Tuesday, February 3

all the cool kids go to rehab

* haber sitelerinin yorum kısmında bayıldığım bir olay var. örneğin bir magazin haberi bilmemkim bilmemkimle şunu yapmış diye. altındaki 100küsür yorumdan biri demiş ki "aman tek derdimiz buydu" ya da "tamam bunu öğrendim ya rahatım artık" yani işte böyle demet akalın eski sevgiliye yazılan şarkı kafasında şeyler. bilmemkaç kişi de "çok beğendim" diye oy vermiş bu yoruma. ulan derdiniz değilse neden okuyorsunuz haberi onu anlamadım? sanki o sayfayı kendi elleriyle açan sen değilsin. yurdum insanının bu "desinler"ciliği beni benden alıyor. ülkede kimsenin saçma yarışma programlarını, magazin programlarını, izdivaç programlarını falan izlemiyor olması gibi. saraylarda discovery channel izleyerek büyüdü herkes çünkü. ya havle.

* haber siteleriyle ilgili bir başka gözlemim ise ilgi çekmek adına kullanılan içerikle alakasız başlıklar ve resimler. aşk skandalı haberlerine yüzü mozaikli amatör porno pozları veren kadın resmi konulması gibi. ya da bugün tümer'le ilgili bir haber var başlığı 'Tümer giderayak bombaladı', haberin son paragrafı 'Tümer Metin sözlerini, "Hem Beşiktaş hem Fenerbahçe camiasına bana kattıkları için, yaşattıkları şampiyonluklar, ismimin önüne gelen sıfatlardan dolayı, boynuma astığım madalyalardan dolayı müteşekkirim. Kimseye bir kırgınlığım yok. Herkese teşekkür ediyorum. Herkes hakkını helal etsin" şeklinde noktaladı'. bombaya gel. beşiktaş taraftarı bu şerefsize günahını vermez o ayrı.

* yolda yürürken hızlı hızlı, birdenbire önünüze yavaş yürüyen insanlar çıkar ve karşı yönden de insan geliyor olduğu için o geçene kadar yavaşlar geçemezsiniz ya, işte öyle anlarda önündeki arabayı sollayamayan sürücünün sabırsızca öndeki arabaya yapışması arkasındaki psikolojiyi anlıyorum.

* son zamanlarda televizyonda dönen bir exper reklamı var gözünüzden kaçmamıştır eminim. hani laptop evin köpeği de 'exper exper' diye çağırıyorlar da bilgisayar aile üyelerinin bir takım büyük sorunlarını çözüyor oyun oynatmak, internette yemek tarifi buldurmak falan suretiyle. şimdi bu laptopı köpek şekline sokma fikrinin kimden çıktığını bilmek istiyorum ben. çünkü hani takılırsın kafan güzeldir o an saçma sapan fikirler sana çok güzelmiş gibi gelir de sabah ne kadar mal olduğunu anlarsın ya, işte bu adam sabah o ayılma anını yaşamadan fikri göndermiş bence şirkete, mecbur öyle çekilmiş reklam. dünyanın en kötü reklamı.

* trabzonsporlu futbolcuların kolbastı görüntüleri nasıl eğlenceli öyle. yabancı futbolcular inanılmaz tatlı, hehe song'a bittim. oldum olası severim zaten keratayı. kara pipi.

* bence metrolar şehir yaşamının çok güzel özetleri. herkes kendi halinde, dalgın dalgın uzaklara bakmaca, biryerlere yetişmeye çalışmaca falan filan. mimari açısından da şehrin ruhunu yansıtıyorlar genelde. bu noktada metromuzu evinin tuvaletinde kullandığı fayanslarla döşeyen i.melih'in de vermeye çalıştığı mesaj "şehriniz içine sıçıyorum, uyandırayım" olsa gerek ancak şehrimin insanının "sonradan tuvalet kağıdı dağıtıyor ne de olsa, suratıma sıçsa ne olacak" zihniyeti konuyu çözüme ulaştıramıyor maalesef.

8 comments:

kelebenk said...

çok merak ediyorum exper deki adamı çok aramışlar mı?

aramışlarsa
nerede bulmuşlar?!

Sencer Yücel said...

"melih gökçek'e 1 değil 1000 sayaç feda olsun!" diye kameralara haykıran abla canlandı gözümde son maddeyle.

Spicoli said...

Batmayaniye ile hicbiri yarisamaz.

miracsaral said...

Eksper'de ki adamı hadi anlarımda, öyle güzel bir kadının bu tipsizle evlenmesini anlayamam ben..

voodoo girl said...

oha direk aynı şeyi yazcaktım miraç senle :)

peri sim said...
This comment has been removed by the author.
Yağız Gönüler said...

çamaşır ipi.

AyDi şeker said...

"çünkü hani takılırsın kafan güzeldir o an saçma sapan fikirler sana çok güzelmiş gibi gelir de sabah ne kadar mal olduğunu anlarsın ya..." hahahahah herkesin basına geliyo demekki :D