Wednesday, October 22

why can't I be rich instead of good looking?

* herhangi bir işlem yaparken şehrinizi seçmeniz istenen bir takım sitelerde, en üstte istanbul - ankara - izmir üçlüsü oluyor ve şehirlerin gerisi alfabetik bir sırayla ilerliyor ya. bence gerçekten çok ayıca bir uygulama bu.

* kaybedecek bir saniyem bile yok wall streette hisse alıp satıyorum modunda olduğumdan değil ama saçma sapan forward mailleri okumakla kalmayıp bir de başkalarına gönderecek zamanı bulan insanlara hayretle bakıyorum.

* biri lütfen hülya avşar'ın teke tek tadındaki programında gayet alakasız lafların ortasında ekranın siyah beyazlaşmasını ve dodosdosdodos efektinin girmesini engellesin.

* bir türk takımı avrupa'da maç kaybettikten sonra soru soruyormuş havasıyla yorumlar yaparken annesine küfredilmiş gibi sinir küpü moduna giren spor sunucularının hastasıyım.

* bir cips var çerezozmudur nedir, geçen reklamını gördüm milkalı cips çıkartmış "türkiye'de bir ilk - çikolatalı cips" sloganlarıyla. yemezler (kelime oyununa gel). çikolatalı tombi vardı bikere bizim zamanımızda, unutmadık.

*türk insanının uydurmasyonu fancy iş isimlerinin hastasıyım. bireysel güvence danışmanı (sigortacı), yönetici asistanı (sekreter), ulaştırma sorumlusu (şoför). ulan yaptığın iş aynı, işinden değil adından mı gocunuyorsun? [meslekler demişken aklıma geldi blogumu okuyan bir 'diş hekimi' varsa neden kendilerine dişçi denmesine bu kadar sinirlendiklerini açıklayabilirse bahtiyar olurum]

* iner misin çıkar mısın diye bir yarışma programı vardı eskiden. freak show'a bir adım kala. gerçi sonradan mehmet ali erbil türkiye'nin ilk freak showunu gerçekleştirmişti ama olsun, yer misin yemez misin bambaşkaydı.

* emperyalizm uşaklık bunlar amerikanın oyunu kanallarımızı kapatarak baktığımızda, bence dünya çapında yayılmacı bir politika izleyen kuruluşlardan her şubesinde kalitesini (ürün ve çalışan) aynı tutmayı başaran tek yer starbucks. [bir de starbuckslarda 'isminiz nedir?' sorusuna verilebilecek en komik cevapları hazırlayıp kasadaki adamlar gülecek mi araştırması yapmayı planlıyorum. isim önerilerine açığım]

2 comments:

Tyra DeSalvo said...

Yıldız Parasavur hoş olabilir sanki? Hani starbucks camiasında soyadını da veren ilk kadın olarak tarihe geçer falan.

kenzavey said...

forward mailler konusunda hem fikirim , annemin pc başına oturuğ 40+ arkadaşlarından aldığı milyonlarca forward maildeki video ve resim + slayt gösterilerinin her birini heyecanla izlemesine de uyuzum

milkalı cips rezalet

yılkıncan da olabilir