Sunday, September 27

ankara büyükşehir belediyesi 7. cadde kamuoyu araştırması

"uzun zamandır 7. cadde'nin yaya bölgesi olup olmaması konusunda tartışmalar devam ediyor. bu konudaki esas kararın burada oturan sakinler tarafından verilmesi en demokratik bir yöntem olacaktır" açıklamasıyla dağıtılan anketin 11 numaralı sorusu:

Bahçelievler 7. Cadde'nin trafiğe kapatılması projesi kapsamında, tekrar ele alınacak olan Gökkuşağı rekreasyon alanı'nın ne şekilde değerlendirilmesini istersiniz?
- öğrencilere yönelik, ağırlıklı olarak bilimsel kitapların satıldığı bir yer olarak (Darwin'i tanımayan adamların ne tür bilimsel kitaplara yer vereceğini bilemiyoruz)
- ressamların ve heykeltraşların eserlerini sergileyebilecekleri, sanat sokağı olarak (sanatın ve sanatçının dostu i.melih daha rahat tükürebilsin diye)
- elçiliklere verilerek, ülkelerinin tanıtılıp, hatıra eşya satabilecekleri bir pazar olarak (arap ülkeleri muska sergisi)
- ayakkabıcılar çarşısı olarak (bir de kadınları yok sayıyorlar diye çemkiriyoruz utanmadan)
- elektronik çarşısı olarak (sadece bilimi değil teknolojiyi de destekliyoruz imajı)
- hiçbiri

bilinçli bir bahçelievler sakini olarak 'hiçbiri' şıkkını işaretlemekle kalmadım, 12. sorudaki "Gökkuşağı rekreasyon alanı için sizin başka bir öneriniz var mı?" sorusuna da YIKILSIN yazdım. yetmedi, 9. soruda "7. cadde trafiğe kapalırsa Büyükşehir Belediyesi hafta sonu cadde de değişik etkinlikler yapmalı mı?" sorusunda ayrı yazılmış olan 'de' yi daire içine alıp altına "birleşik yazılır" notunu düştüm. vatandaşlık görevimi yerime getirmenin haklı gururunu yaşıyorum şu an.

16 comments:

Hich said...

alkol sorusu çıktı mı?

inatçı hardal said...

cevapların mükemmel olmuş valla =).bahçelievler sakini olmadığım için ankete katılamadım ama gökkuşağı rekreasyon alanı bence de yıkılsın.o ne felaket öyle yahu yıllardır.

voodoo girl said...

hayır, basında falan çok yer bulunca çıkartmak zorunda kaldı o soruyu.

Fashioncholic Girl said...

gökkuşağı için en iyi şeyi söylemişsin

insanlar dışarı artık hava almak için , adam gibi gezmek için ne bileyim işte filistin sokak , 7.cadde yada benzeri yerlere gidilir ama gökkuşağına kimse gitmez , özellikle de aileler gitmedikçe serserilerle dolar , yazık olur , en azından ordaki satıcılar boşuna ümitlenmesin // bide twitter'daki "götüne girsin" cevabı da hoş olurmuş :D

Ortega said...

İnsanın bazı resmi durumlar dışında Ankara'yla pek alakası olmaması ne kadar mutluluk vericidir bir bilseniz.

bonham said...

e oha artık "cadde de".

Unknown said...

İnsanın bazı deplasman maçları dışında Ankara'yla pek alakası olmaması ne kadar mutluluk vericidir bir bilseniz.

Prometheus said...

Bu "anket" i. melihin('in' bitişik!) biyerlerinden uydurmasıdır zati hiç bir hükmü yoktur demokratik sistemimiz içerisinde, kendisi sadece i. melihlik yapmaktadır:D

Tyra DeSalvo said...

sokak röportajı verdim dün caddende, oh bebek. nasıl eğlendim anlatamam.

Ortega said...

@Enis,
Ne kadar övünsek az, Ankara deplasman sayılmaz

:D

adia said...

ben bu yazıya 10 puan veriyorum. takdir ve tebrik ettim efendim.

varol döken said...

7. cadde sadece istanbul'dan gelen misafirlere açık olsun, butik oteller yapılsın, mümkünse bir deniz koyulsun kıyısına köşesine... melih gökçek'in heykeli de dikilsin, 3 halka geçirene bir marlboro bedava olsun, çadırımın üstüne şıp desin damlasın, allah belanı versin vermesin...

voodoo girl said...

mr varol döken, voodoo girl residans neyinize yetmedi de butik otel istiyorsunuz "cadde de" aşkolsun =)

ferdinand said...

itinayla ayar verilir dedirten güzel hareketlerde bulunmuşsun vudu,
biz de hali hazırda bahçeli sakini olmamıza karşın eve hiçbişey gelmedi gelin buyrun diyerekten,
alkol mevzusunun ardından referandum çıktı, bu gelişmeler sinsi belediye başkanı şahsın ellerini sıvazlayıp bişeyler planladığını gösteriyo.

hayırlısı demekten başka çare yok, 7.cadde aslında trafiğe kapansa fena olmaz diyo insan öte yandan, eskiden fayton falan olurdu o hesap bişeyler olsa yaya yaya gezinsek pek de hoş olur diyoruz ama bu adamlar kapatıp neler yapabilir onu da düşünmeden edemiyoruz efem...

muhabbetle

dejavu said...

Doğma büyüme Bahçelievler'li olan biri olarak gittik tabii ama saçmalıklara dolu bir olay. 4 kişiyiz evde, tek bir oy hakkımız var. E hadi ben kapansın diyorum, annem yok canım kapanmasın caddede dükkanımız var diyor, nasıl olacak bu iş. 4 erişkinin oluşturduğu bir aileye nasıl tek bir oy hakkı verebilirsin ki yani sen, demokratik(?) bir ülkede demokratik (!?!)bir başkan yönetimde iken.

Gökkuşağının alayı da gökçeklere girsin sıradan, büyükten küçüğe doğru.

bedrin aslanı said...

Melih başkanın izindeyiz

önce bahçeli, sonra çankaya'nın tümü, sırada Tunalı ve GOP var

bu blog gibi düşünen nice yezid ordusunu inşallah tekke sıralarna çivileyeceğiz

şen ola halep şehri...