Tuesday, March 16

silence is the way ('is' italik)


bilenler bilir, mümkün olsa 'anger management' kurslarına falan gitmemi gerektirecek ölçüde çemkirik bir yapım var. sinirlenince gözüm de ağzım da hiçbir şey görmez. yalnız bu aralar performansımda bir düşüş, halet-i ruhiyemde bir salmışlık var. yanlış anlaşılmasın, hala mcdonaldsda sıra beklerken (evet mcdonaldsdan yemek yiyor ve bir nevi ermeni tasarısına evet oyu veriyorum, öyle de vatan hainiyim) önüme geçen biri olursa "BEYFENDİ SIRA BENDEYDİ YALNIZ" şeklinde böğürerek ortalığı ayağa kaldırmayı başarıyorum. dediğim performans düşüşü özel hayata mahsus, ve sanıyorum iki sebebi var. ilki insanlardaki "umursuyorsun ki sinirleniyorsun" mantığı. bu mantık acaip sinirimi dokunuyor çünkü ben yoldan geçen insan ters bir hareket yapsa bile 10 dakika arkasından köpük saçma yetisine sahibim. dolayısıyla birine sinirlendiğimde "ooo o kadar önemliyiz yani senin için" hissi yaratması çok sinir bozucu. ikinci sebep olarak 30lu yaşlara yaklaştıkça üzerime çöken "a woman holds her tongue, knowing silence will speak for her" olgunluğunu vermeyi çok isterdim ama değil. bendeki genel ama dönemsel olduğunu ümit ettiğim bir yorgunluk hali, bildiğin uyuza bağladım. sonuç olarak, normal şartlarda arayıp itin götüne sokmam, askerlik öncesi hayatını sikmem gereken bir adam var ama ben susuyorum, kılımı kıpırdatmıyorum. saldım gitti. olacak iş mi? oluyormuş demek. şaşkınım.

13 comments:

varol döken said...

pençelerini indirince kedidir o kedi...

varol döken said...

has mi have mi bilmeden daha neyin artizliğini yapıyorsam... neyse ki birazdan biri gelir ağzımın payını verir...

varol döken said...

this woman has claws...

bellatrix said...

şart mıdır abi 30lu yaşlara gelince durmak/duraklamak, olgun olmak, dilini tutmak ve ayni zamanda içerken de haddini bilmek (hold her tongue & liqueur, ayni zamanda)

illa ki birine örnek mi olucaz?

semioticus (shelbyl) said...

"umursuyorsun ki sinirleniyorsun" mantigini arada edilgen degil de etken olarak kullanmak basarili oluyor. Toplumumuzun bize hediye ettigi nadir ise yarar onyargilari boyle bir kalemde silmeyelim, rica ediyorum.

aycan said...

aa ne yani 100 yıllık arkadaşlığımızda her gün senden azar yemem beni umursadığın sevdiğin için değil miydi yani..püüüü..
varol döken saygılar efenim

La Santa Roja said...

Uff o dediğinden bende de var, mevsimsel deyip rahatlatsak içimizi??

sinem said...

çemkiriklikten biri ölse ben ölürdüm. bu kadar net.

Hand Solo said...

uzun süredir bu varol döken denen insan neden yorumları tek seferde göndermiyor diye düşünüyordum
sonunda buldum
adam kekeme
geçmiş olsun

SSAY

Hand Solo said...

bu arada sinem de haklı
bilip bilmeden otobüsteki yaşlı teyzelere çemkirmeyi marifet sanıyor kendisi.
her canlı birgün ölümü tadacaktır
ben de kekeme oldum

SSAY

Anonymous said...

vala ben de saldım. ama umarım bu askere gitcek adama yapılmayan hareketler soylenmeyen sozler zamanı gelince bi tarafımızda patlamaz! hayır sanıyolar ki dünyanın en caresiz illeti geldi bunları buldu ve biz bunu asla anlayamayacagımız icin mallık yapıyoruz. ulan bızım de sıkıntılarımız var be!
oh rahatladım! simdi gidebilirim.
hoscakal vudu.

sinem said...

hand solo arkadaşımızın da azcık bile beyni olmadığı bu son yorumuyla anlaşıldı; zira öyle olsa, benim çemkirmediğimi, sadece uykudan uyandığımı anlardı. napalım kısmet.

Acme said...

sondaki şey yazıya değil de yazı sondaki şeye için başlamış gibi duruyo

o değil de anger management kursu diye bişey var mı bu vatan sathında?
varsa bile evrensel açıdan ele alırsak öfke niye yönetilsin ki? mantık hatası yok mu? yönetemediğim bi hissi yönetmeye çalışmak en nihayetinde kendimi kandıramıyorum bi ele atsanız gibi olmaz mı? gibi sroular