Sunday, December 6

her genç kızın içinde bir varoşluk payı vardır

google'a maço yazdım bu çıktı.

şurda yeni bir blog açıp "erkekler sorsun, ben içerden bilgi vereyim gençler yolunu bulsun" formatında güzin ablalık yapmıyorsam bunun bir sebebi tribündergideki 'nasıl kız tavlanır?' forumu tadını asla yakalayamayacağımı bilmek, bir diğer sebebiyse hemcinslerimin bazı hareketlerine bizzat bir kadın olarak anlam verememek. böyle kadın - erkek mevzularında otorite gibi davranan, misal ahmet altan tipi insanlardan oldum olası haz etmem zira işin içine insan girdiği zaman genelleme yapmak hata payı yüksek bir hareket oluyor.

başlıktaki önermeyi yapma sebebim ise son zamanlarda gerek yakın çevremde gerek kendimde gördüğüm 'seray sever hastalığı'. yani hiç tarzı olmamasına rağmen birtakım maço tavırların hoşuna gitmesi durumu. hatırlarsınız seray sever hakan altun'la yaşadığı aşkı anlatırken "arkadaşları falan bana yenge diyordu, hiç alışkın olmadığım şeylerdi" gibi açıklamalarda bulunmuştu. şimdi bir aynaya bakıyorum bir de etrafıma, büyürken hayatına baskıcı erkek figürü girmemiş, özgürlüğüne düşkün, kendi ayakları üzerinde duran bir avuç kadın olarak herkes neyin peşindeyse biz de onun peşindeyiz. belli standartlardaki adamlardan medet umuyor, portfolyomuzu ona göre oluşturuyoruz. ama işte an geliyor adam senden "kadınım" diye bahsedince için bir hoş oluyor. bu ne şimdi? cevap veriyorum, woman nature. zamanında buraya pretty woman'ın efsane final sahnesini koyup altına "her genç kızın rüyası" yazarak hepimizin içinde bir parça 'prensim gelsin beni kurtarsın' isteği yattığını kastetmiştim. şimdi iyiden iyiye tecrübe ediyorum ki hemen her kadında o sahiplenilme güdüsünün tatmin edilmesi isteği mevcut.

burda yanlış yorumlanan nokta şu: kadının bu sahip çıkılma isteğini eziklik, zayıflık olarak algılayan, bu yüzden erkeğin belli noktalarda ağırlığını koymasını kendine yediremeyen güç timsali hemcinslerim ve masaya vurdu mu son sözün ona ait olduğunu kanun belleyen karşı cinslerim var. halbuki o sahiplenilme isteği, farkındalık görme isteğinden başka bir şey değil. insanlık olarak aciziz, yapacak bir şey yok. ne kadar donanımlı, ne kadar kendimizi geliştirmiş olsak da ikinci kişilerin bunu görmesi ve takdir etmesi gerek ki bu durumdan zevk alabilelim. dolayısıyla kadın da istiyor ki yanındaki adam 'işte bu elinden tuttuğum kadın benim kadınım' tavrı yaparak neyin ne olduğunun farkında olduğunu ve bundan da memnuniyet duyduğunu göstersin. biz de böylece 'olmuş' olalım.

yalnız ilgiye sevgiye aç zamanıma denk geldiğinden bu 'kadınım' işi hoşuma gitti diye alnımdan falan öpmeye kalkan olursa acımam baştan söylüyorum.

14 comments:

Hich said...

"kendimi vermek" noktasında bi öyle oldum geçenlerde...

Başak Ağın said...

o alından öpme mevzuu hayli controversy yaratmıştı bi zamanlar örtmenler odasında, hatırlarım..

Kasux said...

aynen hiç sevmiyorum şu alından öpme olayını eğer bir gün böyle bir hata yapacak erkeğede denk gelirsem hiç sıkılıp utanmadan biraz geçmişe döner 2006 worl cup finalindeki zidane olur çıkarım.

aycan said...

fatih ürek mi o? :))

Tuncay said...

oh yes, işin özeti budur. insider look diye değiştirebilirsin blogun adını bu tarz yazılarla :)

miracsaral said...

Genelleme kısmını bilemem ama blogun sayın yazarı kadın-erkek ilişkilerinde tavsiye vermek konusunda tanrımdır. Direkt taparım kendisine, bence herkesin de tapması lazımdır. Net.

Ortega said...

Sabri okuyorsun di mi lan bunları? Pas veriyor olm sana kız, anlasana malmö.

Ogün said...

şimdi fonda wagner vardır, ellerde kırmızı şaraplar falan, hani böyle terk-i diyarlık bir ortam yoktur ama senin kafanda terketmek vardır... hah! işte bu noktada alından öpme şeysi devreye girer. öpmek de değil ki o. buse kondurmak... işte o buseyi kondurursun sözgelimi o sözüm ona ak ve de pak alna, siktir olursun tek kelime etmeden. sapıkça işler evet. hahahaha... iyi hissetmedim kendimi.
unutmadan coni...
"annneeee, bitttiiii" diye seslen tespitin bittiyse. anlayalım, bilelim, vakıf olalım.

playmaker said...

öperler be vodoo...
sende öptürürsün... :)
sölemedi dem :)

roland deschain of gilead said...

şu koca yazıyı fatih ürek resminin altına yazmış olman süper oldu...derste mini bebelere "irony" konusunu anlatırken gösterirsin

i am not your freud said...

maço yazınca fatih ürek çıkması

alından öpme illa maço kıro bi olay diye bişi yok ya... benim eski liboş alman manita da alnımdan öpüyodu bazen. böyle şefkat şeysi. olsa da yesek

varol döken said...

ya allah aşkına başlığı değiştir ya, üstüme alınıyorum her girişimde girdiğim gibi çıkıyorum...

sanki bana varoş diyormuşsun gibi geliyor çok fena oluyorum:)

Hich said...

nası bi kafan var senin varol ya?

varol döken said...

@hich
pek yerden kalkmayan bir kafam var öyle söyleyeyim... ne varsa yerde var:)