Tuesday, June 1

dünün getirdiği

9/11dan sonra her müslümana potansiyel terörist gözüyle bakılmasına çemkiren yurdum gençleri dünkü olaylardan sonra twitter'da paylaştıkları hitler alıntılarıyla ikiyüzlülüğün tanımını bir kez daha yaptılar. tebrik ediyor, allah'tan belalarını diliyoruz.

28 comments:

KaraEfendi said...

Hitler alıntısı yapanların, gerçekten "Hitleri" tanımadığını düşünüyorum, yoksa niye böyle bir şey yapsınlar ki!?

Amma gel gelelim, bir de görüyorum ki, "ohhh olsun" cular var, insan hayatı nasıl olursa olsun kutsaldır, bunu anlamıyorlar herhalde, dini, görüşleri, fikirlerini beğenmiyorlar herhal de ve "gitmeseler di kardeşim hayret bişi!" diyorlar ya buda beni üzüyor. Hukuka aykırı ve uluslar arası sularda beyaz bayrak çekmiş bir Türk gemeisine saldırıp Türk vatandaşı öldürüyorlar yahu! Nasıl tepkisizn kalabiliyorlar yada "ohh" olsun diyorlar çoook şaşırıyorum...

muyek said...

yurdum gencleri ikiyuzlu amerikadaki mongollara tepki koyuyor diye , kimse sesini cikartmasin daha da fazla sicsinlar agzimiza.

Israilin milletin ebesini bellesin, amerika kilini kipirtadmasin , sonrada allah belanizi versin.. Kicin heralde acikta kalmis senin , yasadigin ulkenin 368 vatandasi su an tutuklu haberin var mi ?

voodoo girl said...

hitler'e destek olmak, ırkçılık yapmak değildir olaylara ses çıkartmak. o götten konuşmaktır. önce onun ayrımına varın, faşist ağzınızdan akan salyaları bir silin, ondan sonra konuşalım.

her boku bilen adam said...

"yav ben de hümanistim herkes eşit hacı. ha yahudiler ayrı. onlar ölmeyi hak ediyor baba..."

4uwithu said...
This comment has been removed by the author.
voodoo girl said...

hayır gerçekten okuduğunuzu anlama beceriniz yok sizin. ben sanki gemiye yapılan saldırıyı haklı çıkartan laflar etmişim gibi ciddi ciddi gelip şu cevabı yazıyorsun bana. yazım sadece 5 satır, mümkünse dikkatlice bir daha okuyalım ben ne demişim, neye karşı çıkmışım.

ondan sonra kapasitesi yetmeyen blogumu okumasın dediğimde ben suçlu, ben elitist. vay arkadaş.

laylaylom said...

10 numara yazı !
ve anlatmak istediği çok açık.
Normal şartlarda bi ortamda herkes hitlere nefret kusarken şimdi profil fotosu yapacak kıvama geldi.Ne için "düşmanımın düşmanı dostumdur" mu?
İnsanlıkdışı hareketi insanlıkdışı tavırlarla mı protesto ediyoruz.Bu mudur yani?
hitleri bile popüler kültür öğesi haline getirebiliyorsak vay halimize!
(Medyaya da ırkçılıkta sınır tanımadığı için ayrıca bi başlıkta saydırmak isterim...)

muyek said...

Konusmayalim birak , cunku sacmalamissin . Eski postlarindaki gibi am got muhabbetine geri don sana zahmet..

voodoo girl said...

bir argümanınız, tartışacak bilgi seviyeniz olmadığından bu tip çıkışlar yapmanızı doğal karşılıyorum. "am göt muhabbetine geri dön" diyerek bana bel altı vurduğunuzu zannediyorsunuz ya, ona da hem sizinkinden daha dolu olan kafam hem de sizinkinden daha aktif olan cinsel organlarımla gülüyorum.

Flying Dutchman said...

İnsanların bloglarda yazdığına tepki gösterebilirsiniz, katılmayabilirsiniz bunlar gayet doğal şeylerdir de tartışmanın ikinci satırında daha tartışmadan çıkıp kişiselleştirmek bir saçmalık ama daha ötesi Hitler'i yücelteni eleştirmekle, İsrail'in yaptığını haklı bulmak arasında bir bağ kurmak ondan daha büyük saçmalık. 2 gün önce olanları lanetlemek için illa Hitler'e övgü yapmak mı gerekiyor.

