Tuesday, February 24

bingo softlarda boğulasın

önceden duyurduğu yayın saatlerine sadık kalan tek televizyon kanalının cnbc-e olmasından daha üzücü bir televizyon hadisesiyle burun buruna geldim geçtiğimiz günlerde.
şöyle ki:

bu aralar böyle bir ali atıf bir modunda takılıyorum o reklam senin bu reklam benim diye ancak yukardaki manzaraya sessiz kalamadım. "artık parfümüm free shoptan değil bingo softtan öyle mi?" diyor hanım kızımız. 'zamane' annesi de "bana bunlarla gel" diyor. slogandaki zekayı kes. yurdum çocuklarına (genç demeye dilim varmadı) ulaşma yolu olarak bu cümleleri seçen reklamcılar mı, bu kızın dizisini izleyip 'selena ablanın msni' ya da 'selena 31 malzemesi' (yaşanmıştır) aramalarıyla google'ı meşgul eden kitle mi, tek bir reklam için 100 milyar teklif alan (kuşlar söyledi) ve hatta reklamın imajına nasıl bir etkisi olacağını günlerce düşünüp de karar veren nan na na na se.le.na mı çemkiriklerimden nasibini alsın bilemiyorum; ucuz diye pegasus kullansam da thy'nin 'feel like a star' reklamıyla avunuyorum.

4 comments:

i am not your freud said...

"ah o zamane kızları yok mu onlar? ne diyo şimdiki gençler? bana bunlarla gel!hah hah ilahi nebahat hanımcığım nereden de duyuyorsunuz böyle latifeleri" samimiyetsizliğindeki bu reklama istanbul ziyaretim esnasında vakıf olmuştum. star wars özentisi sahneleriyle dünyanın en aptal dizisi ünvanına aday bi dizi sayesinde paraya para demeyen sinem hanım kızımız da an itibariyle çenemi yoruyo.

Sheed said...

gayet masumane "lorna'nın sessizliği" film eleştirime -ki başlığı da "dardenne'ler yapmış abi" olmakta- "abi kardeşini yapmış hikayeleri" yazarak yönlenen zat-ı muhtereme saygılarımı iletmeden geçemeyeceğim sanırım..

bi de bunu söylediklerimden "abi, sen de o adamı oraya çeken bi şeyler yazmışsın demek ki" yaklaşımını benimseyenlere paralel bi zihniyetle voodoo girl'den selena abla'nın emesenini istiyorum.. gerçi bizim okulda film çekerlerkene, ki o dizi de selena ile kapışır absürdlükte bi dizidir "nefes nefese", dünya gözüyle de gayet gideri olduğuna tanık olmuştum selena ablamızın.. ama türk popüler kültürüyle çok uzak bi arkadaşımızla girdiği dialogu, "benim adım sinem kobal, google'da arat istersen bi, bik bik bik" diye bitirmişliği de vardır duyumlara göre.. orda kaybetmiştir beni.. ama MSN konusunda ısrarcıyım, onu bi kez daha belirteyim :)

Anonymous said...

bu hatun benim bir akradaşın eski kız arkadaşı. eskiden bu kadar güzel değildi. o zaman ki haliy 31 malzemesi olarak aranmazdı. reklamdan bağımsız.

GK said...

Anası mature porn şekillerine gelir.Kızdan bi cacık olmaz.At çöpe gitsin. (31ci kimlik)

"Bana bunlarla gel" cümlesi dişide iğrenç duruyor,hele böyle yapmacık bi anne-kız dialoğunda daha da iğrenç.Bingosoft hepsinden iğrenç.(İğrenen kimlik)