Wednesday, October 15

Gossip Girl - Recap


kendine the O.C ve Sex and the City arasında bir yer bulmaya çalışan (ki bu tarz herhangi bir dizinin ilkinden daha kötü ikincisinden daha iyi olması imkansız) yeni gençlik dizimiz gossip girl'ün dünkü bölümünü izlemeyenler ve spoiler korkusu olmayanlar için.

- bölüm hayallerinin kızı serena'yı 'first date'lerinde mutlu etmeye çalışan dan'le başladı. fakir ama gururlu gencimiz kızımıza lüks bir gece yaşatmak adına utanmasa college savinglerini çarçur edecek. atalarımız boşuna dememiş bilmemnen bilmemnen olacağına fındık kadar bilmemnen olsun diye. anladın sen onu.

- bu cephenin hikayesi böyle 'start alırken', artist olmak uğruna köyünden kaçıp büyük şehre gelen ve pek yakında kötü yollara düşmesi beklenen jenny de kötü kız blair'in 'social calendar'ın en önemli olayı tabir edilen pijama partisine davet kopardı. daha o noktada blair'in entourageının triplerinden pijama partisinde bir takım olaylar çıkacağını ve jennynin maruz kaldığı tüm testlerden tabiki geçeceğini anlamıştık. bu kadar tahmin edilir olmayınız lütfen.

- bu esnada dan cephesinde, randevu başladı. her daim haute couture gezen serenamız jennyden aldığı trickle kot-tshirt kombinasyonları modundaydı ki dan'in "iş adamı babasının pantolon ceket takımını giyip etrafta dolaşan 8 yaşında çocuk" görüntüsü işi bozdu. işte tam bu noktada dizinin "fictional" olduğunun en büyük kanıtı olarak serena'nın 3 dakikada üzerini değiştirip gece dışarı çıkma moduna girişini izledik, zira o tarzdaki bir kızın o sürede hazırlanamayacağını hepimiz biliyoruz.

- bu saçmalığın üzerine serena kızımızın dışardaki vespayı kendilerinin sanıp delirmesini izledik. bir kaç önceki bölümde bilmemne marka ayakkabılarım nerde diye cırlayan zengin kızımızın motora fit oluşunu da tabiki yemedik.

- yemediğimiz bir başka şey ise blairin pijama partisi tahmin edildiği gibi ilerlerken jenny'nin üzerindeki "ben aslında hepinizi cebimden çıkartırım" edalarıydı. dizinin başından beri "benim hiç bebeğim olmadı amca" bakışlarıyla kendine zengin kızların arasında yer bulmaya çalışan 'little jenny'deki bu değişikliğe yol açan şey neyse, ondan ben de kullanmak istiyorum.

- bir diğer cephede kaybolan çocuğunu bulmak için fellik fellik dan'in telefon numarasına ulaşmaya çalışan lily teyzemiz ise kızının evde unuttuğu cep telefonunun adres defterine bakmayı akıl edemeyerek kendini rufus amcanın evinde buldu. çocuğu kayıpken eski sevgilisiyle cilveleşmesi de gözümüzden kaçmadı.

- son olarak tabiki her şey tatlıya bağlandı ancak gidişata bakılırsa lily-rufus, serena-dan ve jenny-eric ikilileri step-ensest olma durumunu ziyadesiyle yaşatacaklar bize dizinin ilerleyen bölümlerinde.

- yetkililere sesleniş: dizide rol yapabilen tek bitane adam var (chuck), siz onu koca bölüm göstermiyorsunuz. pretty woman tonlamasıyla: big mistake. huge.

8 comments:

pink plastic jesus said...

benim gossip girl ü izlemek için tek nedenim chuck zati :)

cız-bız-liz said...

chuckın tek kusuru bir tane burun deliğinin olması.
ortasındaki kıkırdak yok gibi, tek burun deliği var onun.
göz dudak kaş ses şahane

voodoo girl said...

üstelik kendisi british. dizide iyi kotarmış yani aksanı. gerçi amerikan aksanının yaya yaya konuşma dışında bi numarası olmadığı için çok zorlanmamış olsa gerek (böyle de yanlıyım).

Ortega said...

" bu saçmalığın üzerine serena kızımızın dışardaki vespayı kendilerinin sanıp delirmesini izledik. bir kaç önceki bölümde bilmemne marka ayakkabılarım nerde diye cırlayan zengin kızımızın motora fit oluşunu da tabiki yemedik."

Şu yoruma katılamiyicimmm ne yazık ki.. Belki de hemcinslerinizi iyi gözlemleyemediğiniz için, ya da çevrenizde tikky, şımarık, zengin kızlarının az olmasından mütevellit böyle bir yorum yapmış olabilirsiniz. ama inanınız bana saygıdeğer vuudduuğ hanım, böyle çok zengin hatun var.. Nerden biliyorum, başıma geldi de ondan. Sınıf arkadaşlarım arasında da mevcuttu bu kişilikler. Böyle birden yüksekten uçmayayım..amanın da sevgilimin vespası mı varmış, hanimiş de vespası boyfriendimin edaları her daim vardır..

Öte yandan, ben de diziyi sadece vakit öldümek için izleyenlerdenim..yalan ulan.. itiraf ediyorum..diziyi izleme sebebim üniversite ortamını özlemek.. mezun olalı 4 ay oldu daha..ama özledim hatunları, dedikodularını, ihtiraslarını, vespaları.. serenları..stop

bu bölüm hoşuma gitti..her hafta isterük..

miracsaral said...

Yalnız ortega üstadım, ortam üniversitede değil, lisede geçiyor. Hâ, bizim üniversitelerimiz, onların liselerinden bile daha ufak binalar derseniz, tabi o sizin bileceğiniz bilgidir. Neyse, bu dizide de aynı O.C'de yaptıkları gibi "mükemmel" erkek tipini üçe bölüştürüp, üç ayrı karakter yaratmışlar. Dan kadar naif, Chuck kadar küstah ve Nat kadar yakışıklı bir erkek, her kadının/kızın/teyzenin hayalidir.

voodoo girl said...

mr ortega, bilkent üniversitesinde öğretim görevlisi olan bi insana "çevrenizde tikky, şımarık, zengin kızlarının az olmasından mütevellit böyle bir yorum yapmış olabilirsiniz" dersen çarpılırsın onu bil de =)

cız-bız-liz said...

a-a-aaa chuck ingiliz mi? yannız ingiliz olup da amerikan aksanını en güzel kotaranlar biri de house M.D.'yi oynayan hue amca değil midir sorarım size? bi de kendisinin "mystery" isimli şarkısını nolur youtubedan bulup izleyiniz.

Ortega said...

ahaha..Bilkent mi, pardon :D