Yoksa ben yazıda beyaz bayrak çekilmiş gemilere saldırılmış oh olmuş, 368 tutuklu da gebersin gibi bir şeyler göremedim.

Yurdum genci Hitler'i tanımadan alıntı yapmayacak o zaman...Haklı olup olmadıklarını da aile üyelerinizin hepsinden birer adet düğme, sabun yapıldığında, o sabunla elinizi yıkarsanız anlarsınız...

Şu savaş, insan öldürme, katliam gibi şeyleri Call of Duty oynamak sanıyorsunuz herhalde...Sol tuş ateş, sağ tuş silah değiştirme...ciiuuuv ciiiuuv kahrolsun Yahudiler yaşasın Hitler...

uçmayın...

Acme said...

bizim bi abi anlatıyor israilli bi yahudiye sorun diyor geçmişte olmasın dediğiniz bişey var mıdır diyor "mevzu oysa, Şoah'tan vazgeçmeyiz diyor."

hitler içinse gene o abi diyor ki hitler yahudi karşıtı değildi öyle gibidiydi gerçekten antisemit olanlar joseph goebbels gibi isimlerdir diyor.

israil devleti kuruluş ve davranışı itibariyle antisemittir diyor.

abdyle ittifak yapmasının nedeni kendilerini başka ırksal, dinsel ya da kültürel özelliklerini belli eden gruplarla yaşayamamaları olarak belirtiyor ve abddeki siyasi kültürün tam tersi olduğunu ve bu da doğal müttefik olmalarının sonucudur diyor.

bu işin ne arap sorunu ne de islami kesimin sorunu olmadığını tekrar solun ve dünyanın bu meseleyi sahiplenmesinin paralaktik bi kayma gerektiğini söylüyor. mesela sovyetlerin çöküşüne kadar ırksal eşitlik vs argümanlardan bahseden sadece onlardı, şimdiyse teni kara bi adam başkan oldu..

yani bu olaydaki tutumumuz dini, ahlaki, insanı, duygusal bir durum olarak değil de kör bi kendiliğindenlikle yapılması gereken tutku olarak kodlamalıyız diyor.

ve bitiyor.

ha bitmiyor. e madem afganistan ve ıraktayken bu sesler çıkmadı diyor.
ama öncelikle neoliberal muhafazakarlarla, gelenekçi muhafazakarları ayırın diyor çünkü gelenekçiler solun doğal üst belirleyen hadiselerden mütevellit solun müttefiki diyor.

sonra diyorki ırak ve afganistandaki olaylar geleneksel şiddetle abdli askerlere fon olan ve oraya elbetteki demokrasi değil de abd medeniyetini yani kendi altkültürlerini götüren adamlar arasındaki ayrımı yapamamızdır diyor. yani film izlemekle, karşınızda birinin kafasını kesmelerinden duyacağınız rahatsızlıkla alakalıdır diyo.


fakat insanlar filistinde geleneksel yani bildiğimiz anlamda şiddeti görüyor ve rahatsız oluyor diyor.


ama böylece bitmiyor...

Tuncay said...

@acme: ne diyosun sen be?

saçmasapan lsd atmış da yazmış gibi yapınca saçmalıkların atarsız mı kalıcak sandın?

neymiş de bi abi anlatıyomuş israilli yahudi şoah'tan vazgeçmeyiz diyomuş.. millet şoah diyince anlamaz diye bu kelimeyi kullandın heralde, hayatında kaç yahudi kaç israilli tanıdın da böyle saçmasapan bişi yazıyosun?

neymiş de hitler antisemit değilmiş, yok ya?

internete girip abi iki entel görünümlü faşist cümle kuriyim bunu da bi abinin ağzından hikaye gibi anlatiyim demekle olmuyo bu işler, ağız ishali sorunun varsa görünmen gereken yer bi doktor, blog yorumu sayfaları değil..

semioticus (shelbyl) said...

acme'nin bahsettigi abi gelsin bir cayimi icsin, ona mavi hapi verecegim.

