Saturday, April 11

bloglarımızda görmek istemediğimiz türden davranışlar

wykka hanım mimlemiş efendim, diyor ki blog dünyasında hoşumuza gitmeyen değişmesini istediğimiz neler var. aslında benzer bir konuya şurada değinmiştim; ancak istek üzerine şöyle şeyler ekleyebiliriz:

- blog yazan insanların "şu konuyu yazanlar, şunu yapanlar çok banal" gibi söylemlerde bulunmasına çok kızıyorum. kendileri "bu benim blogum dolayısıyla bu bu konuları yazmamak gibi bir seçeneğim var ve bunu kullanıyorum" kafasını yaşarken nasıl başkalarının da aynı şekilde istedikleri şeyi yazma özgürlüğüne sahip olduklarını basmıyor beyinleri anlamak çok güç.

- blog yazmanın bir misyon olduğunu düşünen, "bizim bir sorumluluğumuz var" kafasındaki insanlardan hazzetmiyorum. bunlar genelde ünlüler için de "topluma malolmuş" yorumlarını yapan tayfadır ve bence çok komiktirler çünkü şurda iki satır yazıyoruz diye dünyayı mı kurtarıyoruz beyin fakiri misiniz ego bankası mısınız nesiniz yani.

- commentlerdeki yorumlardan mahalle kavgası çıkartma potansiyeli olan yazarları sevmiyorum. yani bana çok ikiyüzlüce geliyor iyi şeyler yazılınca "halkım beni sizler yarattınız" triplerine bürünüp eleştiri aldığında "ben var ya seni naparım" moduna girilmesi. bloglara girip klavye delikanlılığıyla saygısızlık yapanları kasdetmiyorum elbet, gayet medeni şekilde karşı görüş belirtenlere saldırılmasına lafım.

- bana göre blog bir kendini tatmin şekli. dolayısıyla okuyucu sayısı arttıkça bu işin başkalarını tatmine dönmesi bence saçma. 'follower' sayısını takıntı haline getirmiş, okuyucularından tarikatmış gibi bahseden, 'ben aslında kitap yazacağım ilerde sayın seyirciler beni izlemeye devam edin' karakterinde bloggerlar bence baya saçmalıyorlar.

- son olarak "geçen çokh manyaq bi olay oldu herkez sıchtı gülmeqten" insanlarının bence blog yazması değil yaşaması bile sakıncalı.


bloglar kişisel ve amatör kalmalı diyerek yazıma son verirken konuyla ilgili çemkirme potansiyelini yüksek gördüğüm berrak, gülş, jelatin, mellö ve puccanın yazmasını dilerim. "sen beni bilmiyorsun bir çemkiririm karşıki dağlar duyar" diyen varsa başka buyursun bittabi.

14 comments:

yLdRm said...

''geçen çokh manyaq bi olay oldu herkez sıchtı gülmeqten"

bu şekil lafa başlayan olduğunda ben gidip kusuyorum artık.çok mal adamlar gördümki aynı uydurma hikayeyi 8-10 defa anlatmıştır.her seferinde ilk anlatış gibi heyecan yapar.sonuna kadar bekleyip 'yazdın,çizdin,oynadın' diyorum ve dalıyorum..

PuCCa said...

nan biz mimlenmeyelim diye sevişmememişmiydik..
Ayılar ölmesin diye çiftleşen insanlar gibi protesto etmemişmiydik :pP

inatçı hardal said...

"son olarak "geçen çokh manyaq bi olay oldu herkez sıchtı gülmeqten" insanlarının bence blog yazması değil yaşaması bile sakıncalı."

evet bence de bunu görmeyelim.

berraque said...

bomba gibi geliyorum .
hahasd

Scatterbrain said...

yahu sorma voodoo, ben ilk blogumu kapadıktan sonra ekürimle yeni bi blog açtım. şu en son pinkrobots muhabbeti işte. bi ara fazla tribe girdik, abarttık olayı. sonra baktık ki çığrından çıktı iş. kişisellikten eser kalmadı. ayrılma kararı aldık, ayrı ayrı kişisel yazılar daha iyi. amatör ruhla ve canın ne istiyosa yazmak. az kaldı, açıyom bi blog. hem de pederle, ahahha. beklerim.

gülş said...

haha çemkirme potansiyelimin keşfedilmesi çok mesud etti beni :)) çemkireceğim, beni sizler yarattınız, geliyorum sevgili halkım!!!

Başak Ağın said...

bi de "template'ı ve yazı karakteri kötü olanlar" var ki bence insanoğlunun görsel gelişimi adına bunların da yasaklanması iktiza eder. dur hemen koşayım ekleyeyim bunu kendi mimime.

Scatterbrain said...

selam kızlar, tanışalım mı?

(kehkehkeh)

woodoo ben okhydokhy, bahsettiğim bloga başladım. beklerim;

http://biripteikicanbaz.blogspot.com/

e bu da reklama girmez heralde.

Scatterbrain said...

nickini w ile yazmış olmam tamamen bir anlık salaklık. tam da bu postta acaip kaçtı.

Gürkan Gür said...

Diyar diyar geziyorum blog alemini.. Maddelere katılıyorum, özellikle de son bölümde yazması gereken kişiler listene, saygılar :)

Yağız Gönüler said...

yha ben o luganonun var yha ta aq be adam resmn gerzeq ya scherefsiz pich

Sencer Yücel said...

evet hastalıklı tipler de var böyle..

elpadre said...

birgün o stad zaten yıkılacak. o yüzden susuyorum. ayrıca voodoo ben de anlam yüklü bir kelime. denk gelmesi bile ürkütücü :)

Cleo said...

baya takdir ettim ! sölediklerine düşündüklerine blog bile yazarım : )