Monday, May 4

şuna bi çemkirmem lazım bi saniye

aslında bu blog ödülleri denen saçmalıkla alakalı söyleyecek çok şey var da, "bana ne aq" kontenjanından yazı yazmamıştım bugüne kadar. ama şunu söylemezsem çatlarım: 'kadın blogları' nedir abi? ne demek yani? bilmediğimiz bir şey varsa öğrenmiş olalım da; benim anlayamadığım neden böyle ayrı bir kategori yaratılma ihtiyacı duyuluyor? bunu aşağılayıcı bulan sadece ben miyim?

seneye 'orkidle origami sanatı' blogu açıp kadın blogları kategorisinde oylarınızı bekliyor olacağım blog dostları, esen kalın.

15 comments:

Flying Dutchman said...

laf arasında bizim ödülü mundar etmenizi es geçeceğim Tunalı Hilmi'de geçirdiğim nice güzel saat adına vudu hanım :))

takılma bir yana, yarışmadaki kategoriler konusunda ben de 1-2 katılmadığım nokta gördüm. Yemek tarifleri kategorisini de çok çekici bulduğum söyleyemem ama bu biraz da sponsorlarla alakalı bir durum...

Ama "bu ülkede bu arkadaşlar kalem tutamıyorlar, hazır tutanı varken şöyle bir kenara ayıralım" felsefesinin hakim olduğunu düşünüyorum. Çok aşağılayıcı bulmadım ama pozitif ya da negatif anlamda bir ayrımcılık havası verebilir..örneğin "erkek blogları" gibi bir kategori olsaydı "zaten blogların % 90'ı erkeklerin" gibi bir cevap alınabilirdi


seneye girecekseniz bize bir işaret çekin yeter ki serverları kitleyelim :)

Spicoli said...

Üzücü.

voodoo girl said...

sevgili dutchman, nefret kustuğum ödüllerin sitesine sırf sizin bloga oy vermek için girdiğimden bence beni öpün de başınıza koyun :)

bu ülkede amatörleri destekleme adı altında yapılan hiç bir yarışmanın (özellikle müzik alanında mesela) amacına hizmet ettiğine inanmam. bu yarışmanın da kalem tutan elleri ödüllendirmek adına yapıldığını düşünmediğimdendir tepkim belki, bloglarda popülerlik yarışmasına karşı olduğumdan, beklentisiz amatörlük daha çok hoşuma gittiğinden falan. ama 'kadın blogları' işi algı sınırlarımı zorladı gerçekten.

Nikopol said...

çemkirme artık yüzün kırışıcak. falan.

o diil de ipe sapa gelir bi blog görmedim ben o kazananlar arasında.
yemek bloguna kıçımla güldüm çok afedersin. amatör ruhtan kopup web sitesine dönüştürmüşler ama sanırım hayatlarında hiç tastespotting ya da foodgawker gibi bi site görmemişler.
peh.

Flying Dutchman said...

yok dediğim gibi ben katılıyorum dediklerine kesinlikle. Blog kişisel bir iş, dolayısıyla fikir ve zevklerin bu kadar farklılaştığı bir ortamda "en iyi" kelimesi zaten doğal olarak tartışılabilir. sanırım burada da birkaç sene sonra herkesi memnun edecek bir organizasyona ulaşabiliriz...ama bu kesinlikle blog yazma işinin kişisel bir iş olduğunu ortadan kaldırmaz

başımızın üstünde de her zaman yeriniz vardır efendim bilirsiniz...

Selofan said...

kadın blogu, kız blogu, karı blogu. otur bugün nereye gittin, kiminle hangi starbaksta neli kahve içtin oradan hangi mağazalarda alışveriş yaptın, üzerine ne giydin, hangi kanaviçeyi işledin, nasıl ilginç yemekler yaptın, en sevdiğin kız arkadaşınla en özel ne paylaştın, gece kiminle fingirdedin, erkek arkadaşın seni nasıl üzdü yazarsın.
sonra diğer dişiler de seninle "ayyy canım, bitanem. ben de böyle oldum bikeree.." yorumları atarlar. gün geçer hitlerin artar.
sonra da ödülünü alırsın.

"aşkum canum çok öptüüm baay"
kız blogu budur.

gülş said...

ya alter ego musun nesin arkadaş :) o ödül dalgasıyla ilgili bişey gördüğüm her seferde aklıma geliyordu da şimdi kedi-ciğer diye yakıştıran münasebetsizler çıkar diye ses etmemiştim. ağzına sağlık voodoo hatun :)

Yağız Gönüler said...

Bö!

Boş ödül.

Başak Ağın said...

geçen sene en son edasuner.com ödül aldıktan, bu ödüllerle ilgili merush(.com) bi yazı yazdıktan, wolkanca ve edasuner (w ne demekse artık türkçe'nin orta yerinde?) kişileri de "vay nası yazarsın sen merush" başlığı altında küfrün bini bi para ortalarda gezdikten ve bunu müteakip iş yargıya intikal ettikten sonra anladım ben blog ödüllerinin hakkaten de "bö!" olduğunu.

deryik said...

seni seviyorum diycektim. burnumdan vişne-votka geldi origami kısmında.

öyle deme bak, kadın tır şoförlerini ve kadın basketbolcuları da alırız, "hem işimizi yapıyoruz hem de ojemizi sürüyoruz; üstelik hiiiiçbi tırnağımızı kırmıyoruz yaaa" konulu röportaj veririz ayşe armana.

La Santa Roja said...

"Kadınlar Günü"nü kutlayan bir ırktan "kadın bloğu" ayrımını yapmamasını beklemek abesle iştigal olmaz mıydı :p

siminya said...

geç kaldın çemkirmekte ama :)

berraque said...

ben seneye taşak geçen hermafrodit blog'u kategorisinde yarışıcam . oylarınızı bekliyorum.

zajebiście said...

sosyal eşitlik, kadın erkek eşitliği diye diye çıktınız tepemize, kendinize özel kategori bile aldınız, hala çemkiriyonuz be (!)

bööööö diye bi ünlem var di mi ?

Anonymous said...

Blog aleminde gördüğüm en gereksiz insansın. Keşke yok olsan!!!!