Acme said...

@tuncay

sakin ol şampiyon. hem entel görünümlü faşist ne lan? neyse ama ben tanıyorum demedim zaten. şoah diyen ben değilim onlar. yoksa bana sorsan soykırım derim tabi. abi hitleri övmüyo niye bu kadar hassassın demiycem. ayrıca hikaye filan da anlatmadım. ağız ishali daha fenaymış düşününce belirtmek istedim seninle alakalı değil ama sevinebilirsin çünkü bu bloga yorum yapmıycam artık. tırt tepkisel bişey değil ha. sahibesinin bi alttaki postunu görünce şey gibi hissettim sanki bi işe başlarsın ya sonunda bitince bi huzur olur. onun gibi kötü anlamda değil ama hani beklemediğin iyi, ufak bişeyi görüp sevinirsin ya öyle bişey. kötü anlamda değil samimi bi şey neyse anlatamadım senle de alakalı değil zaten sen asıl bak o abinin şöyle bi eseri var. "kim korkar o kötü köktencilikten?" kısmındaydı yanılmıyosam. sen olayı bambaşka anlamışsın çünkü. belkide musevisin o açıdan hassasiyet olmuş olabilir. ölenlere saygısızlık etmek istemem:

http://www.idefix.com/kitap/paralaks-slavoj-zizek/tanim.asp?sid=Y8VUXB46B0UK7M6XRDDU


shelbyl@

sana gelirsek.
patlıcan oturtma sever misin :)
ya da santim santim giriyim mi?
ya da al hayatım ben seni direkt bizim abiyle görüştüreyim:

http://www.youtube.com/watch?v=8sFqfbrsZbw

...
but the choice between the blue and the red pill is not really a choice between illusion and reality diye sürüüüüp gidiyo
iyi seyirler..

voodoo girl said...

karşılıklı kavgalarınıza özellikle müdahale etmiyorum her yorumu da kabul ediyorum ama forumda küfürleşme moduna girmeyin kızarım bak.

kendimle ilgili kısmı da soracağım pek tabii acme, kendin de anlatamadığını farketmişsin zaten. konunun benim bir alttaki postumla alakasını açıklarsan sevinirim.

No More Virgilius said...

Faşizmi faşizmle ile yargılamak gibi bir şey bu. Karanlığı, daha kesif bir karanlıkla aydınlatma çabası kadar da absurd geliyor kulağa.

Nasıl geçiyordu Matta İncilinde?

"Başkasını yargılamayın ki, siz de yargılanmayasınız. Başkasını nasıl yargılarsanız, siz de aynı yoldan yargılanacaksınız. Hangi ölçekle ölçerseniz, size de aynı ölçek uygulanacak."
Matta 7:1-3

skywalkertrance said...

Dün listemden hitler resmini profil fotoğrafı yaptıkları için sildiğim insanlar öfke kusarak aradı "Sen ne biçim adamsın?" diye.

Kendi ne yaptığının farkında olsa zaten yemez bu boku. Öküz aleyhisselam...

http://skywalkertrance.deviantart.com/art/Bok-Yemenin-Arapcasi-164896018

Anonymous said...

sevgili voodoo,

bak kaç yıllık takipçinim bir şeyi çok merak ediyorum. dürüst ol bu postu yazarken ne düşünüyordun ya da daha doğrusu nasıl tepkiler almayı bekliyordun. hani bir kaç izleyiciden "evet, haklısın" yorumları sonrada unutulup gider mi diyordun yoksa tepkili yurdum gençliğinden ayar verici cevaplar mı? hayır ona göre bu ülke için beslediğin umudu ve saflığını derecelendireceğimde.
sevgiler...

Erdal Güngör said...

