Friday, November 7

kare as

karo: geçen gün servisteyim eve gidiyorum. yanımda bir kız. servise bindik bahçeliye gelene kadar (ankarayı bilmeyenler için: 20 dakika) kız telefonda konuşuyor. sevgilisiyle olduğunu kızın cilvelerinden tahmin ediyorum. sonra bir noktada kız (konu neydi hiç bir fikrim yok) "zaten istesem de hızlı yürüyemem, eteğim dar" dedi. giydiği etek de hani tam bir tesettürlü modası vardır ya uzun kot etekler, işte ondan hayal edin. telefondaki çocuk ne dediyse, kız hemen arkasından "öyle düşündüğün anlamda dar değil, yani etek kısmı dar değil" falan diye açıklamaları sıraladı. vay yurdumun üniversite bitirip ekonomik özgürlüğünü kazanmaya çalışan kızları. boşuna demiyorum yer işgal ediyorlar diye.

kupa: daha çok televizyonlardaki 'seviyeli' tartışmalarda duyduğumuz bir laf var ya, karşısındakine katılmasa da "saygı duyuyorum". en gıcık olduğum laf. aptal aptal konuşuyor ulan nesine saygı duyuyorsun.

maça: futbol maçları esnasında pozisyonlara falan itiraz ederken hakeme "hocam" der ya bizim futbolcular. ingilizlerde de var mı böyle bir hitap şekli, bunun merakı içersindeyim.

sinek: müşteri ya da mesafe beğenmeyen taksici modeline inanılmaz kılım. benzin parasıdır saatlerce sırada beklemektir vesaire haklı tarafları onları dinlesen eminim çıkar ama sen hizmet sektöründeysen kardeşim, öyle müşteri ya da mesafe beğenmeme gibi bir lüksün yok. şimdi ben sınıfa gelmiş oturmuş bir öğrenciye "sen beyinsizsin biraz bu ingilizceyi 10 yıl çalışsan da öğrenemezsin o yüzden sana öğretmenlik yapmayı reddediyorum" diyebilir miyim? aynı hesap.

9 comments:

Godsyndrome said...

Senin gibi bi ingilizce örtmenim olsaydı 2 senemi boşuna heba etmezdim allamın kıytırık hazırlıklarında:=)

babegazelle said...

bunu diyemiceem için ısrarla kaçınıyorum ya öretmenlikten ama işsizlik başıma vurdu sanırım olcam :S

Spicoli said...

taksiciler cok fena.

miracsaral said...

Benim taksicilerdeki en büyük gözlemim şudur, eğer taksicilere açtıkları "aşk fm" kanalının sesi yüksekse ve sen onlara "Sesi biraz kısabilir misiniz ?" dersen kesinlikle kapatıyorlar radyoyo. Şu ana kadar sadece sesini kısan görmedim. İlginç bir tespit kendi adıma tabi :)

y i ğ i t said...

bi de haaağkem diyen yorumcu&ftbolcuları öldrmek istiorm

pink plastic jesus said...

ben de muhabbet kurmaya çalışan taksicilere kılım.bide hemşeri çıkmaya çalışıyolar bazen ahaha

Ortega said...

Hakeme seslenirken; "ref" diye kısaltıyorlar işte. Yetmez mi :)

Unknown said...

hakeme seslenirken "ref" den önce "hey" diyolar. o "hey" çok önemliymiş

voodoo girl said...

hey hey hey taksi diyesim geldi