Monday, September 14

kim oturuyor bakalım şişeye?

haber net. oturduğum yerde içki referandumu yapılacak. mevzu o referandumdan ne çıkacağı değil, bu ülkede böyle bir şeye cesaret edilebiliyor olmasıdır. kaldı ki "ne de olsa referandumdan öyle bir sonuç çıkmaz, orası çankayanın kalesi" diyecek kadar şuursuz değilim, beyfendinin kaldıramayacağı sikin altına yatmayacağını çok iyi bildiğimden.

konuyu can dündar güzel özetlemiş, üzerine çok fazla konuşmaya gerek yok. benim bir teklifim var sadece: eğer o referandumdan "7. cadde içkili kalsın" sonucu çıkarsa, varlığından rahatsız olunan o şişeler yerini bulsun mu, götünüze girsin mi? benim referandumum da budur.

7 comments:

goѕнєnιt said...

Önce televizyon dizileriyle, Türkiye'nin büyük kısmını oluşturan televizyon kitlesinin beyinlerini yıkamaya ve tarafsız haber görmemeye başlar olduk.Küçük bir böcek gibi her istenileni yapan moronlar topluluğu insanları,direk kaynar kazana atmadılar.Önce kazana atıp suyu yavaş yavaş kaynattılar,evet bunu yaptılar.
Düşüncelerini adeta yılanın zehiri gibi içimize akıttılar.Önceden dini kanallar haricinde tv programlarında ne türbanlı bayana ne de din adamı diye nitelendirilen şahısların verdiği fetvalarla kaşılaşılırdı, ramazan ayında çok daha artış olsa da ay öncesinde sıkça bu kategoride insanlar görüyor olup
'Neden kimse rahatsız olmuyor' diye düşünüp, farkındalıklarımızın azaldığı,
farkedilen ve 'Dur!' dememiz gereken şeylere de zamanla alıştırılıp,normallik
çerçevesinde değerlendirmeye zorlanılan bizi koyun küsürü haline getirdiklerine mi yansam. Yoksa;
Vahşi bir cinayete kurban giden bir gencin katillerine gereken cezayı vermekten aciz otoritelerin “kızlarına sahip çıksalardı” (bkz: Celaalettin Cerrah), “ya davulcuya, ya zurnacıya” (bkz:Recep Tayip Erdoğan) tarzı demeçlerine; yegane suçları yılbaşını diledikleri gibi kutlamak olan üniversite öğrencilerin zehirlenmesinin sorumluluğunu adeta örtercesine sarfedilen “gençler yarıçıplak vaziyetteydi” gibi aşağılık zırvalara (bkz: Veysel Karani Demir); zaten daima hor görülmüş olan eşcinsel vatandaşlara vurulan “eşcinseller de eşitlik istiyor, verecek miyiz? tabii ki vermeyeceğiz!” minvalindeki darbelere (bkz: Burhan Kuzu); kendi taraflarından olmayanlar bir felakete kurban gittiğinde “7.4 yetmedi mi?”, “allah cezalandırdı” – kuran kursu binasi çökmesi sonucu ölen çocuklar için ise “allah yolundaki şehitler”, “boyunlarını uzatmış kurbanlar” (bkz: http://www.herkul.org/...li/index.php?article_id=6041 ) tipi tiksindirici dinci yakıştırmalara; “din elden gidiyor” döviziyle yola çıkanların katliamlarına (bkz: Madımak), (bkz: 18 Nisan 2007 Malatya yayınevi baskını), (bkz: Turan Dursun), (bkz: Bahriye Üçok) (bkz: saydıkça bitmemesinden dolayı yazamadığım daha niceleri); güvercinlere kıyabilen katillere yakılmış dini motifli pseudo-şiirlere (bkz:plan yapmayın plan); bir yandan evrim teorisinin her yönden sansürlenmesine (bkz: Bilim ve teknikte Darwin'e sansür!), (bkz:Bu site mahkeme kararı ile engellenmiştir) – diğer yandan ağız ishalinden muzdarip mantık düşmanı şarlatanların (bkz: Adnan Otar) ulusal bir kanalda (bkz: Habertürk) boy gösterebilmelerine; din sömürücülerinin kazıklarına (bkz:Yeşil Sermaye), (bkz:Deniz feneri); ülkenin başındaki şahısların eşlerinin “örtündüğümde intihar edecektim” (bkz: Emine Erdoğan), “15 yaşında evlenmemle örtündüm ve okulumu yarıda bırakmak zorunda kaldım” (bkz: Hayünisa Gül) gibi itiraflara; nüfus cüzdanındaki ‘din hanesi’, okullardaki zorunlu din dersleri gibi saçma uygulamalara mı?

Mumbles said...

temel özgürlükleri kısıtlayan bütün yasaklara karşı böyleysen, samimisin.ama yok değilsen sen de yalandan ibaretsin.

dejavu said...

22 yaşında ve 22 yıldır Bahçeli'de yaşayan biri olarak en derine kadar girsin diyorum efendim.

Fabio Luciano said...

temel özgürlükleri kısıtlayan bütün yasaklar aşağıdakilerden hangisidir?

a)qp
b)emre belözoğlu
c)scarlett johansson
d)jenna jameson
e)türban

şimdi canım kardeşim.böyle çaktırmadan alttan alttan yok temel özgürlük yok demokrasi filan diyorsunuz ya bitiriyorsunuz beni.

ulan gericiliğin adı ne zaman temel özgürlük oldu.senin o power ranger takımın o haliyle üniveristeye soktuk diyelim.oradan mezun olunca hangisi girip bir işe çalışıyor.oturup evde kocasının kölesi olmuyor mu?

arkadaş özgürlüğü savunmak size düştüyse zaten o özgürlüğün kendisinde bir problem var demektir.düşünce olarak zaten bu kavramlarla işi olmayan bir ideolojinin temsilcileriniz.bari başkası olmayın kendiniz olun.böyle çok daha güzel olursunuz belki.

Defunct said...

özgürlükleri kısıtlamayı can-ı gönülden isteyen kesimin, kendi varlığı sürdürmek ve kabul ettirmek için özgürlük şemsiyesinin altına sığınması, tabir-i caizse tam bir daşşak konusu

Anonymous said...

siki tutanda çok ola...

Anonymous said...

isyan edip bi ordu kuralım