Im Fürhrerbunker brennt noch Licht;

http://www.youtube.com/watch?v=Ifcg-wr95vQ

voodoo girl said...

sevgili isimsiz,

inan bir şey bekleyerek yazmadım, hiç bir postumu da "ulan buna kesin şöyle tepkiler verecekler" düşüncesiyle yazmıyorum zaten. yazıdan bağımsız ülke dersen umut dersen; benim hiç umudum yok.

sannti said...

voodoo çok güzel yazmışsın da, olay yurdum gençlerinin çok da ötesine geçmiş vaziyette. Lafa gelince götünden kan aldırmayan, muhafazakarız, dindarız, yaratılanı severiz yaratandan ötürü diyen kaç kişiden duydum ben bu "bak zaten Hitler zamanında doğru demiş bla bla bla" lafını. Çok yakınlarımdan bile işittim hatta, utandım resmen kendileri adına. Yüzlerine de söyledim ama nafile. Bizim insanımız ucunun nereye gittiğini anlamadan o kadar kolay kullanıyor ki kelimeleri. Bir insan Filistin'de yapılan insanlık katliamı ama Hitler iyi yapmış falan diyorsa iki yüzlüdür başka hiçbir şey değil.

semioticus (shelbyl) said...

Acme abisi kadar duzeyli kalamiyor, illa bel alti konusacak. Olsun onun da sirtini sivazlamak lazim, o da insan.

Su post'un anlattigini anlamayip dangalaklik eden herkese Ustun Hizmet Madalyasi ismarlattim, adresinizi yollayin teslim edeyim.

Acme said...

yazmıycaktım ama dayanamadım. hakkaten bu kadar mı zor bunu anlamak? illa boku çıkana kadar açıklamak ya da sidik yarıştırmak mı lazım:

ben postu eleştirmedim bile hatta tam tersine hitler yoluyla insanları böyle taciz etmeye çalışanların hitlerin konumundan pek haberi yokmuş diyorum.

gerçekten insanın kanını donduran vahşet istiyosan hitleri değil, en optimal biçimde bi seferde bilmem kaç metre küp gazla bilmem kaç metra karelik gaz odaları üzerinde ar-ge çalışması yapan mühendisi koyarsın oraya.

ama yok senin gibi hebeleee diye zıplayan aklı evvellerin oraya o resmi koyandan hiçbi farkı yok bana göre. hatta onlar senden daha mantıklılar bence. sen nolduğunun farkında bile değilsin çünkü.

ben de fitil göndermeyi düşünüyorum sana ateşin düşsün biraz.

Sazan said...

Oh, aynen katılıyorum sana, tarih bilmemenin, okuduğu 3 satır ile yetinen yahut izlediği taraflı haberler sonrası çıkan kıtlıklar bunlar, yeni yolum düştü, sevgiyle...

PiRLi Kahlov said...

@Acme

"ha bitmiyor. e madem afganistan ve ıraktayken bu sesler çıkmadı diyor.
ama öncelikle neoliberal muhafazakarlarla, gelenekçi muhafazakarları ayırın diyor çünkü gelenekçiler solun doğal üst belirleyen hadiselerden mütevellit solun müttefiki diyor"

Burada ne demek isteniyor? Biraz daha açabilir misin? özellikle son kısmını

PiRLi Kahlov said...

@ Acme

Bir de en son "fakat insanlar filistinde geleneksel yani bildiğimiz anlamda şiddeti görüyor ve rahatsız oluyor diyor."

zizek burada geleneksel bir şiddet olduğunu mu varsayıyor?

Acme said...

o zaman somut örnekler vereyim (göya yazmıyoduk.. neyse)

dünyada kapitalizmin küresel anlamda yayılmasıyla bütün bokunu çeken 2 mahalle var birisi afrika, birisi de müslüman ortadoğu ülkeleri. sol geri çekilince -ki sadece eylemsel anlamda değil bu geri çekilme diyalektik materyalizmin yani bilimsel sosyalizmin dünya görüşün geri çekilmesidir aslında diyor- geriye kalan bi güney amerika ülkeleryle islamcılar. çünkü başka bi dünya hayalleri var. bizim hiçbirimizin yok evet. ulusalcıların kısılıp kaldıkları malum. evrensel bi dünya görüşleri yok çünkü.siyasal milliyetçilik zaten baştan kurgudur. yani mücadele işi sadece islamcılara kaldı.
sermaye onları da yanına çekmeye çalıştı. işleri bitip rusya tehdidi kalkınca tabi.
iyi müslüman: akp ve fetullah gülen hareketi işbirlikçi ılımlı islamcılar.

