlar, şahitleri de varmış:)

shenem said...

kucaklasalar da taşıyamaz bi de onlar, daha beter düşürürler

Anonymous said...

bana küfür etmemen için anonimden yazıyorum.amacım küfür etmek değil hakaret hiç değil.türkan saylan hakkında bu kadar curcuna niye?ben Saylan'ı fikirlerinden dolayı sevmiyorum ama bir fikir ve aksiyon insanı olmasını çok beğeniyorum.ölmeden bir gün evvel söylediği artık yapacağım her şeyi yaptım, rahatça ölebilrim sözü hakkaten çok hoşuma gitti.Ama siz Saylan'ı seviyorsunuz diye herkesin sevmesini bekleyemezsiniz.Hele ki geçmişinde refah partili birinden bunu hiç bekleyemezsiniz.ilk önce bunu kabullenin.çünkü karakterli biri geçmişini reddedemez.ayrıca ergenekon yapılanmasının içindeki şahıslarla aynı düşüncelere sahip birinin(dikkat edin oluşumun içindedir demiyorum) cenazesine gitmeme tercihine saygılı olunmasını istiyorum.Ha benim istememle olacak şey değil ama olsun.Ayrıca cenazesinde gerçekten büyük bir kalabalık yokmuydu?Saylan'ın amacı toplumu daha iyi bir yerlere getirmekse eğer,halk bunu kabullenmiş.Saylan'ın hareketinin takipçileri için bu yeterli değilmi?(özellikle bu soruya cevap bekliyorum)Eğer amaç gerçekten daha çağdaş bir toplumsa bence bu noktaya atıf yapılıp hareketi milletin kabullendiği konuşulmalıydı.Bir fikir işçisi kesinlikle bunu isterdi.CNN'de ki bir programa çıkan Saylan'ın yakın bir arkadaşı(kendisi bir yazardır ama ismini hatırlayamıyorum)Cumhuriyet mitinglerinde arkadaşlarının onu kürsü de konuşturmadıklarını söylemişti.bence bu olay gösteriyor ki Saylan'ın etrafında Saylan gibi düşünen pek az insan var.Onun hareketi üzerinden başkalarını vurmaya çalışan pek çok insan var demek ki.Evet hareketin halk taraından kabullenldğini konuşmak yerine yine o kişiler,gazeteler,yazarlar başkalarını vurmaya çalıştılar.Saylan eğer gerçekten bir fikir insanı ise sadece ideallerini gerçekleştirmeye çalışır polemiklere alet olmazdı.Ama hayattayken bir kere bunu söylememiş.Demek ki amaç başka.... Saylan ayşe armanla olan bir söyleşisinde türbanlılara neden burs vermediğini kendince açıklamıştı.Sebep başkalarının 'onlara' yardım ettiği idi.o yüzden 'onlara' burs vermiyorlardı.Evet şimdi ki cumhurbaşkanımız cenazeye bu sebeple gitmemiş olabilir.Çünkü Gül 'onlardandı'.Bu nokta da Gül'e anlayış göstermek gerektiğini düşünüyorum.
Yazıma da cevap bekliyorum.Amacım polemik ve ya açık ifade ile bok atmak değil.Bu konu hakkında benden farklı düşünen birinin düşündüklerini okumkak istiyorum.Bu yazıya cevap yazarken beni herhangi hareketin temsilcisi ve ya savunucusu gibi alma.Tabii ki benim de bir dünya görüşüm var ve senden bana cevap verirken her hangi bir oluşumun içindeki biriymişim gibi değil sadece ve sadece senden farklı düşünen biriymişim gibi cevap vermeni istiyorum.Medeni dünyada,demokratik şartlarda bunu istemek en doğal hakkım galiba.

voodoo girl said...

öncelikle neden küfür edeyim yahu? ben bu blogda sadece futbolculara küfrediyorum :) diğer yazılarımın bazılarında görmüşsündür, alenen şahsıma küfredenlere bile cevap yazmıyorum; sadece bu yazının altında daha önceki isimsiz arkadaşın yaptığının çok büyük bir terbiyesizlik olduğunu düşündüğümden cevap yazdım ona.

beni bu noktada sinirlendiren şey bir cumhurbaşkanı olarak tarafsızlık gösterememesidir abdullah gül'ün. çünkü bulunduğu makam "ben onlardanım, bunlardan birinin cenazesine gitmem" denilebilecek bir makam değil. yoksa tabiki ben nasıl türkan saylan'ı seviyor, görüşlerini paylaşıyorsam bir başka insanın da karşı çıkma hakkı sonuna kadar var. ama bir cumhurbaşkanı bu kadar taraf belli etmemeli. ben abdullah gül cenazeye gelsin, gözyaşı döksün asla demiyorum. bu daha beter ikiyüzlülük olurdu zaten. ama 'abdullah gül' olarak değil, 'cumhurbaşkanı' olarak bir çelenk bile göndermemek bence ayıptır. ve çok net bir şekilde "ben sizin cumhurbaşkanınız değilim" söylemidir.

Anonymous said...

işte ben de bunu söylüyorum.Bir cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olmaz

voodoo girl said...

iyi de erdoğan'ın kendi söylemi bu. bekir coşkun'a yukarda alıntıladığım yazıdan sonra "bir ülkenin cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanıdır, senin değilse çıkarsın vatandaşlıktan çeker gidersin" tadında laflar eden de kendisi değil mi?

Anonymous said...

yanlış söylüyor zaten.Bir kişi herkesin cumhurbaşkanı olamaz.Ve başka bir kişi böyle düşündüğü için ülkeden kovulamaz.Ben erdoğanı genel olarak beğenirim ama bazen çenesini tutamıyor işte,ağzına ne gelirse söylüyor.aynı şeyleri çok defa yaptı.zannedersem bu sonuncusu değildi ve olmayacak da.

ksp said...

Yazını biraz geç okudum, o yüzden cevap da biraz geç oldu, kusura bakma.Ben de olaya farklı bir açıdan yaklaşmak isterim. Diyelim ki cumhurbaşkanı Türkan Saylan'ın cenazesine çelenk gönderdi hatta üşenmeyip kalkıp gitti. Bu türkan saylan'ı seven kesim tarafından olumlu karşılanırdı muhakkak.En azından bu sebepten eleştirilmezdi

Bir de aynı cumhurbaşkanı mesela Erzurum'da ölen bir şeyhin cenazesine çelenk gönderseydi ya da hatta ta kalkıp gitseydi Erzurum'a, Türkan Saylan'ı seven kesim hatta Türkan saylan sağ olsaydı kendisi, bu duruma ne derdi.Bütün herkes,hepimiz,çıkıp :"Yuh abi, adam resmen şeyhin,şıhın cenazesine gidiyor, koskoca cumhurbaşkanı" demez miydi(k). Bence bu tip fikir insanları konusunda tarafsız kalmanın gereği her iki cenazeyede gitmemektir.Saygılar...

nurettin said...

bildiğim kadarıyla çelenkte gönderdi, başsağlığı mesajı da yayınladı.doğan medyasını çok seyrediyorsunuz sanırım bu aralar..