Thursday, February 5

all the single ladies

belirli gün ve haftalardan sevgililer gününün yaklaşmasıyla milleti ya da esasen daha çok hemcinslerimi saran "ben insan değil miyim?" moduna farklı bir açıdan yaklaşmak istiyor bu deli gönlüm. sevgilisi olmayan bazı kızlarımız 14 şubattan hiç hazzetmez ve o gün her şeyin sevgililer için yapıldığı, yalnızlıklarının gözlerine sokulduğu falan gibi laflarla söylenir dururlar. peki 14 şubat dışındaki her günün size güzel olmasına ne diyeceksiniz ey bekarlar?

gece dışarıya çıkmaları ele alalım. bir kere eller havaya müzik yapan her yer hedef kitle olarak bekarları alır. türk popundaki çoğu şarkı eski sevgiliye yakılan ağıt ya da çemkirme tadında olduğundan, bu tip şarkıları her bir notasına basa basa zevkle söyleyebilenler sadece bekarlardır. romantik aşk şarkılarında bile bekarlar unutamadıkları aşklarını falan düşünür içlenirler. sevgilisi olan insan eski sevgilisine çemkirme duygusunu kaybettiğinden demet akalın şarkıları o kadar tad vermez. romantik aşk şarkıları ise yanında sevgilin varken romantik değildir, öyle mekanlarda mal gibi sevgilinle el ele göz göze şarkı söylemezsin.

bekarlar egolarını her daim tatmin edebilirler. bir yere giderken giyinip süslenip mekandaki diğer erkeklerin ilgisini çeken bekar bir kızın götü kalkar, ve hatta bardan adam çıkacağına inanıyorsa her dışarı çıkış onun için bir 'acaba?' heyecanına sahiptir. sevgilisi olan kız ise ilgi çekmekten rahatsız olur, kanına karışan sadakat zehri yüzünden bir yere gittiğinde başka erkeklerin ona bakmasından hoşlanmaz; daha doğrusu, hoşlanır ama bu hoşuna gitme duygusunu bekarlar kadar açık yüreklilikle yaşayamaz; zira suçluluk duyar. kaldı ki genelde onu beğenen öyle beğendiği için sevgilisi olan kızların bekarlar kadar süslenip püslendiklerini görme ihtimaliniz, bir hayat tarzı olarak süslülüğü seçen kızlar dışında, oldukça düşüktür.

bekar kızların erkekler hakkındaki muhabbetleri de daha keyifli olur. anlatacak yazış hikayeleri de, sex hikayeleri de boldur. böyle ortamlarda sevgilisi olan kızın bahsedecek fazla bir şeyi yoktur çünkü birine yazma gibi bir olayı artık kalmamıştır. arkadaşlarının heyecanlarından beslenmeye başlar. yatak sırlarını ise, bekarların tek gecelik ya da kısa süreli ilişkilerini anlattıkları lezzetli üslupla asla anlatamaz. sex and the city sağolsun kadınların da sex konuştuğunu nihayet kabullenmiş olan erkeklerimizin en büyük yanılgısı, kızların boşboğaz olduğu ve ilişkilerindeki her şeyi en ince ayrıntısına kadar kız arkadaşlarına anlattıkları düşüncesidir. halbuki bu hususta birbirimizden çok farklı değiliz; bir kız 'becerdiği' bir erkekle ilgili yatak anılarını en komiğinden en ciddisine kadar bir bir anlatmaktan çekinmez ancak erkek arkadaşıyla yaşadıkları -akıl danışması gerektiği bir sorunu olmadığı müddetçe- sırdır. dolayısıyla bekar kızların yuvarlak masa buluşmaları sex and the city havasındayken, sevgilisi olanlar konken oynayan desperate housewivesdan öteye gidemez.

2006 aralığında unumu eleyip eleğimi astığım güne kadar bekar hayatın tüm nimetlerini sonuna kadar sömürmüş olduğumdan, şu an bekar günlerime hayatta dönmek istemem ve 2 senelik ilişkimde oldukça mutluyum (vurun tahtaya). istiyorum ki sevgili bekar arkadaşlar şunu unutmasın: eninde sonunda başınızı bağladığınız bir gün gelecek ve çift olmakla ilgili özendiğiniz her şeyi zaten yaşayacaksınız. demem o ki, geri dönüşü olmayan o yola girmeden önceki yolculuğunuzun kıymetini bilin.

9 comments:

oksan said...

14 şubat benim için bitmiştir.Ay hiçbişe ifade etmiyo benim için.

voodoo girl said...

daha da olsa gitmem diyosun yani

Yağız Gönüler said...

dünya toplumları kapitalist her günü sever. 14 şubatım canım benim. tek taş kaç lira?

***

"sevgilisi olan kız ise ilgi çekmekten rahatsız olur, kanına karışan sadakat zehri yüzünden bir yere gittiğinde başka erkeklerin ona bakmasından hoşlanmaz."

genelleme yapmayalım vudu hanım. bu tip bir bayan her daim idealimdir, hanımımdır.

miracsaral said...

Bunu bekar erkekler için de bir tavsiye niteliğinde görebiliriz efendim.

"sevgilisi olan kız ise ilgi çekmekten rahatsız olur, kanına karışan sadakat zehri yüzünden bir yere gittiğinde başka erkeklerin ona bakmasından hoşlanmaz."

Eh, evet. Ne kadar benim hatunum kendisine güvenli olsun, bu durum bana göre değil desekte iş gerçekte öyle değil. 'Adı' konulmamış uzun ilişkiler yaşamak cidden çok garip bir şey, youtube kapatıldığı için proxy'den girinmesine benzer bir psikoloji var. Youtube kapatılmıştır ama her an açılabilir, ya da birileri arka kapıdan oraya girebilir.

Saçmaladım :)

Unknown said...

14 şubat sevgilim için antalyaya gidecem.

pudra said...

tespitler muazzam olmuş

La Santa Roja said...

"Geri dönüşü olmayan yol" mu? N'aptın sen Voodoo yaa!

Semt Aşığı said...

herbiden bende ona takıldım.Hepimiz Ahmet çıkarla evlenicez sanki :)

Evlenme teklifi:
Benimle dönüşü olmayan bir yola girer misin?

voodoo girl said...

'sevgilisi olan kız'la ilgili yorumlarda kendimi baz aldım, genelleme yapmaya çalışmadım aslen. 'geri dönüşü olmayan yol' da kötü manada değil yahu, dönmeyi istemediğimiz için dönmüyoruz =)