kötü müslüman: gelenekçiler, türkiyede milli görüş vs

dün feto açıklamış İHH izin almalıydı filan diye. bu adama müslüman diyebilir misin şimdi. ya da stv neden geçtiğimiz 3 gün boyunca ergenekondaki yaygarayı yapmadı ve hala yapmıyo. samimiyetsizller çünkü. dinlerinden bile öte geliyo bu çıkarları. özellikle kontrol ettim çoğu olayda canlı bağlantı bile yapmadı. aynı şekilde zamanında milli görüşçülerin kurup gerçekten de kendi açılarından samimi bi kanal vardı kanal 7 diye. neden bu olaylar sırasında aptal aptal programlar yayınlanıyodu. içlerinde o dönemden kalanlar var ama sermaye onları da kapsıyo. bi düşünün bu meseleleri. aynı bokun laciverti demek kolay tabi.
gerçekten mantığını anlamak lazım.

hatta murat menteşin bi lafı vardı "zmaanında ingmar bergman filmlerini ordan izledik biz şimdi rezillik diz boyu diye." bu deniz feneri olayları vs bunlar işte, sermayeyle, büyük yatırımcılarla, para babası arap prensleriyle, israille, amerikayla dengeler adına kendilerini sattılar.

bugün İHHnın bu kadar ön plana çıkmasını bu yüzden istemiyolar. onlar masa başında ağlayarak müslümanlık satan adamlar. tayyip bey bu olayda biraz ciddiyete binince bu anlamda kendi hareketi içinde ulusal ya da eski mahalledeki anılarıyla iş yapabildi. ama işte kapitalizmin dini olmuyo sonunda gene trilyonluk servetini dökemiyo bu işlere.
dün konya mitinginde bitirirken tayyip bey laf arasında sıkıştırdı. sizden reform bekliyorum dedi. ne reformu bekliyo acaba?
sonunda gene dengeler ağır basıyo herhalde esip gürlemesi geçince.

ben o gemide ölen ihh görevlisi cevdet kılıçlara bi kaç kez denk gelmiştim. banka hesaplarını, yıllık bilançolarını görmedim yalan söylemem ama o adam afrikada fetullah bey gibi, bi baş sağlığı dilemeyen fetullah ibnesi gibi, israilden izin almaları gerekirdi diyen fetullah piçi gibi oraya misyonerlik yapmaya gitmiyodu onu biliyorum.

her neyse yani solla gelenekçiler bu anlamda doğal müttefik oluyolar. neo liberal politkalar istemiyolar, 2sinin de başka bi dünya hayali var zaten. bu nedenle aynı düşmana karşı doğal müttefik olarak belirlenmiş oluyolar. yani sınıf kavgasının bi sonucu denebilir. ama zizek bi adım daha öteye gidiyo ben gidemiyorum onu da kendinden öğrensen daha iyi.

2 mesele hayır varsaymıyor. o rahatsızlığı görüyoruz çünkü. o yüzden insanlar filistin meselesinde gerçekten rahatsızlık duyuyo.

ırakta böyle olamıyo. daha çok abd altkültürünü orada görüyosun. ve rahatsız olamıyoruz çünkü film gibi. yani ıraklılar fon gibi duruyo. halbuki canları okunuyo işte o bildiğimiz "şiddet" i tıopkı filistindeki gibi görebilsek biz de bişeyler yapmaya çalışırız. illaki müslüman olmaya gerek yok. tıpkı filistine destek verenlerin sadece müslümanlar olmaması gibi.

o işkence fotoğraflarında görüyoruz ya kafasında kukuletalı bi adam işkence görmüş. o daha çok once upon a time ku klux klancıların yakalayıp işkence edip çükünden sallandırdığı zencilerden farkı ne ki? diyo.

kendinicagdassananabaza said...

moronlar hitlerin yaptığı katliam ayrı şu an israilin yaptığı ayrıdır
şimdi israilin yaptıklarını bi milletin üstüne yüklemek ayıp ya ben genel olarak tüm insanlığı sevmiyorum kardeşim öyle fazla fazla açıklamaya da gerk yok aklı olan anlar zaten..cahilim doğrudur