Monday, January 11

perché italiano?

üniversite birinci sınıfa başladığımda, öss hazırlık dönemim çok da sancılı geçmemiş olmasına rağmen "beni bana bırakın" moduna girip okul dışında hiçbir şeyle uğraşmama kararı alışımdan ilk pişman oluşum üniversite ikinci sınıfta antalya semalarında tanıştığım meşhur erkek arkadaşım antonioyla büyük aşk yaşadığım dönemlere denk gelir. üniversiteye başladığım sene bir italyanca kursuna yazılsaydım antalyadan sonra 1 sene internet üzerinden çat-pat, sonraki sene portekizde biraraya gelerek yaşamaya çalıştığımız ilişki taklidi yapan zımbırtının farklı boyutlar kazanabileceğine inandım hep. italian stallionlar aklıma geldikçe tekrarladığım "dil dile değmeden dil öğrenilmez" düşüncesinden bağımsız baktığımda da hayatımda öğrenmeyi en çok istediğim dil italyanca oldu. üniversite üçüncü sınıfa gelip de ilk iki senenin aslında lise4-5 olduğunu ve asıl üniversitenin bize son iki senede yaşatılacağını anladığımda bir kursa yazılmak için elbette çok geçti. mezun olup da tömerde çalışmaya başladığımda ise akademik personel için kurs kayıtlarının inanılmaz ucuz oluşunun mutluluğuyla italyanca sınıflarıyla kendi sınıflarımın sürekli çakışmasının bunalımını birarada yaşadım.

ama sonunda, 5 yıllık kalkınma planlarım dahilinde (ki masterı bitirmek, delta sertifikasını almak, telleri çıkartmak ve burun ameliyatımı yenilemek gibi bir içeriği var kendisinin) nihayet italyan kültüre yazılmayı başardım. dünyanın en mutlu insanıyım. bugünkü ilk dersimizde italyancanın sistemiyle ilgili öğrendiğim/çözdüğüm herşeyde gözüm parlayınca anladım ki doğru yerdeyim. 5 yıllık kalkınma sürecim sona erdiğinde beni buralara bağlayan bir şeyler olmazsa gidiyorum tutmayın beni.

ayrıca buradan türk erkeklerine sesleniyorum, ne zaman italyan erkeklerinin muhteşemliğiyle ilgili bir mevzu olsa 'gay card'ınızı oynamayı bırakın lütfen; zira bu bizim "rus kadınları da erken çöküyormuş be hacı" çıkışımızdan pek farklı değil.

below: italian stallion & erken çöken rus kadın

17 comments:

Kasux said...

vuducan hayatının bu kadar yolunda gitmesi biz sevenlerini sevindirdi, ayrıca ben kendi erkek arkadaşlarıma da altaki nenenin yaptığından yolluyorum ne isterler italyan erkeklerinden anlamış değilim çekemiyorlar heralde

Fashioncholic Girl said...

haha güzelmiş , hem de çok :) darısı bana , fransızcaya başlarsam ...

José said...

burun amileyatını neden yeniliyorsun vudu? ben de estetik düşünüyorum ama çok kararsızım çok yapay görünür diye...

Muratonovic said...

o teyze zamaninda cokmus bence, erken diil.. Ayrica teyzemiz ruhen hala genc ve asi :)

varol döken said...

ne rus kadını ne italyan erkeği, kadını da erkeği de arjantinden alacaksın arkadaş!

2 sini alana 1 şilili bedava kampanyası da varmış şimdi...

Mademoiselle Coco said...

amo degli uomini italiani!! :)

Temur said...

Erken çöken Rus'un paraleli olan Geç açılan İtalyan kadınını da unutmamalı.

Tuncay said...

bi de bu var tabi

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=730

Tuncay said...

bi de bu var tabi

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=730

José said...

cevap beklioyrum vudu =)

voodoo girl said...

ay unuttum pardon :)

ya şöyle ki ilk ameliyattan sonra kemik eğriliği oldu tekrar, nefes almakta çok zorlanıyorum bir de ucunda bir deformasyon var olmuşken onu da aradan çıkartayım istiyorum.

estetik olup da çok memnun kalan örnek gerçekten yok etrafımda, dalında uzman ve işini daha önceden gördüğün birini tercih etmeni tavsiye ediyorum. gerçi şimdi çok kolaylaşmış ya ben bi doktorla konuştum sırf nefes problemi için 2 gün, artı ucuna da müdahele istersen toplamda 4 günde işe dönebilirsin falan dedi yuh dedim ben 2 hafta yatmıştım morluktan.

miracsaral said...

"üniversite birinci sınıfa başladığımda, öss hazırlık dönemim çok da sancılı geçmemiş olmasına rağmen "beni bana bırakın" moduna girip okul dışında hiçbir şeyle uğraşmama kararı alışımdan ilk pişman oluşum üniversite ikinci sınıfta antalya semalarında tanıştığım meşhur erkek arkadaşım antonioyla büyük aşk yaşadığım dönemlere denk gelir."

Cümlenin uzunluğuna ve güzelliğine bak be, helal olsun valla :)

graSS said...

oy oy pazartesi italyanca finali varken.. :(

Raziel said...

Kardeş "erken çöken rus kadın" demişsin ama bu en az 70 yaşında.

Ayrıca o nası oyuncak lan?! Boynundaki zincire bakılırsa Türk gibi geldi bana. TürkAygırı yeah

Aykırıbakış said...

İtalyan heriflerinden harbiden yakışıklı olan tipler var. Ayrıca İtalyan filmlerinden edindiğim izlenim, adamların çok sıcakkanlı ve ateş gibi olduğu.Diğer yandan İtalya'ya gitmedim oradaki ilişkiler konusunda bilgi sahibi değilim. Ama akla bi soru geliyor, ya İtalyan erkekleri hatunlarına el atan Türk erkekleri için ne diyor acaba? "Ya bırakın o adamları, zaten barbarlar,incelikten anlamazlar, bir de çabuk boşalıyorlar" tarzında mı konuşuyorlar acaba? Eğer öyleyse, İtalyan hatunları ne diyordur sişzce ?

dvrn said...

şu ittalyancayı bide ben öğrenebilsem çok grande olacak ama.

gwen said...

"italyanca çok büyülü bir dil" gibi gerizekalı kız triplerine girmek istemiyorum. hele ki sınıfımda italyanca sınıfında bulunma sebebini "hande yener'in dansçısı italyandı ve konuşması çok hoşuma gitti." cümleleriyle açıklayan bi hemcinsim varken.
güzel yine de...